Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość plastusia.00

Ciuszki dziecięce używane - sklepik w dobie kryzysu! Co Wy na to?

Polecane posty

Gość plastusia.00

Wczesną wiosną przyszłego roku planuję otworzyć sklep z używanymi ciuszkami dziecięcymi lub pasmanterię (dobrze zaopatrzoną) w miejscowości ok. 50 tys. ludzi. Wiem, że na rynku jest mało takich sklepików-ciucholandów, a w sklepach drożyzna. Jak myślicie czy może to wypalić w dobie kryzysu? Czy Wy jako mamy kupowałybyście używane ciuszki dziecięce? Proszę o komentarze i sugestie. Podrawiam

Gość jamerra
gdtbt to było dochodowe to dużo ludzi by sie na to zdecydowało ale widocznie koszty się nie kalkuluja bo sklepy dziecięce się likwidują, ciucholandy dziecięce też

Gość trolloo
pójdziesz z torbami; dosłownie i w przenośni 🖐️

Gość grzalkaw
jak sobie licza za spodnie dresowe 15zł a sweterek 20zł to sie nie dziwie

Gość jamerra
tylko jesli będzie chciała sprzedawać tanio to na czym zarobi ? nonsens portale internetowe sa pełne ciuszków dziecięcych gdzie mama sprzedaje bo dzieciak wyrósł, na przykład na worki , lepsze na sztuki ,też tanio a są fora gdzie sobie za darmo pomagają

Gość klieniutka
Moja przyjaciółka z Gdańska ma 2 takie sklepy, pracownice-emerytki, pracuje tylko ona (rozwiedziona) na utrzymanie dorastających dzieci i mówi, że nie jest najgorzej - kiedyś było oczywiście lepiej. Jednym słowem - nie narzeka!!!

Gość pokuska
Ja znam w Wa-wie taki sklep (sama się w nim zaopatruję), gdzie są tylko dziecięce ciuchy. Ogromna ilość odzieży, każda sztuka po 5, 7 zł. Wszystko ładnie wyeksponowane na wieszakach. Jak jest np. całkowita zmiana asortymentu (z letniego na zimowy) można kupić nawet i po 1 zł. Moje koleżanki też tam jeżdżą. Zawsze dużo ludzi - młode kobietki i babcie.

Gość kuźwa, znowu nie mogę spać
a lokal ? musisz wynajmować ? Czy możesz wygospodarować ze swojego domu ?

Gość plastusia.00
Dodam, że od 10 lat prowadzę działalność gospodarczą (sklep z akcesoriami dla zwierząt), więc temat handlu nie jest mi obcy. Mieszkam w bardzo dużym mieście lecz z nowym rokiem przeprowadzam się do mniejszej miejscowości. Chciałabym tam coś otworzyć - ciuszki lub pasmanterię. Nie wiem na co się zdecydować. Byłam tam niejednokrotnie i wiem, że nie ma tam sklepu "tylko" z ciuszkami oraz "bardzo dobrze" zaopatrzonej pasmanterii. Jakaś drobnica tam jest, ale to tylko dodatek do innego asortymentu. Więc może lepiej zainwestować w duży i dobrze zaopatrzony sklep?

Gość lokolonica
Myślę że może wypalić jeśli jest dużo dzieci a nie tylko emerytura

Gość malakaska
Ja mieszkam w niewielkiej miejscowości i widziałabym taki sklep z ciuszkami u nas. Nie każdy w małej miejscowości chce aby na ulicy dzieci chodziły w ubraniach po innych znanych dzieciach np. z tego samego osiedla! Poza tym większe ubrania już nie nadają się sie po raz wtóry do chodzenia. Wieksze dzieci noszą je aż "do znoszenia". Tylko po maluszkach można oddać innym. Z wiekszymi kłopot. Ja osobiści kupowałabym z takiego sklepu, ale warunek to rozsądne ceny

Gość zaruweczka
Ja prowadze pasmanterie i nie wiem co to kryzys. Tylko dobrze a wręcz idealnie zaopatrzona pasmanteria to sukces. Żadne tam pitu-pitu. Wzbogaciłam to biżuterią przez co mam nie tylko starszą, ale i młodą klientelę. Czasy pasmanterii powracają w dobie kryzysu

Gość galksa
gdy dziecko moje było małe to dużo zyskałam dzięki netowi kobiety inne z dużych bogatych miast przysyłały mi pudła z ciuchami po swoich dzieciach a ja płaciłam za tylko za przesyłkę dostałam również kilka nowych rzeczy za darmo od kobiet za granicy w tym piękną kurtkę zimową dla córki jak się starasz to dasz sobie radę oczywiście te kobiety miały moje dane , adres i znały moją sytuację

Gość zadowolona mama
Chętnie skorzystałabym z takiego ciuszkolandu! Mam problem z kupnem dobych i tanich ciuszów. Jak najwięcej takich nieoklepanych sklepów w małych miejscowościach. Pozdrawiam

Gość maleciuszki
Osobiści uważam to za dobry pomysł. powodzenia i brawo za odwage