Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość młodamama21

olejek rycynowy na wywołanie??? Prosze o odpowiedzi.

Polecane posty

Gość młodamama21

jestem w 41 tc a moj synus nie chce wyjsc czytam wlasnie na forum ze podobno olejek rycynowy pomaga wywolac skurcze miala ktoras z was z nim do czynienia??

Ja miałam z tym do czynienia. Dostałam dwie stołowe łyżki od pielęgniarki w szpitalu (byłam na początku 42 tyg). Ruszyło mnie i to owszem a =le tylko górą i dołem. Straszne rozwolnienie i wymioty. Ten olejek jest tak tłusty jak normalny spożywczy olej. Ja Ci go odradzam na mnie w ogóle nie zadziałał w taki sposób w jaki powinien, za to cały dzień mnie mdliło. Masakra:(

Gość młodamama21
kurcze tyle dziewczyn pisze ze pomoglo ale ja sie troszke boje...

Przecież nic Ci sie nie stanie jak wypijesz. Najwyżej Cie tylko przeczyści ewentualnie zemdli. Daj znać jak Ci poszło i czy wypiłaś:)

Gość młodamama21
ok piję... ;) skoro nie zaszkodzi a moze pomoc to musze przecierpieć ;p

Gość nie wiem skąd wy czerpiecie
bzdury o olejku rycynowym na wywołanie porodu ! albo na innym topiku ostatnio o wiesiołkowym na skurcze i liściach maliny na poród ? Zaczyna na tej kafeterii panować swoisty debilizm ! Jestem farmaceutka i pierwsze słyszę takie rzeczy ! Olej rycynowy pije się na przeczyszczenie ! a nie wywołanie porodu, owszem przed porodem najlepiej z lewatywą -nic lepiej nie oczyszcza jelit ! To samo tyczy się naparu z liści malin jeśli nie nastąpiła akcja porodowa to przy herbatce liści nie wystąpi bo za zadanie ma rozkurczyć mięśnie,natomiast jeśli nastąpiła akcja porodowa wtedy się ją pije i potęguje ona skurcze. A olejek z wiesiołka w czystej postać to kazał mi pić mój profesor w ciąży żeby nie napinał mi się brzuch bo działa rozkurczowo + niezbędne kwasy omega 3 więc po wiesiołkowym na pewno nie urodzisz tak jak i ja nie urodziłam przed terminem.

A mnie lekarz powiedział, że najlepszym sposobem na wywołanie i bardzo przyjemnym jest....seks:))