Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 nie cierpi臋 PMS

pech do facet贸w

Polecane posty

Go艣膰 nie cierpi臋 PMS

mam pecha do facet贸w i nie wiem co ze mn膮 nie tak...

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 Rotmistrz
Co rozumiesz poprzez "pecha"?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 nie cierpi臋 PMS
raz si臋 zakocha艂am na zab贸j, wszystko by艂o cudownie, potem nagle on stwierdzi艂, 偶e mi艂o艣c na odleg艂o艣膰 nie ma sensu i si臋 skonczy艂o (mia艂am skonczy膰 studia i sie przeprowadzi膰, ale nie da艂 mi szansy), potem spotyka艂am si臋 p贸艂 roku z facetem, z ktorym sie rozsta艂am, a on powiedzia艂 na koniec( po tym jak oznajmi艂am, 偶e jest mi przykro), 偶e nie 偶a艂uje, 偶e tak to si臋 skonczy艂o i rozstali艣my si臋 jak obcy sobie ludzie, a ostatnio spotka艂am faceta, kt贸ry po dw贸ch spotkaniach powiedzia艂, 偶e sie we mnie zakocha艂 i obiecywa艂 mi z艂ote g贸ry, a po miesi膮cu przesta艂 si臋 odzywa膰 i wszystko si臋 rozlecia艂o... a jak ja dzwoni艂am to m贸wi艂 "kotku zadzwoni臋 jutro" i nigdy si臋 nie doczeka艂am.... czy to nie ejst pech?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Rotmistrz
Nie wydaje mi si臋 aby to by艂 pech. Jakby艣 mia艂a 10 takich sytuacji pod rz膮d to by mo偶na by艂o o czym艣 takim m贸wi膰 ;). 3 facet贸w, z kt贸rymi Ci nie wysz艂o. Moim zdaniem w 偶adnym stopniu nie odstajesz od normy.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 seleeenka23222
no dok艂adnie, jak pisze rotmistrz:) jedna czy dwie takie sytuacje to zaden pech ;)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 nie cierpi臋 PMS
hehe dzi臋ki, chocia偶 wcale to nie pociesza.. :P najgorsze s膮 te rozczarowania, pustka, t臋sknota... najbardziej boli mnie pierwszy przypadek (pierwszego dnia kiedy go pozna艂am, wiedzia艂am, 偶e to TO, 偶e to TEN JEDYNY i przez chwil臋 by艂am taaakaaa szcz臋艣liwa) , nie wiem, czy kiedykolwiek si臋 odkocham. czy to w og贸le mo偶liwe? czy zapomn臋...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Rotmistrz
Autorko, tak w og贸le to czego oczekujesz tu od nas? :P Jaki艣 problem jest do rozwi膮zania? W czym艣 doradzi膰? Bo na pytanie "czy to w og贸le mo偶liwe" to wiesz, ale co by艣my nie napisali to niczego nie zmieni i nie rozja艣ni Ci bardziej sytuacji ;).

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 nie cierpi臋 PMS
Rotmistrzu! dzi艣 mam do艂a, milion mysli. Siedze w domu i nie mog臋 odgoni膰 si臋 od nich.. st膮d moja obecno艣膰 tutaj... zastanawiam si臋, czy co艣 ze mn膮 jest nie tak, 偶e tak si臋 sprawa potoczy艂a z tym pierwszym facetem. czy on ze mnie zrezygnowa艂, bo nie pociagam go... nie wiem, czy jestem tak beznadziejna, brzydka czy wymagaj膮ca? nie wiem. chcia艂abym pozna膰 recepte na udany zwi膮zek... czemu dla wi臋kszo艣ci facet贸w licz膮 sie tylko kilogramy...?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Rotmistrz
Kilogramy (wygl膮d) licz膮 si臋 dla nas (jak i dla was) g艂贸wnie na pocz膮tku. Je偶eli jeste艣 na tyle atrakcyjna aby przyci膮gn膮膰 faceta to dobrze, p贸藕niej aby utrzyma膰 zwi膮zek istotny b臋dzie fajny charakter (wygl膮d nie wystarcza, bo 艂adnych dziewczyn jest na p臋czki i zawsze znajdzie si臋 atrakcyjniejsza). Oczywi艣cie zapuszczenie si臋 odpowiednio przyspiesza rozstanie, ale je偶eli partner/ka si臋 zapuszcza po jaki艣 czasie to wskazuje na defekty charakteru.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 seleeenka23222
""Oczywi艣cie zapuszczenie si臋 odpowiednio przyspiesza rozstanie, ale je偶eli partner/ka si臋 zapuszcza po jaki艣 czasie to wskazuje na defekty charakteru."" true :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 nie cierpi臋 PMS
no nie uwa偶am si臋 za cud 艣wiata, ale zapuszczona te偶 nie jestem (tak mi si臋 przynajmniej wydaj臋) mam 166cm i wa偶臋 55 kg, w艂osy za ramiona, niebieskie oczy, ubieram si臋 raczej normalnie, nie prowokuj臋, ale tez nie chodz臋 w 艂achmanach. lubi臋 sport, koty, siatk贸wk臋, ksi膮偶ki, muzyk臋, kino od czasu do czasu :) nie jestem blachar膮, nie lec臋 na kas臋, samochody... ale wydaj臋 mi si臋, 偶e jestem niez tego 艣wiata, liczy sie dla mnie rodzina, po studiach chcia艂abym mie膰 dziecko, nie interesuj膮 mnie jednorazowe numerki, zwiazki na kr贸tk膮 met臋.... najwi臋ksz膮 moj膮 wag膮 jest to, 偶e rzadko odpuszczam, jestem wredna i pyskata (ale jak jestem z facetem to tak si臋 nie zachowuje, nie to 偶e udaj臋 kogo艣 kim nie jestem, po prostu w艂膮cza mi si臋 czasem opcja "zagubionej dziewczynki, kt贸ra chcia艂aby, 偶eby艣 si臋 ni膮 zaopiekowa艂"

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Rotmistrz
Brzmisz jak m贸j idea艂 ;). Z Twojego opisu wynika, 偶e nic Ci nie brakuje - wszystko na swoim miejscu. Tylko kwestia czasu a偶 znajdziesz fajnego faceta, kt贸ry to wszystko b臋dzie chcia艂 doceni膰 na sta艂e :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 nie cierpi臋 PMS
Rotmistrzu, nie szukaj idea艂贸w, bo nikt nie jest idealny. Za to ka偶dy jest wyj膮tkowy. Dzi臋ki za ciep艂e s艂owa, dawno nie us艂ysza艂am czego艣 r贸wnie mi艂ego. Chcia艂abym, 偶eby艣 mia艂 racj臋... bo mam dosy膰 samotno艣ci...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Rotmistrz
Spoko, nie szukam ;), ka偶dy ma swoje wady. Jednak jednocze艣nie ka偶dy ma mniej lub bardziej skonkretyzowany idea艂 kobiety/m臋偶czyzny w g艂owie, a Ty swoim opisem si臋 w niego ca艂kiem skutecznie wpisa艂a艣 :D. Wiesz, samotno艣膰 ma wady i zalety. Zatem w sytuacji gdy jest si臋 samemu to warto korzysta膰 z tych zalet, a jak si臋 trafi ta druga osoba to wtedy b臋dzie si臋 mia艂o wi臋cej do zaoferowania.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 nie cierpi臋 PMS
Dzi臋kuj臋 :D masz racj臋... owszem fajnie i艣c do klubu, wyj艣膰 ze znajomymi, poszale膰, jechac na wakacje i sie nie martwi膰... ale wiem, 偶e za to istnieje tesknota za kim艣. Kurcz臋 co ja b臋d臋 owija膰 w bawe艂n臋: po prostu chcia艂abym mie膰 si臋 do kogo przytulic :P poza tym ca艂e 偶ycie w pojedynk臋 (z ma艂ymi przerwmi) m臋czy...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Rotmistrz
C贸偶 mog臋 napisa膰, rozumiem Ci臋 :P. Fajnie jest kogo艣 mie膰, przy czym moim skromnym zdaniem lepiej jest by膰 samemu ni偶 by膰 z kim艣 aby by膰 bo samemu to smutno. Chodzi mi o to, 偶e lepiej dobrze poszuka膰 zanim si臋 cz艂owiek na kogo艣 zdecyduje, wiedzie膰 si臋 kim ta osoba jest, jaka jest. Kogokolwiek to mo偶na znale藕膰 szybko - osob臋, kt贸ra zdecydowanie przypasuje ju偶 niekoniecznie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 nie cierpi臋 PMS
...Masz kogo艣? My艣lisz, 偶e istnieje co艣 takiego jak przeczucie, 偶e to TEN JEDYNY? My艣lisz, 偶e mozna o kim艣 zapomnie膰 i si臋 odkocha膰?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Rotmistrz
Aktualnie nikogo nie mam... ale w nadchodz膮cym tygodniu si臋 wyja艣ni czy b臋d臋 mia艂, czy te偶 dostan臋 kosza :P. Co do przeczucia, 偶e to ten/ta jedyny/jedyna to nie s膮dz臋 aby co艣 takiego istnia艂o. Tzn. fajnie jest sobie romantycznie pomarzy膰, 偶e jest gdzie艣 na 艣wiecie ta druga po艂贸wka ;), w praktyce jednak cz艂owiek ma mo偶liwo艣膰 stworzenia dobranej pary z wieloma (nie jednocze艣nie oczywi艣cie) osobami. Wiem, 偶e nie brzmi to romantycznie, ale taki ju偶 jestem - racjonalny pragmatyk :P My艣l臋, 偶e mo偶na si臋 odkocha膰. Ba jestem tego pewien bo sam mam to za sob膮.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 nie cierpi臋 PMS
No to trzymam kciuki :) Ale Facet z takim podej艣ciem to rzadko艣膰. Podobaj膮 mi si臋 Twoje wypowiedzi...:) Potrafisz podnie艣膰 na duchu, musisz by膰 ogromnym wsparciem dla swojego otoczenia. ja jestem romantyczk膮 wieczorami, ale og贸lnie przewa偶a we mnie racjonalizm. Ci膮gle 艂udz臋 si臋, 偶e ten pierwszy kiedy艣 zrozumie i b臋dzie chcia艂, 偶ebym wr贸ci艂a (ciagle mamy ze sob膮 kontakt, cho膰 tyle razy pr贸bowa艂am zerwa膰...nie umiemy) Akurat teraz przechodz臋 przez 艣luby i wesela kole偶anek, a ja mam problem z partnerem na wesele :P mo偶e st膮d te偶 m贸j "do艂" (chocia偶 najwi臋ksz膮 przyczyn膮 jest chyba m贸j PMS i studia) - jak wida膰 wszystko mi si臋 zwali艂o na g艂ow臋 i jako艣 ci臋偶ko mi si臋 pozbiera膰 (szczeg贸lnie jak jestem w domu, bo na uczelni i w pracy si臋 trzymam, poza tym pracuje z dzie膰mi i one 艂aduj膮 moje akumulatory :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Rotmistrz
My艣lisz, 偶e rzadko艣膰? To w takim razie jacy faceci s膮 "cz臋sto艣ci膮"? :P. Bo ja odnosz臋 wra偶enie, 偶e pragmatyk贸w jest sporo. Ale zaraz, to kt贸re z was zerwa艂o i dlaczego? No ja te偶 jestem aktualnie w momencie 艣lub贸w i wesel znajomych i mam ten sam problem ;).

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 nie cierpi臋 PMS
ale masz "Obiekt Westchnie艅" albo inaczej "Potencjaln膮 Partnerk臋", kt贸r膮 mo偶esz zaprosi膰 na wesele :P My艣l臋, 偶e du偶o jest facet贸w, kt贸rzy szukaj膮 dziewczyn na jedn膮 noc. My艣l臋, 偶e jest du偶o facet贸w, kt贸rzy stwarzaj膮 pozory, kt贸rzy my艣l膮, 偶e im si臋 wszystko nale偶y, 偶e kobieta powinna by膰 przede wszystkim 艂adna i chuda - najlepiej wieszak. My艣l臋, 偶e jest wielu facet贸w, ktorzy za cz臋sto zamiast m贸zgiem my艣l膮 inn膮 cz臋艣ci膮 cia艂a. My艣l臋, 偶e jest du偶o facet贸w, kt贸rzy si臋 boj膮 odpowiedzialno艣ci... To on ze mnie zrezygnowa艂. Kiedy艣 mi powiedzia艂, 偶e zawsze w jakis spos贸b bedzie mnie kocha艂. A teraz wybra艂 przyja藕艅, a ja taki uk艂ad zaakceptowa艂am, bo nie potrafi艂am si臋 od niego odci膮膰...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 nie cierpi臋 PMS
a pow贸d by艂 taki, 偶e nie wierzy艂 w mi艂o艣膰/zwi膮zek na odleg艂o艣膰. Nie wiem, nigdy nie us艂ysza艂am innego wyt艂umaczenia...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Rotmistrz
No tak, mam t膮 Potencjaln膮 Partnerk臋, kt贸ra jednocze艣nie jest od lat moj膮 przyjaci贸艂k膮 (chyba zatem nasze sytuacje s膮 nieco zbli偶one) jednak w tym tygodniu b臋dzie final cut - albo strac臋 przyjaci贸艂k臋, albo zyskam dziewczyn臋. Przy pierwszej opcji nadal nie b臋d臋 mia艂 z kim chodzi膰 na wesela ;). Szczerze, to moim zdaniem nie zachowa艂 si臋 za dobrze. Mam na my艣li to, 偶e zostawi艂 sobie furtk臋 (Ciebie) - je偶eli nikogo nie znajdzie "lepszego" to zawsze Ty jeste艣 oczekuj膮ca. Niewygodny uk艂ad i nieuczciwy moim zdaniem.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 nie cierpi臋 PMS
Masz racj臋. Jestem jego furtk膮 i ko艂em zapasowym, i wiesz co? jestem tego 艣wiadoma i boli mnie to i brzydz臋 si臋 my艣l膮, 偶e mog臋 by膰 KO艁EM ZAPASOWYM, jak膮艣 OPCJ膭. mimo to go kocham. Jest ode mnie sporo starszy.. mial trudn膮 przesz艂o艣膰, ci膮gle go t艂umacze, tak wiem - nie powinnam. s艂ucham, doradzam, nieraz placz臋 przez to co napisze. ale wiem, 偶e i on s艂ucha i doradza, czasem to mega buduj膮ce. Tylko masz racj臋 i ja to wiem, on wykorzystuje moj膮 naiwno艣膰 i dobro膰. Sama nie wiem, czemu to si臋 tak potoczy艂o... tak, uk艂ad podobny z tym偶e my najpierw byli艣my par膮, potem przyjaci贸艂mi, a Wy na odwr贸t... mo偶e to dobry ruch? ja bym chcia艂a mie膰 Faceta, kt贸ry te偶 jest moim przyjacielem. To na pewno daje poczucie bezpiecze艅stwa (mo偶e dlatego zgodzi艂am sie na taki uk艂ad)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Rotmistrz
Skoro jednak zdajesz sobie z tego spraw臋, to planujesz co艣 z tym zrobi膰? B臋dziesz mia艂a znaczne problemy ze znalezieniem kogo艣 innego (zakochaniem si臋) je偶eli nadal b臋dzie podtrzymywa膰 t臋 znajomo艣膰. Po prostu ogie艅 nie b臋dzie gas艂, a nieugaszony nie zapali si臋 w stosunku do kogo艣 innego. Obawiam si臋, 偶e po prostu tracisz czas, on mo偶e si臋 zdecydowa膰, a mo偶e i nie - tak czy owak zapewne nie z wielkiej mi艂o艣ci, a raczej z "braku laku". S膮dz臋, 偶e zwi膮zanie si臋 z przyjacielem/przyjaci贸艂k膮 ma trwalsze podstawy od "motyli w brzuchu" w stosunku do nieznajomego. Przyjaciel/przyjaci贸艂ka jest nam znana/y, znamy wady, zalety, rozumiemy si臋 itp. do 艣wietnego uk艂adu brakuje tylko uczucia.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 nie cierpi臋 PMS
Probowa艂am zerwac kontakt, nie odzywa艂am si臋 3 miesi膮ce, nie reagowa艂am na telefony, smsy, pr贸by kontaktu... a偶 nie wytrzyma艂am (by艂am na imprezie i on zadzwoni艂). wszystko zacz臋艂o si臋 od nowa. czasem zachowujemy si臋 jak para, mega partnerski zwi膮zek. po nim spotyka艂am sie z facetami, ale nic nie wysz艂o. nie wiem, czy to przez niego, czy przez to, 偶e po prostu nie zaiskrzy艂o. Pisa艂am o Facecie, kt贸ry powiedzia艂 mi, 偶e sie we mnie zakocha艂 - szczerze? te偶 cos poczu艂am, mo偶e to zwyk艂a chemia, ale niezwykle ekscytuj膮ca... niestety tez ze mnie zrezygnowa艂. (mo偶e taki m贸j urok?) my艣lisz, 偶e powinnam znowu zerwac kontakt? a Ty? Kochasz swoj膮 Przyjaci贸艂k臋? d艂ugo so臋 znacie? by艂o co艣 mieszy WAMI WCZE艢NIEJ?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Rotmistrz
Uwa偶am, 偶e powinna艣 jeszcze raz spr贸bowa膰, tzn. zapyta膰 si臋 go czy nadal w jego uczuciach nic si臋 nie zmieni艂o. Je偶eli nie, to zerwa膰 kontakt. Szczerze, to jego argument (zwi膮zek na odleg艂o艣膰) jest... s艂aby. Jest to argument, ale jak facet kocha to i na drugi koniec 艣wiata do dziewczyny poleci. On Ci臋 jednak nie kocha, a ma w Tobie to nieszcz臋sne ko艂o zapasowe. Jedyn膮 osob膮, kt贸ra na takim uk艂adzie b臋dzie cierpie膰 b臋dziesz Ty (w sumie ju偶 zapewne cierpisz). Jak zerwiesz znajomo艣膰, och艂oniesz, nieco to zajmie czasu to i spotkasz kogo艣 na kogo przekierujesz swoje uczucia :) Odno艣nie mojej sytuacji to przeklej臋 Ci to co ju偶 jaki艣 czas temu tutaj napisa艂em racz膮c si臋 tutejszych kafeterjanek ;): Sytuacja wygl膮da w ten spos贸b: Oboje jeste艣my po studiach (ten sam kierunek), poznali艣my si臋 jeszcze w liceum - pod koniec. Na pierwszym roku prawdopodobnie ona co艣 do mnie czu艂a (dowod贸w brak, poszlak wiele), jednak ja by艂em w zwi膮zku wi臋c z oczywistych powod贸w nie mog艂em/nie chcia艂em kombinowa膰. Relatywnie cz臋sto ze sob膮 przebywali艣my do czasu a偶 moja 贸wczesna dziewczyna r贸wnie偶 si臋 sprowadzi艂a do miasta gdzie studiowali艣my i kontakt mi臋dzy mn膮 a Klar膮 os艂ab艂 cho膰 si臋 nie urwa艂 (razem studia, wsp贸lne tematy itp.). W mi臋dzyczasie ona by艂a w 2-3 nieudanych zwi膮zkach (czas trwania od 1 - 1.5 roku). Po moim powrocie ze stypendium zagranicznego rozsta艂em si臋 ze swoj膮 dziewczyn膮 (ona kilka miesi臋cy wcze艣niej ze swoim 贸wczesnym ch艂opakiem). Znowu zacz臋li艣my si臋 cz臋sto widywa膰 (wsp贸lna nauka, obiady, wyj艣cia do teatru, kawa, drinki itp.), ba, w zasadzie widywali艣my si臋 przez ostatnie 1.5 roku kilka razy w tygodniu tydzie艅 w tydzie艅 (z wyj膮tkami, jak np. jej wyjazd za granic臋). Pytanie do was: czy ona chce czego艣 wi臋cej czy tylko przyja藕ni? Argumenty za tym, 偶e chce tylko przyja藕ni: 1. Powiedzia艂a, 偶e nie chce aktualnie zwi膮zku 2. Powiedzia艂a, 偶e nie wi膮偶e si臋 z kumplami (raz si臋 zwi膮za艂a w przesz艂o艣ci i nie wysz艂o) 3. Unika imprez w klubach ze mn膮 4. Unika takich rzeczy jak moja marynarka gdy jej zimno, czy tzw. "zb臋dnego i przypadkowego" dotyku Argumenty wskazuj膮ce, 偶e chce czego艣 wi臋cej 1. Ostatnie p贸艂torej roku sp臋dzali艣my ze sob膮 niemal non stop. Gdy wyjecha艂a, to skype co drugi-trzeci dzie艅, codziennie smsy. 2. Spotkania, spacery, rozmowy, zakupy, generalnie 70% jej wolnego czasu zajmuj臋 ja 3. Cz臋sto przygotowuje mi jakie艣 dania i wida膰, 偶e czerpie z tego przyjemno艣膰 4. Przeprowadzi艂a si臋 blisko mnie, wcze艣niej mieszka艂a na drugim ko艅cu miasta 5. Sama cz臋sto proponuje spotkania, rzadko odmawia gdy propozycja wychodzi z mojej strony 6. Wsp贸lnie chodzimy na nauk臋 ta艅ca cho膰 oboje nie藕le ta艅czymy 7. Na imprezach (nie klubowych), a np. dom贸wki czy spotkania w pubach zawsze stara si臋 siedzie膰 gdzie艣 blisko mnie. Jak impreza trwa np. 5h to i tak co najmniej po艂ow臋 czasu przegadujemy razem, pomimo i偶 widzieli艣my si臋 dzie艅 wcze艣niej i b臋dziemy si臋 widzie膰 dzie艅 p贸藕niej. Zauwa偶alne jest r贸wnie偶 to, 偶e stara si臋 abym dostrzega艂 co robi, tzn. jak np. co艣 m贸wi 艣miesznego to chce abym ja si臋 艣mia艂. 8. Bardzo zabiega o moje komplementy (ja rzadko je m贸wi臋), ka偶dy nowy ciuszek musi mi pokaza膰 i wida膰 w jej oczach, ze chce abym powiedzia艂 co艣 mi艂ego. Gdy mi si臋 nie podoba dane wdzianko i to m贸wi臋 (takie ze mnie szczere bydle ) to wida膰 autentyczny smutek na twarzy. Podobnie w przypadku fryzur i w sumie wszystkiego - innych komplementy zbywa zwyk艂ym "dzi臋kuj臋". 9. Wiem chyba wszystko o jej rodzinie - chyba wiem wi臋cej o jej ni偶 o w艂asnej. 10. Stosunkowo cz臋sto zdarza si臋, 偶e 艂api臋 jej wzrok utkwiony na mnie. 11. Jestem chyba jedyn膮 osob膮, kt贸ra potrafi j膮 do czego艣 przekona膰 drog膮 logicznej argumentacji To si臋 rozpisa艂em.... jaki jest wasz werdykt? Generalnie mam w planach za jakie艣 2 tygodnie jej powiedzie膰 jak wygl膮da sytuacja (ja chc臋 zwi膮zku) - mam powy偶ej uszu bycia przyjacielem, zw艂aszcza, 偶e, jak widzicie, s膮 wiarygodne poszlaki, 偶e ona te偶 mo偶e chcie膰 wi臋cej.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 nie cierpi臋 PMS
Drogi Rotmistrzu, czytaj膮c to my艣la艂am o Tym Facecie... mamy prawie identyczn膮 sytuacje, tylko on mi powiedzia艂, 偶e nie chce teraz zwi膮zku. dla niego to skomplikowane by膰 z kim艣 na odleg艂o艣膰, mimo, 偶e po pijaku dzwoni i m贸wi "jaka jestem wa偶na i cudowna, 偶e jestem tward膮 babk膮 i teskni". ale aktualnie jest po zerwaniu z dziewczyn膮 (bardzo podobn膮 do mnie - mia艂am okazje ja pozna膰, nie do艣膰, 偶e w moim wieku to jeszcze ma podobny charakter). pr贸buje j膮 odzyska膰. Kurcz臋 - CZEMU to musi by膰 tak trudne i skomplikowane? Co do Ciebie, b臋d臋 pisa艂a z perspektywy kobiety, kt贸ra ma Faceta za przyjaciela. Rozwa偶臋 kilka przypadk贸w. 1)Ja wpatruj膮c si臋 w faceta i spedzaj膮c z nim wi臋kszo艣膰 czasu - chcia艂abym czego艣 wiecej. tylko mia艂abym 艣wiadomo艣膰, 偶e jesli nam nie wyjdzie, to strac臋 kogo艣 dla mnie wa偶nego. Zaw艂adn膮艂by mn膮 strach i czeka艂abym na jego krok - taka logika kobiet, zalezy mi, ale to niech ON zrobi ten pierwszy krok (ja mu PRZECIE呕 da艂am znaki)...;) 2) Nie rozumiem tylko dlaczego mia艂aby unika膰 Twojego dotyku? Marynarka Faceta? SUPER - marzenie ka偶dej kobiety:) Calowaliscie si臋 kiedys? mo偶e boi si臋, 偶e co艣 p臋knie i nie b臋dziecie mogli si臋 powstrzyma膰 od fali po偶膮dania ;) 3) Mam przyjaciela, kt贸remu r贸wnie偶 lubie si臋 pokazywac w moich nowuch sukienkach i u艣miecham si臋 jak mi powie komplement. (chyba to kobieca pr贸偶no艣膰. nie ma co ukrywa膰 - komplementy buduj膮 nasza pewno艣膰 siebie, a te z ust Faceta s膮 bezcenne). Te偶 spedzamy ze sob膮 duzo czasu, a jednak jeste艣my dla siebie tylko przyjaci贸艂mi i 偶adne z nas nie chce i nie chcia艂o nigdy nic wiecej. 4) Jednak w tym moim chorym, toksycznym "uk艂adzie" przyjacielskim on te偶 do mnie wysy艂a milion wiadomosci i od dw贸ch lat (z jedna przerw膮 3miesieczn膮, o kt贸rej pisa艂am) piszemy ze sob膮 codziennie. On wie o mnie naprawd臋 du偶o i my艣l臋, 偶e wie, 偶e jeszcze sie nie wyleczy艂am. Ja o nim wiem r贸wnie du偶o. Mysle sobie, 偶e gsybym nie by艂膮 wa偶na nie walczy艂by o mnie nawet jesli chodzi o przyja藕艅. Jednak mimo tego kontaktu - to on nie chce nic wi臋cej, 5) Kobieta Ci gotuje? To albo bardzo to lubi robi膰, albo chce Ci zaimponowac. My - kobiety, lubimy si臋 z dobrej strony zaprezentowa膰 Potencjalnemu Partnerowi. My - Kobiety lubimy, gdy kto艣 si臋 nami opiekuj臋, ale uwielbiamy opiekowa膰 si臋 innymi, a szczeg贸lnie opiekowac si臋 facetem na kt贸rym nam zale偶y 6) Skype/smsy/ci膮g艂y kontakt? Wiesz tyle o jej rodzinie? Ufa Ci, czuje si臋 przy Tobie bezpieczna, t臋skni. Chce dzieli膰 z Tob膮 smutki i szcz臋艣cia. Chce, 偶eby艣 by艂 obecny w jej 偶yciu. Wiesz... tak naprawde nigdy nie wierzy艂am w przyja藕艅 damsko-m臋sk膮... zawsze pr臋dzej, czy p贸藕niej, facet, czy kobieta, zaanga偶uje si臋 w jednoznaczny spos贸b w ten "zwi膮zek" i bedzie chcia艂/a czego艣 wi臋cej.... jednak nie zawsze musi to by膰 odwzajemnione. Ja uwa偶am, 偶e wi臋kszo艣膰 Twoich argumentow sugeruje, 偶e jest Tob膮 bardziej zainteresowana, ale jak sam widzisz ci臋偶ko rozszyfrowa膰 ludzkie zachowania....

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Rotmistrz
Wow :D, pierwsza tak rozbudowana wypowied藕 w mojej sprawie - dzi臋ki :). Odpowiadaj膮c na Twoje punkty: 1. W艂a艣nie dlatego mam dosy膰 bezczynno艣ci - czas dzia艂a艣. Uda si臋 to dobrze, nie - trudno, 偶ycie toczy si臋 dalej. 2. Ona generalnie nie przepada za kontaktem, tzn. kontaktu ze mn膮 tak zupe艂nie nie unika. A to j膮 z艂api臋 za r臋k臋 na chwil臋, a to przytul臋 po przyjacielsku. Tego nie unika w 偶adnym stopniu. Przy czym to w stosunku do mnie. Co do innych facet贸w to co najmniej raz powiedzia艂a "nie dotykaj mnie!". Nie nigdy si臋 nie ca艂owali艣my. 呕adna granica nie zosta艂a przekroczona. Cho膰 np. ostatnio siedzimy w tramwaju i rozmawiamy z twarzami w odleg艂o艣ci 30 cm od siebie... kurcze, czy przyjaciele naruszaj膮 tak swoj膮 przestrze艅 osobist膮? Chyba nie. 3. Jeste艣 pewna, 偶e 偶adne z was nic wi臋cej nie chce? ;) Mam tu na my艣li tego kumpla (bo to nie ten sam, o kt贸rym piszesz, czy ten). 4. Podejmij jeszcze jedn膮 pr贸b臋 - jak nie to trudno. Inaczej b臋dziesz nadal w takim zawieszeniu (w kt贸rym zreszt膮 i ja jestem) 5. Lubi nie lubi - lubi dla kogo艣 ;). A jak ju偶 dla kogo艣 gotuje to najcz臋艣ciej dla mnie. Ten Tw贸j m贸wi Ci o swoich dziewczynach... powiem, musisz by膰 silna psychicznie skoro to wytrzymujesz. Ja bym zerwa艂 kontakt aby tego nie wys艂uchiwa膰 i si臋 nie zadr臋cza膰.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 nie cierpi臋 PMS
To pr贸buj, bo mo偶esz 偶a艂owa膰. ja zawsz臋 pr贸buj臋 (cho膰 nie zawsze wychodzi mi to na dobre). B臋d臋 jednak trzyma膰 kciuki. To narawd臋 mo偶e by膰 co艣 ekscytuj膮cego, innego, trwa艂ego. achhh tak, uwa偶am si臋 za do艣膰 siln膮 osob臋. nie lubie okazywa膰 swoich s艂abo艣ci przed innymi, p艂膮cz臋, gdy jestem sama, najczesciej wieczorem... (bo tak, boli mnie to, 偶e kto艣 jest wazniejszy ode mnie) mo偶e tu tkwi moj problem? odstraszam facet贸w swoj膮 si艂膮 i niezale偶no艣ci膮? Tak, to inny cz艂owiek. Nie raz si臋 zgrywali艣my, 偶eby by膰 par膮, ale to jednak zarty. On jest zakochany (szczesliwie), ja tez zakochana (nieszczeliswie) a jednak spedzamy ze sob膮 du偶o czasu. Imprezy we 2 przy winie do bia艂ego rana te偶 si臋 zdarzaj膮 ;) a co do gotowania, to wiesz jak to jest? Przez 偶o艂膮dek do serca - te偶 tego pr贸bowa艂am ;)

Udost臋pnij ten post