Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

takajamama11

Co chcielibyscie dostac pod choinke?

Polecane posty

chuda_jak_słomka - no to Mikolaj ma podane jak na tacy, jak sie juz w tym nie polapie to sama nie wiem co to za Mikolaj :D Troche sie w tym gubie bedzie to prezent na Mikolaja czy pod choinke przyniesiony przez mikolaja? No wlasnie jak to jest u was, kto (co) przynosi wam prezenty pod choinke? co mowicie dzieciom? U mnie bylo tak jak jeszcze mieszkalam w Polsce, ze prezenty pod choinke przynosil aniolek, teraz mieszkam w Niemczech i wiadomo szostego przychodzi Mikolaj - ale nie daje duzych prezentow, wedle tradycji przynosi orzechy, jablka, pomarancze, slodycze i skarpety:D Duze prezenty za to sa pod choinka i przynosi je zawsze Dzieciatko Jezus. To troche skomplikowane jak czasem slysze w Polsce, ze na wigilie zamawia sie Mikolaja, albo, ze prezenty pod choinke przynosi Mikolaj. Czy w takim razie przychodzi do was Mikolaj dwa razy? jak to u was wyglada?

Gość nmkllopppa
ja chce tyko jeden prezent - dziecko

Julenka.32 dzięki za info o imikolaj.pl wiesz co...skorzystałam i... moje dzieciaki niemal oszalaly z zachwytu jak sw. mikolaj do nich mowil i nawet do Grzesia, ze dostal 2 z biologii hahah jak na te kilkanascie zlotych wydane to strzal w dziesiatke, jeeszcze raz dzieki, a ja tez polecam

Gość singielka_55lat
gotówkę

majowapolanka - z tymi prezentami "do zuzycia" to akurat roznie bywa, zalezy od obdarowywanych. Na przyklad rodzice meza maja doslownie wszystko, to juz starsi ludzie sa i od nas dostana wlasnie dobry alkohol i praliny, kupione w specjalnym sklepie gourmet (mieszkamy w DE). Wlasnie zalezy od osoby, mysle, ze jak sie kogos zna to sie dobrze wie co komu sprawi radosc.