Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zdolowana...

Dołuje mnie upływ czasu, czemu życie jest takie krótkie...

Polecane posty

Gość zdolowana...

a jeszcze mam faceta młodszego 6 lat :/

Gość Nie jest krótkie
Jest długie, wbrew pozorom. Młodość jest krotka ale życie jest długie. jeszcze zdążysz się nim znudzić więc się nie martw.

Gość zdolowana...
no własnie o ta młodość mi chodzi, co to za przyjemność żyć i byś starym zwłaszcza dla kobiety?

Gość ijoipjp
widocznie masz fajne życie ,mnie pociesza to że kiedyś umrę i nie będę musiała się wiecznie tu męczyć

Gość sasaes
zycie jest krótkie .. Gdyby było długie to trwałoby 420 lat 95 % ludzi żyje krócej niz 100 lat

Gość Nie jest krótkie
Dlatego młodość masz na to by zrozumieć, że nie jest ona wartością samą w sobie, że należy ją poświęcić na kształtowanie osobowości i charakteru, tak aby gdy już nadejdzie starość, umieć nadal żyć w szczęściu i uważać to życie za wartościowe i wspaniałe. Przywiązywanie nadmiernej wagi do starości, zmarszczek itd, to zachowanie płytkie, i lepiej wyzbyć się go wcześniej niż później. A piszę Ci to osoba bardzo młoda, która mimo to, zdążyła już dojść do takich wniosków. Starość i śmierć czeka każdego, to, że ty jesteś młoda i ładna dla nikogo nic nie znaczy, ale jeśli będziesz dobrym i mądrym człowiekiem to już może dla innych znaczyć bardzo wiele.

Gość Nie jest krótkie
sasaes Człowiek jest jednym z gatunków żyjących najdłużej na tej ziemi. Zycie byłoby krótkie jesli zylibysmy np. 20 lat. 100 lat to bardzo dużo jak na świat tak pełen okrucieństw i bólu. Większość ludzi już w połowie tego życia ma dosyć i czeka na koniec.

Gość sasaes
no dobrze ale waszy zdaniem wiecej warty jest miesiac zycia 16 letniego człowieka czy 3 miesiace 90 letniego człowieka ?

Gość sasaes
bo mi sie wydaje ze im czlowiek jest starszy tym jego zycie jest bardziej nudne ..

Gość Nie jest krótkie
Co to w ogóle za rozpatrywanie według wartości. Dla każdego jego życie oraz życie bliskich jest najważniejsze na każdym etapie życia. Mądrość to pogodzenie się z losem. Nie bądź jedną z tych głupich kobiet dla których wygląd to wszystko co posiadają, a kiedy on przemija wpadają w panikę, bo nie zostaje im kompletnie nic. Facet odchodzi bo trzymało go przy tobie tylko młode ciało. Jak popracujesz nad wnętrzem to każda nowa zmarszczka będzie Cię cieszyć, będzie znakiem czasu i blizną doświadczenia. Męża utrzymasz przy sobie na zawsze, a dzieci i wnuki będą Cię wielbić ponad wszystko. Dziś umrzeć wśród bliskich i miłości to luksus na który pracujemy całe życie. Nie daj się ponieść tej niszczycielskiej modzie na piękno i młodość i obojetność wobec starszych. Liczy się to co masz w głowie, żebyś mogla to przekazywać przyszłym pokoleniem. Nasze życie bowiem nie tylko ma slużyć naszej przyjemności ale przede wszystkim ma mieć wartość dla innych. Każdy dostaje w prezencie od losu do przebycia te same etapy życia, dzieciństwo, młodość, dojrzałość i starość. Przed nami było wielu ludzi i będzie jeszcze wielu po nas. Jesteś pyłkiem. Niczym. Ale możesz być wszystkim dla kogoś. I na pewno nie staniesz się wszystkim poprzez młody wiek i urodę. Rozumiesz? Więcej nie napiszę bo bym się tylko powtarzała.

Gość Nie jest krótkie
Nuda to indywidualny wybór :) Znam wielu równiesników nudzących się bardziej niż moi dziadkowie uprawiający czynnie sport oraz mający liczne pasje.

Gość do nie jest krótkie
Wow, mądre słowa. Ile Ty masz lat?

Gość Nie jest krótkie
Nie wiem czy to ma znaczenie, mam 22 lata

Gość prawictwo pospolite121
smierc jest wybawieniem od życia

Gość do nie jest krótkie
Jestem starszą osobę, dobiegam już 50. Ale powiem Ci, że niezmiernie mnie raduje, że są jeszcze tak młode a już tak mądre osoby. To mi daje jakąs wiarę w młodzież, która jednak jest w dzisiejszych czasach wystawiona na duzą próbę:) Pozdrawiam

Gość senior1963
Mądrego i młodego miło posłuchać. Rzadkością są takie osoby na takim jak to bagiennym forum !