Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość AxjaRubin

Czy warto wiązać się z rozwodnikiem?

Polecane posty

Gość AxjaRubin

Hej Wam, mam 26 lat i niedawno poznałam rozwodnika, 35 lat. Ma jedno dziecko, syna 7 lat. Rozwiódł się pół roku temu, po 11 latach związku- jak mówi, nie układało się im, wygasła miłość i to była ich wspólna decyzja. Facet jest rozsądny, ma dobrą pracę, mieszkanie, ciepły charakter. Jest troszkę onieśmielony, ale lubię go. Dziecko mieszka z matką, do niego przyjeżdża w weekendy. Pytanie: czy warto się pakować w związek z takim człowiekiem?

Gość weqwweewe
Jak będziesz mu chciała popuścić szpary,to też się tu zapytasz?

Gość mnbdhf
podchodzisz do sprawy w sposób kakulacyjny - to błąd, obiektywnie jeśli nie jesteś rozwódką i nie masz dzieci - nie zawsze go zrozumiesz

Gość AxjaRubin
Niekoniecznie, jak już zdecyduje się z nim związać, seks będzie oczywistością :) Ale wracając do tematu: jakie są Wasze doświadczenia ze związków z rozwodnikami? Obawiam się trochę spraw związanych z dzieckiem- choroby, wakacje, itp. Jestem jedynaczką i do tej pory nie musiałam się niczym dzielić, a tutaj niestety uwaga tego faceta byłaby ciągle podzielona na mnie i dziecko...

Gość wdwedw
Oceniałabym takiego mężczyznę normalnie, jako człowieka, a nie "rozwodnika". Sama jestem w związku z mężczyzną po rozwodzie i jesteśmy udaną parą, od 8 lat, z 3-letnim dzieckiem (tyle że z dzieckiem z pierwszego związku nie mamy kontaktu - matka tego nie chciała i może i dobrze).

Gość dipak
Jesteś zdecydowanie za młoda na taki związek. To widac po tym jak piszesz.

Gość AxjaRubin
mnbdhf- czego nie zrozumiem np.? wdwedw- też bym tak wolała. Ale z tego, co zauważyłam, on jest dość mocno zżyty z synem.

Gość mnbdhf
poszukaj wolnego bez balastu

Gość AxjaRubin
Dipak--- po czym wnioskujesz, że jestem za młoda? Co takiego napisałam?

Gość a ja mysle,ze tu
moj maz jest rozwodnikiem. mamy dziecko. ma tez dziecko z pierwszego malzenstwa. nie wiem w czym widzisz problem. jestesmy razzem od 8 lat.

Gość mnbdhf
masz dopiero 26 lat - na co Ci rozwodnik? Myślisz że poda prawdziwą przyczynę rozwodu.... zawsze jeste tekst w stylu że miłość wygasła, że zła żona i takie tam blabla - owszem bywa to prawdą ale niekoniecznie.Pojawią się nieciekawe sytuacje z ex, dzieciak będzie miał wodę z mózgu, będziesz "tą panią do której odszedł tatuś". Jeśli nie jesteś jeszcze "obwieszona" dziećmi szukaj wśród wolnych facetów - po co Ci to wszystko?

Gość wdwedw
Inny mężczyzna będzie miał kolegów, kolejny silny związek z rodzicami...Dziewczyno, od tego że ktoś kocha dziecko, nie ubywa jego miłości do innej osoby. Czy partner miałby mieć pretensje że np masz dobre stosunki z rodzicami?

Gość mnbdhf
chyba że lecisz na jego "dobrą pracę" i mieszkanie... ? ;-D

Gość AxjaRubin
Mieszkanie i pracę mam, więc nie o to chodzi. Po prostu facet jest miły, ciepły, troskliwy. Ale boję się jego przeszłości, a zwłaszcza dziecka. Nie lubię dzieci, chociaż chcę mieć własne. Podobno wtedy mija ta niechęć i wygrywają jednak geny :)

Gość AxjaRubin
No nie, ale stosunki z rodzicami to trochę coś innego. Bo jego dziecko jest owocem miłości do innej kobiety, a moi rodzice nie są w jakikolwiek sposób powiązani z moimi poprzednimi związkami. Boję się zazdrości i niechęci do tego dziecka, zresztą obustronnej. Mam dużo wątpliwości.

Gość AxjaRubin
Są tu jakieś dziewczyny w takich związkach?

Gość mnbdhf
w tej sytuacji zribisz krzywdę dziecku wiążąc się z tym facetem - poszukaj kogoś bez przeszłości - nie idź na łatwiznę bo on Ci się nawinął ;-)

Gość dalkaalka33
moj ma35 , dwoje dzieci i alimenty 2tys zl!!!!!!!! to najgorsze

Gość AxjaRubin
dalkaalka33- i jak sobie radzisz?

Gość problemem nie jest fakt, ze
jest rozwodnikiem, chyba, ze ty jestes dziewica, ale DZIECKO

Gość Łitnej_Spirs80
Mam kilka koleżanek co są w związkach z rozwodnikami i tworzą doskonałe pary a niektórzy są już dobre kilka lat.Nikogo nie można przekreślać tylko dlatego że miał nieudane małżeństwo i ma dzieci lub dziecko.A jeszcze jak ma dobrą prace i własne mieszkanie to nie zastanawiaj się kobieto bo możesz znaleźć jakiegoś kawalera gołodupca co jeszcze w dodatku mieszka z rodzicami i wtedy będziesz żałować. No i najważniejsze żeby ci się podobał :)

nie warto wedlug mnie w twoim przypadku.Rozwodnik z balastem nie jest dobra partia dla osoby wolnej , bez zobowiazan.Zawsze bedzie to dziecko przewijac sie przez obecny zwiazek.Problemem beda stosunki tego mezczyzny z dzieckiem, z ex , alimenty , czas spedzany z tamta rodzina. Po co? Mozesz miec o wiele prostsza i latwiejsza sytuacje . To bedzie trudny zwiazek dla Ciebie autorko.

Gość Żona_rozwodnika
No cóż :/trochę to tragikomiczne i śmieszne a co najwyżej nieżyciowe. Ja również jestem z facetem po rozwodzie. Ma dwójkę dzieci z pierwszego małżeństwa. Nie jest to żadnym balastem i w żaden sposób nie wpływa na nasze relacje. Mamy swoje dzieci i nie zauważam aby jego stosunek do naszych dzieci był inny od tych do dzieci z pierwszego małżeństwa. Rozumiem, że osoby odradzające taki związek, uważają że jak ktos ma rozwód, jest od razu potworem. Fakt jest faktem, rozwód jest zawsze z winy dwojga osób, jednak to nie oznacza, że w drugim związku rozwodnik/wodniczka mają się nie sprawdzić. Sama autorka zauważa że facet jest troskliwy, opiekuńczy, jest facetem. I wie czego chce.

Gość Dżaga_
Wolałabym przystojnego rozwodnika niż brzydkiego kawalera. Większość facetów też woleliby ładną kobietę rozwódkę niż nieładną pannę no nie ?

ja wcale nie sadze, ze rozwodnik to cos zlego i bee.Nie -absolutnie!!! .Ja jedynie uwazam, ze majac na rynku matrymonialnym wybor mozna pokusisc sie o latwiejsza sytuacje , niz fundowanie sobie w zyciu rozwodnika z dzieckiem i alimentami .Trzeba tez myslec, ze to dziecko bedzie dziedziczyc wspolny dorobek zycia tej drugiej rodziny .Jest autorka wolna osobka, ma 26 lat i doskonaly czas na poszukanie sobie wolnego, fajnego mezczyzny ,bez zadnego obciazenia . Bylo pytanie -jest moje wylacznie zdanie . Pozdrawiam .

Gość AxjaRubin
Jeśli chodzi o rynek matrymonialny, teoretycznie mam duży wybór- jestem ładna i ustabilizowana materialnie. Praktycznie mam wybór niewielki- jestem pokiereszowana emocjonalnie po poprzedniej relacji i mało kto mi się podoba. No i dlatego jestem w kropce...

jesli jestes pokiereszowana emocjonalnie po poprzednim zwiazku , tym bardziej odradzam taki zwiazek.Nie masz zadnej gwarancji , ze dziecko partnera Cie zaakceptuje , nie bedzie ojcem manipulowac, bedzie miala dobra postawe ex w stosunku do Ciebie .Nie wiesz, jak poradzi sobie partner w tak trudnej sytuacji.A sytuacje beda rozne przez zycie , Oczywiscie wszystko moze sie swietnie udac , ale jakie masz gwarancje ? Ja uwazam, ze do takich zwiazkow trzeba miec wielka madrosc zyciowa , rozsadek , empatie, wielkieeeeeeeeee wyrozumienie dla wielu aktorow, ktore beda graly w tym spektaklu . Wiem co mowie z autopsji.

Gość AxjaRubin
Elenee, jesteś w takim związku?

:-) -autopsja : mialam na mysli umiejetnosc stworzenia kazdemu z uczestnikow rodzinnego zycia jego miejsca w tej rodzinie , jego komfortu i pewnej pozycji , niczym nie zagrozonej. Pogodzenia pragnien , dazen , mozliwosci i marzen kazdego czlonka rodziny. Uzyskanie szacunku , poszanowania i zwyklej zyczliwosci. Mam nadziej, ze nam sie to udalo ale trudna to sytuacja .

Gość AxjaRubin
A jak znosiłaś jego dzieci i ich obecność w Waszym życiu? Nie byłaś zazdrosna?