Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jakzainstalowacystem

Jak zgrac system ??

Polecane posty

No wlasnie. Kupilam laptopa i tutaj mam windows 7 a teraz nie daja plyt z systemem, trzeba sobie samemu zgrac, ale ja nie mam pojecia jak to zrobic? Jak bym sobie chciala zainstalowac na drugim komputerze na ktorym mam windows xp ??

Gość Zocha.
Włóż czystą płytę i zgraj:) Pewnie wyswietla ci się komunikat ,że trzeba zgrać..kliknij i po sprawie.

Ale jak zgrac? :O Ja juz kupiłam go kilka tygodni temu ale dzisiaj dowiedzialam sie ze musze sobie sama zgrac :O Ale jak?? Nie mam poejcia. Skad zgrac?

Gość Mario Bolucci
Nie da się "zgrać systemu". Możesz z internetu ściągnąć płyte instalacyjną (tylko trzeba poszukać obrazu ISO udostępnianego przez microsoft), pamietaj by wersja systemu ściąganego była tka sama jak zainstalowanego (język, bity, wersja).

Gość Mario Bolucci
Klucz masz na spodzie laptopa zapewne.

TO znaczy ze co? Jezeli chcialbym zainstalowac na starym komputerze to musze od nic to sciagnac ??

Gość Mario Bolucci
Bardzo ważna informacja: nielegalne jest instalowanie jednego systemu (na tym samym kluczu) na wielu komputerach. Może się zdarzyć, że klucz zostanie zablokowany. Zaraz ktoś na mnie najedzie, że przecież tak mnóstwo ludzi robi - ja tego nie popieram, sama żyję w z wytwarzania oprogramowania i nie bawi mnie okradanie. Jeśli ktoś uważa, że Windows jest za drogi dla niego to niech sobie zainstaluje Ubuntu Linux.

o matko, na serio?? To kazdego musze kupowac oddzielne? :O

Gość Zocha.
NIe prawda nic nie musisz kupować oprócz płytek. Mi na monitorze wyświetlało się abym zrobiła kopię zapasową.Wsadziłam czystą płytę i zrobiłam tak jak było napisane.

Gość Mario Bolucci
Zależy co dziewczyna chce zrobic. Ona chce zainstalować windowsa 7 na drugim komputerze. Instalacja systemu to zupełnie co innego niż wykonanie kopii zapasowej systemu - przede wszystkim dlatego, że komputer może mieć inne urządzeni peryferyjne, inne sterowniki inną ilość pamięci a to wpływa na konfigurację. Wykonanie kopii zapasowej nie spowoduje, że będzie mogła zainstalować na innym komputerze.