Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość herbataa z mlekiem.

Bieda w Polsce. Czy tak jest naprawde czy robia sobie jaja?

Polecane posty

Gość herbataa z mlekiem.

Od dluzszego czasu mieszkam zagranica. Dobrze mi sie tu wiedzie, mam fajna, ciekawa prace, dobrze zarabiam, nie mam jakis niewiadomo jakich majatkow ale dobre, wygodne zycie- duze mieszkanie, nowy dobry samochod, gosposie, ogolnie stac mnie raczej na wszystko. Jak przyjezdzam do polski moi rodzice nie umieraja z glodu, mieszkaja sobie tez dosyc wygodnie, siosta ma prace, zarabia, jest samodzielna. Znajmoi ktorych tam jeszcze mam tez sobie jakos radza wiec nie widze zadnej biedy. Ale ostatnio czytalam na interii ze istnieje cos takiego jak szlachetna paczka.No i tak z ciekawosci sobie weszlam na ich strone i czytalam ze sa rodziny ze na jednego czlonka rozdiny przypada 150zl miesiecznie... Ze nie maja nawet na podstawowe rzeczy typu srodki czystosci, pasty do zebow itp... Czy to jest mozliwe...? trudno mi w to uwierzyc bo kto zyje za 150zl miesiecznie...? czy to jakas sciema zeby wyludzac pieniadze czy co bo naprawde wydaje mi sie to niemozliwe bo jak to mozna dokonac zeby przezyc za 150zl? czy ktos wiec wiecej moze na ten temat ?

Gość Przewielebny pastor Fiutazy
Bieda, bo ci tak jakis pisior powiedział. Siedz tam i nie pier-dol farmazonów, głupi ćwoku

Gość herbataa z mlekiem.
jestem bezmyślną dziwką:(

Gość boimannn
jest bieda i to duza niestety

Gość annia.....................
Pastor masz rację .

Gość gh
nie wszyscy maja prace

Gość Przewielebny pastor Fiutazy
to niech nie pilnują krzyża tylko się wezmą do roboty, a jaka bieda, kurva pan Rydzyk kosciół buduje pod samo niebo i bieda, chyba u pisowskich złodzieji, bo nie ma juz kogo okradać

Gość herbataa z mlekiem.
Pytam z ciekawosci. Jak mowie nie mieszkam w polsce juz od 10lat wiec nie wiem jak jest naprawde wiec dla mnie jest zaskakujace jak czytam ze ktos zyje za jakies 150zl miesiecznie po zaplaceniu rachunkow..

Gość szekierezadaa
Ja mam miesiecznie ok 500 zł na mnie i dziecko. Od kilku mies szukam pracy bezskutecznie. Idzie zima a ja nie mam opału. Juz nawet rozwazam noclegownie. To nie żart :( a te szlachetne paczki itp to oszusci

Gość kredka bambino
jest bieda, oczywiscie, ze tak. Ja tez mieszkam za granica, moja rodzina w Polsce radzi sobie ok, ale to tez zalezy od regionu w jakim sie mieszka, od stopy bezrobocia. Zreszta jak ma nie byc biedy skoro ludzie pracuja za najnizsza krajowa, lub wogole pracy nie maja. A tych co tak tu na ciebie naskoczyli poprostu prawda boli.

Gość herbataa z mlekiem.
szekierezada-500zl?...to jak ty sobie radzisz dziewczyno? kredka bambino- no tez nie rozumiem niektorych agresywnych komentarzy,ja pytam naprawde bo nie wierze ze cos takiego istnieje...Jesli tak jest to jest strasznie smutne i wspolczuje takim rodzinom. A czemu te paczki to oszustwo..?

Gość biba z nędzą, . . .
znam pewną panią, nazwijmy ją Jadzią funkcjonuje jak osoba z lekkim upośledzeniem umysłowym ale nie ma orzeczenia i co ważniejsze renty ma tylko zasiłek całe 210 zł + dodatek na mieszkanie 150 zł, nie ma rodziny która by ją wsparła, mieszka sama w kawalerce, nie pali bo nie ma na węgiel, bieda jest, tylko nie zawsze ją widać.

Gość haseri
A jadłaś już trufle?

Gość herbataa z mlekiem.
wow..nie palic w piecu bo nie ma na wegiel.Straszne

Gość szekierezadaa
Bo na kilkanascie fundacji w tym szlachetna paczka tylko jedna fundacja z wroclawia sie odezwala. Żyje na skraju ndzy. Przynajmniej jeden plus że troche schudlam. Przeraza mnie to wszystko. Dzwonia przewaznie sponsorzy z ogloszen zamieszczanych na necie. Dostalam propizycje pracy w markecie za 3,50. Odmowilam bo nie bede brala tyle odpowiedzialnosci na siebie za tak gowniane pieniadze. Wierze ze w koncu cos znajde. Mam jedna dniowke w tyg za 50zl na sprzataniu mieszkania. W tym tyg bedzie drugi raz jak tam ide. Wczoraj skonczyl mi sie gaz i herbate zalewam goraca woda z kranu :(

Gość ale na kompa i internet
masz?

Gość herbataa z mlekiem.
sziekierezada- a gdzie mieszkasz? w jakiej czesci pl i jaki masz zawod?

Gość szekierezadaa
Pisze z tel. Jestem ze śląska. Skonczylam LP a teraz poszlam do policealnej zaocznej (technik rachunkowosci). Jeden papierek wiecej nie zaszkodzi miec.

Gość szekierezadaa
Juz coraz powazniej rozmyslam na temat sponsoringu. Chyba nie bede miala wyjscia

Gość gh
zlodziejom sie dobrze powodzi

Gość do siekierezady
dziewczyno, złóż do biur rachunkowych. Tam cie z otwartymi rekami przyjmą, bo oni nie chcą ludzi, ktorzy cos umieją bo im trzeba zapłacić.A ty a grosze będziesz pracować, ale lepsze to, niż kasa za 3,50

Gość szekierezadaa
Ja dopiero co zaczelam chodzic do tej szkoly. 2x w mies wiec na razie to nic nie wiem

Gość szekierezadaa
Ja dopiero co zaczelam chodzic do tej szkoly. 2x w mies wiec na razie to nic nie wiem

Gość szekierezadaa
Nie denerwuj mnie ok? U mnie w miescie nie pracują miastowi tylko przyjezdni z okolicznych miast. To chore ze dla mieszkancow pracy nie ma