Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chory wykladowca 11

potrzebuje zwolnienie na poprzedni tydzien,czy lekarz wypisze?

Polecane posty

Gość chory wykladowca 11

w poprzednim tygodniu zle sie czulam,opuscilam zajecia,napisalam do wykladowcy a on napisal,ze uznaje tylko zwolnienia np.L4. Jestem studentka niepracujaca,czy jesli pojde jutro do lekarza rodzinnego i mu powiem,ze potrzebuje a w poprzednim tyg poprostu nie moglam pojsc,to czy mi wypisze?? prosze o odpowiedzi

Nie, lekarze wypisują 2 dni wstecz. A swoją drogą czemu nie poszłaś do lekarza w zeszłym tygodniu?

Gość byłam pracownikiem plusa
idz do psychiatry, moze prywatnie ktos ci wypisze, bo psychiatra moze nawet wiecej niz 2 dni wstecz. ale raczej bym na to nie liczyla.

1. Musiałabyś znaleźć lekarza, który wogóle wejdzie z tobą w układ 2. Lekarz ten nie wystawił przez tydzień żadnego zwolnienia, ponieważ druki ZLA mają kolejne numery seryjne i wstecz można tylko 2 dni. Chyba tylko psychiatra może 5 wstecz wystawić.

Gość chory wykladowca 11
:(

1. Musiałabyś znaleźć lekarza, który wogóle wejdzie z tobą w układ 2. Lekarz ten nie wystawił przez tydzień żadnego zwolnienia, ponieważ druki ZLA mają kolejne numery seryjne i wstecz można tylko 2 dni. Chyba tylko psychiatra może 5 wstecz wystawić.

psychiatra moze i wiecej wstecz, ale to nie zdarza sie ot tak

Ale czy osobie niepracującej i niezarejestrowanej w UP można w ogóle wypisać L4? Może wykładowcy wystarczy zaświadczenie lekarskie, a z takim, jak trafisz na "odpowiedniego" :classic_cool: lekarza, problemu nie będzie.

Gość chory wykladowca 11
oczywiscie ja nie moge zadnego L4 zalatwic,bo nie pracuje. chodzi mi o zwykle zwolnienie:(

No to zależy od lekarza, chociaż może być ciężko. :) Mi moja lekarz rodzinna nie przepisała, ale zasłoniła się tym, że to choroba przewlekła i to specjalista powinien mi wypisać.

oczywiscie ze nie wydadza ci druku l4 jak jestes niezarejestrowana. to wo ogole zupelnie inna sytuacja, bo wystarczy odrecznie napisane ze bya chora. idz do lekarza i popros, moze wyda.

Gość chory wykladowca 11
tak,zle zrobilam,ze nie poszlam wczesniej,ale bylam pewna ze uzna mi te obecnosc,innym uznawal,a mi napisal,ze nie.

jeżeli "chory wykładowca" pisze, że posiada lekarza rodzinnego, to znaczy, że posiada tytul ubezpieczenia. Nie rozumiem tylko zapisu, że wykładowca uznaje "NP.L4" Po raz, nie ma już czegoś takiego jak L4, po dwa to może wystarczy mu zwolnienie - formułka na zwykłym zaświadczeniu z pieczątka lekarza. To myślę prędzej dałoby sie załatwić.

Gość tak w zasadzie ZLA czy tam L4
bo o to chodzi jest dla pracodawcy, a nie dla uczelni, więc wykładowca może najwyżej się cmoknąć w zadek i dostać zwykłe zaświadczenie od lekarza, które z tego co wiem nie jest drukiem typu ZLA ścisłego zarachowania, więc może wystać i za rok wstecz

Gość chory wykladowca 11
czyli moze jednak by sie udalo? oczywiscie ja wiem,ze zadnego L4 mu nie moge zaniesc,on mi napisal tak w emailu,zebym przyniosla to np. tak,chodzi mi o zwykle napisanie>zwolnienie od dnia do dnia takiego z powodu choroby nic wiecej

uczelnia nie ma prawa od studenta żądać czegoś takiego jak druk ZLA, tylko zaświadczenie od lekarza.

Gość jak te studentki sie na te
studia dostaja skoro myslenia i nich darmo szukac :P zaswiadczenie lekarz wypisze jesli jestes chora :classic_cool: wiesz, ze ...poswiadczenie nieprawdy jest karalne :P

Gość chory wykladowca 11
jak lekarz sprawdzi czy np nie mam zapalenia pecherza madralo? moze i jest karalne:D

ale lekarz tym nie poświadczy nieprawdy ponieważ była chora w tym czasie

zrobi ci badanie na posiew :classic_cool: o co on moze :P

kazdy sobie moze wymyslac choroby i za miesiac przyjsc po zaswiadczenie :classic_cool: gratuluje fantazji jak ten kraj ma sie dzwignac skoro tu mamy przyklad ... :classic_cool: ide bo mnie gmli od waszych oszustw :P

Gość chory wykladowca 11
nigdy nie robil,to teraz bedzie robil?

Gość chory wykladowca 11
czlowieku tydzien temu przez 2 czy 3dni lezalam w lozku i zle sie czulam,ale mysle co mu powiedziec,bo ja nie wiem czy uwierzy,to nie jest tak,ze chce sobie zalatwic zwolnienie bo tak. poza tym panstwo ani nikt nie ucierpi na moim zwolnieniu.

Gość a ja mysle,ze tu
na zapalenia pecherza sa leki z przepisu lekarza. takze? mialas to zapalenie czy nie?

ale wy kreatury z tych lekarzy robicie ;) przyszłabyś do mnie to wypisałabym Ci bez problemów zaświadczenie, podobnie jak chyba każdy mi znajomy lekarz, bez łapówek, kontaktów czy znajomości

Gość chory wykladowca 11
tak sobie napisalam,a nie ze takbym mu powiedziala

to sie umowcie i koresppondencyjnie studentke zbadaj zaswiadczenie wypisz :classic_cool: my nic ie widzieli 🖐️ :P

Gość chory wykladowca 11
ten moj lekarz wydaje sie bardzo ok,ale nie jestem pewna czy by mi wypisal to zaswiadczenie:(

ale przecież takie zwykłe zaświadczenie to nie jest żadne ZLA :O