Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zanti..

Lot Wizzair a stary dowód osobisty..

Polecane posty

Gość Zanti..

Witam wszystkich użytkowników.. Moja spraw wygląda dość dziwnie gdyż mieszkam w uk . Mój mąż zamawiał mi bilety lotnicze już nie pierwszy raz. Jesteśmy cztery miesiące po ślubie i mój mąż zamówił mi bilet na nazwisko pańskie !!! Mam stary dowód w całej okazałości lecz już minęło 3 miesiące od ślubu także już jest nie ważny.. Mam też nowy dowód osobisty z nowym nazwiskiem lecz bilet jest na stare nazwisko.. Moje pytanie czy mogę lecieć na dowód który datę ważności do 2019 ale już jest nieważny bo nazwisko w systemie figuruje inne niż w nowym. Zmiana nazwiska w wiz air kosztuje 180zł w jedną stronę!!! Proszę o odpowiedzi !! dziękuje :*

Gość almette ziołowy
wydaje mi sie ze nie mozesz raczej jestem tego prawie pewna

Gość Notorycznie Piękny Olo
Nazwisko Pańskie????:classic_cool: Zatem leć w imię Pana!:classic_cool:

Gość Dj Piękniś
Notorycznie Piękny Olo :D 10/10:D Zanti Nie wiem jak zrobił to twój mąż i po co ale wydaje mi się że nie powinno być problemów o ile na nowym dowodzie tożsamości wśród danych jest twoje panieńskie nazwisko. Ps Jeśli jesteście po ślubie 4 miesiące i masz nowy dowód to oznacza to iż jeszcze przynajmniej 4 miesiące temu miałaś stary. Jak Ci się udało tak długo z zieloną książeczką wysiedzieć. To już ładnych parę lat jak trwa wymiana.:classic_cool:

Gość a2s3d4f5
Raczej twoje nazwisko zarówno panieńskie jak i z męża figuruje cały czas w tym samym systemie.W systemie pesel.Dowody się zmieniły ale nie wydaje mi się żeby to miało jakiś wpływ na bazę danych.Ps ich tam jest może więcej jak w dowodzie.....bo w starej formie dowod mial znacznie wiecej danych.

Gość a2s3d4f5
Dj Piękniś Prawdopodobnie jej mąż bukował ten bilet z dość dużym czasowo wyprzedzeniem.Ale to tylko moje przypuszczenie.:classic_cool:

Gość sede
z uk polski obywatel moze wrocic do PL na niewaznym dokumencie Ale jak bedziesz chciala wrocic do uk to juz musisz miec wazny dowod badz paszport

Gość sede
upewnij sie jeszcze na ich stronie badzzadzwon, ale ja kiedys wylecialam wizzairem na niewaznym dokumencie z Ryanairem juz by to nie przeszlo