Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość olk

Złoty czy srebrny medalik do komunii św

Polecane posty

Gość olk

Witam proszę o poradę jaki wybrać medalik dla dziecka które przystąpi w maju do pierwszej komunii św,muszę kupić medalik bo niedługo poświęcenie i teraz zastanawiam się co wybrać złoto czy srebro .Dodam ze chodzi o mojego syna .

Jeśli dziecko ma nosić medalik non stop (a o to chyba chodzi) to radziłabym Ci srebrny. Mój syn dostał złoty od chrzestnego w dniu Komunii i leży w pudełeczku jako pamiątka a srebrny nosi i nie zdejmuje go. Ma już następny bo ten z Komunii rozerwał się.

Gość ruda*antonina****
srebrny, złotego nie będzie nosił

Gość olk
Złote łańcuszki faktycznie ma dwa dostał na chrzciny i leżą ale nigdy nie proponowałam żeby nosił z tym że srebrnego tez nosić raczej nie będzie bo ma judo 3 razy w tyg w pozostałe dni wf i korektę i nie mogą nosić łańcuszków a znając jego gdyby nawet nosił to by urwał zamiast opiąć .Ale chyba lepsza opcja srebrny medalik tak jak radzicie .

Gość olk
Trzeba kupić do poświęcenia przed komunią sam medalik ,ale przecież mogę kupić z łańcuszkiem srebrny to może kiedyś ponosi a jeżeli chodzi o złoty to sam medalik bym musiała kupić bo łańcuszki mam i też do założenia na przyszłość .

Moje dzieci noszą srebrne medaliki. Mają je na szyi na basenie, na treningach (jeśli muszą zdejmują a później zakładają-kwestia przyzwyczajenia). Medalik kupuje sie i święci przed Komunią w jakimś celu. Może warto nad tym pomyśleć. To nie jest ozdoba. Znam mamę, która chciała dziecku kupić na Komunię aniołka na łańcuszku.

Gość olk
Nie pytałam czy Wasze dzieci noszą bo każde dziecko jest inne ,wiem że mój by teraz nie nosił bo taki jest ,wiadomo że święci się w jakimś celu a nie ot ,czy bym kupowała jako ozdobę raczej nie,pierścionek sobie mogę kupić jako ozdobę ,chociaż są takie mamy w klasie u mojego syna co powiedziały że kupią złoty bo to inwestycja ,jak dla mnie żadna bo to tylko mały medalik . Dzięki Wam zdecydowałam kupie srebrny ,w sumie nawet gdyby był z aluminium to nie ważne w tym przypadku.Dzięki .

Gość gość
Piękne medaliki, także do okazji kościelnych https://www.ankabizuteria.pl/wisiorki. Nawet dzieciakom kilka razy kompletowałam łańcuszki z zawieszkami w kształcie krzyżyka. Sporo hand made na pewno, dużo wskazówek dotyczących wyboru biżuterii i jak nie masz za dużego doświadczenia, czy chcesz faktycznie poznać nowości to warto zajrzeć.

Gość gość
Biedne zmanipulowane, oszukiwane dzieci!