Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zatroskanamamma

Upławy u 3latki

Polecane posty

Gość zatroskanamamma

Od 3 dni zauważyłam na majteczkach mojej córki taką białawo-zielonkawą wydzielinę, wcześniej nic takiego nie miało miejsca. Od tych 3 dni drapie się tam, głównie po umyciu,ale mówi, że nie boli. Dodam, że 4 dni temu byliśmy na basenie i obawiam się, że tam coś podłapała. Wizytę u lekarza mamy dopiero na jutro,ale chciałam zapytać, czy któraś mama miała taki problem z córką i jak wygląda leczenie? Wolałabym oszczędzić jej wizyt u ginekologa dziecięcego....

Gość zatroskanamamma
nie ma szans na antybiotykoterapię od razu? Nie ma w naszym mieście ginekologa dziecięcego,a chciałabym córce możliwie jak najszybciej pomóc

Gość od kiedy grzyba leczy się
antybiotykiem? zwariowałaś?

Gość mama dwóch dziewczynek
może rodzinna coś pomoże... jeżeli antybiotyk to właściwie wypadałoby najpierw wymaz zrobić, żeby dobrać lek. Nawet jeżeli podawałabyś doustnie to i tak wymazu rodzinna nie zrobi...

może zadzwoń do jakiegoś ginekologa dziecięcego i popytaj, na pewno zaocznie nie wyleczy, ale może coś doradzi chociaż do czasu wizyty.

Gość zatroskanamamma
właśnie jutro do rodzinnego idziemy, bo na dziś do zdrowych już nie było miejsc, a nie chcę przy chorych dodatkowo kolejnej choroby jej fundować. Nie wiem, pytam o antybiotykoterapię, bo pierwszy raz z grzybicą mam styczność,wnioskuję, że choroba rozwija się w środku, więc żadne maści na nic się nie zdadzą. Cóż...Pozostaje czekać do jutra,a czy ginekolog musi być dziecięcy, czy może to być "normalny" ginekolog (z tym, że oczywiście udałabym się z córką do kobiety)?

trudno mi powiedzieć, czy może być normalny... pewnie może, musiałabyś zapytać czy przyjmie dziecko. Ja z córką chodziłam do dziecinnej ginekolog.

Gość oallalaalallaa
clotrimazolem w masci smarowac srom

Gość hkjl
Jak moja 3 latka miała zaczerwienione okolice intymne i mówiła, że boli to pediatra przepisała maść macmiror ( nie wiem czy dobrze napisałam) i kazała smarować grubo, tak by nosiła jeszcze wkładkę i przeszło.

Gość agula8
clotrimazolum powinno pomóc w razie swędzenia czy pieczenia, nie wiem czy na upławy pomoże.Moja córka ma częste zaczerwienienia jak zapomina sie podcierać w przedszkolu po sikaniu i na codzień przy czyms takim samruje ja provag żelem-jest dla dorosłych ale lekarki mi powiedziała że moge bo ten żel dobrze łagodzi. Do tego na początku tych problemów robiłam jej badanie moczu i prasowałam majtki.Jednak okazuje się ze to żadna infekcja tylko dziecko jest dość wrażliwe.Ale upławy to juz poważniejsza sprawa...

Gość morenkowa
Kochana ja miałam taki problem!!! Ale mama mi poradziła taką malutką tabletkę : nadmanganian potasu (ma właściwości bakterio i grzybo bójcze) w wodzie rozpuszczałam i w tym ją podmywałam codziennie, nad miseczką z tą wodą z tabletką siedziała przed myciem chwilkę pupą :) po tygodniu było już po sprawie :) tak ustaliłam wtedy że jak po kilku dniach nie przejdzie to do doktora. a teraz tak jej wpuszczam tę tabletkę do wody w wakację, czy po basenie itp. po co małą stresować ginekologiem...

Gość morenkowa
powinnam napisać pastylkę :P tabletki są do połykania. Przepraszam mój błąd