Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nika87

Czy mogę być w ciąży?

Polecane posty

Gość nika87

Witam :) Staramy się z mężem o dziecko . Ostatnia miesiączka zaczęła się 08.11.2012 trwała 5 dni ,a cały cykl trwa 31dni współżyliśmy 23, 24, 25 listopada czy jest szansa na ciążę ? Czy mamy duże szanse? Pozdrawiam i proszę o odpowiedzi:)

Mam podobną sytuację :) Sama jestem ciekawa... na test chyba jeszcze za wcześnie.. ja zrobiłam, ale wyszedł negatywny...

Gość nika87
Właśnie chodzi o to czy dobrze obliczyłam dni płodne na 23,24,25 listopada. Jeżeli chodzi o test przecież na drugi dzień nie wyjdzie :D

Gość nika87
Jeszcze pytanie czy chodzi o test owulacyjny czy ciążowy? Jeżeli owulacyjny to robiłam wcześniej i jakoś nic nie wyszło z tego.

Gość zxzx
Owulacji się nie wylicza tylko wyznacza na podstawie obseracji organizmu. Szanse jak u każdej zdrowej pary ok. 25%

Gość zxzx
obserwacji miało być -czyli stanu szyjki, sluzu oraz temp. w pochwie/

Gość co za głupie pytane
Szanse statystyczne są 25 % jak jesateście 100% zdrowi i płodni, a skąd mamy wiedzieć. Na forum są ludzie, którzy wg szergu badan moga mieć dzieci a strają się latami bez efektów. Szanse...może zasłaś, może zajdziesz za 1-2-3-4-5 mcy, może za 1-2-3-4-5-10 lat...albo wcale takie są szanse

Gość nika87
Oboje jesteśmy zdrowi więc pozostaje mi mieć nadzieję ,że jesteśmy w tych 25 %.

Gość co za głupie pytane
A skąd Ty wiesz,że jestescie zdrowi/ Wnioskujsz to po tym, że masz regularny okres a facetowi staje, czy jak? Miałś: -poziom hormonów -monitoring owulacji -wiesz,że jajeczka pękają -partnermiał badane nasienie -partner miał badana fragmentację DNA plemnika -miałas badanie drożności jajowodów -miałaś badania pod kontem immunologii -robiliście kariotyp -nie wystepuję u ciebie wrogość sluzu szyjkowego - miałas histeroskpię

Gość co za głupie pytane
Widzisz bo ja mialam te wszystkie badania, mialm owulację imiesiączkę jak w zegraku a w ciążę zaszłam w 52 cyklu starań i tez nie czułam się "chora"

Gość nika87
Jeżeli bym nie miała robionych badań i mój mąż , nie napisałabym ,że jesteśmy zdrowi . Więc to było właśnie Twoje głupie pytanie :)

Gość nika87
Dodam ,że staramy się o dziecko już ponad rok i nadal nic.

Gość kur
a w jaki sposob wyznaczacz dni plodne? Skad wiesz, ze byly akurat w tych dniach, ktore podalas?

Gość co za głupie pytane
I wszystko mieliście z tych badań. Nie odpowiadaj, bo i tak wiem,że to nieprawda. A ze jesteścieście zdrowi, nie możesz powiedzieć, bo tego nie wiesz, te badania które wymieniłam to tylko początek...a i tak jest cośtakiego jak niepłodność idiopatyczna... A głupie pytanie to ppytanie "czy mogę być w ciąży" możesz albo nie możesz TU NIE MA WRÓŻEK...

Gość nika87
Właśnie z obserwacji śluzu itd.

Gość kur
a w jaki sposob konkretnie "staracie" sie juz od ponad roku? Nie chodzi mi tu o seks :P. Co konkretnie robisz, oprocz obserwowania sluzu?

Gość jesienna mgła
z fusów mojej kawy wyszło że będziesz miała trojaczki :O

Gość co za głupie pytane
kOBIETO, CO Z OBSERWACJI SLUZU? bO TYM OCEIASZ,ŻE JESTEŚCIE ZDROWI? 87 to chyba nie rocznik...Wiesz jak skomplikoane jest zapłodnienie, co ma sluz do tego, sluz mniej więcej swiadczy o owulacji, ale czy jest ona prawidłowa, czy jajeczka pekaja w odpowiednim momencie, tego się nie dowiesz ze sluzu jak itego czy jajeczka są dobrej jakości, odrożności/przeciwciaach/anomalaich genetycznych tez nie dowiesz się ze sluzu, tak samo jak o pziomie prolaktyny z i bez obciażenia, o poziomie tsh - bardzo ważnego dla zajścia iutrzymania -tez nie dowiesz się z obserwcji sluzu. Sluz to tylko jeden z elementów i to najprostszych

Gość nika87
Hmm... Ja wiem lepiej czy miałam badania czy nie :) I jakie badania miałam i wiem ,że możemy mieć dzieci... Wchodząc na to forum raczej myślałąm ,że będę mogła normalnie porozmawiać ,a nie wysłuchiwać opinii typu ,, I wszystko mieliście z tych badań. Nie odpowiadaj, bo i tak wiem,że to nieprawda..." Skoro znasz moje życie i mnie lepiej niż ja sama to świetnie bo jeszcze się z czymś takim nie spotkałam. Lepiej będzie jak porozmawiam z ginekologiem bo na normalną rozmowę na tym forum nie ma co liczyć.

Gość wróżka maciejka
jakie pytanie takie odpowiedzi, co się dziwisz... :O

Gość Same chamskie
odpowiedzi... ten klimat kafeterii... Tutaj autorko tylko się dowiesz, że jesteś nieudacznikiem, nierobem,głupią idiotką i niedojrzała do bycia matką.

Gość Ania_GDGDGDFGGDF
to ja co za głupie pytane Dziewczyno amieniałm nick żeby nie być złośliwa, ja nie pisze Ci tego wszystkiego po złości! Po prostu szalg mnie trafia jak czytam "jesteśmy zdrowi', wiesz, bo mi mój pierwszy gin, też zabrał jakies 2 lata starń, b mówił "tu musi być ciąża" na podstawie tylko nasienai i owulacji a badań nie robił...Straciłam przez niego duzo czasu, a jak zależy Wam na dziecku to musicie dobrego gina, który zrobi Wam przynamniej pakiet podstawowych badań, bo rok to jeszcze nie tak duzo...

Gość nika87
Nie moje pierwsze takie pytanie :) I zapewniam ,że nie jedna kobieta o coś takiego zapyta ...

Gość A najmądrzejsza
to jest ta "co za głupie pytanie" psycholog i ginekolog w jednym.A i wróżka w dodatku. W końcu ona lepiej wie, że nie miałaś zadnych badań :P

Gość Ania_GDGDGDFGGDF
Zazdroszę ci tej pewności "możemy mieć dzieci" bo wiele jest par, które przeszły wiele badań i wg niech jest ok i nie mają dziecka l-a-t-a-m-i....Gdyby to bylo takie pewne juz byłabyś w ciązy, nawet jak byłaś w ciązy to nie ma nic pewnego,że znowu będziesz. Oburzasz się a miałś histeroskopię, miałś karityp, miałś sprawdzane wszytskie przeciwciał, no miałs/ Z eką na sercu albo chociaż sama przed sobą odpowiedz...

Gość autorko skąd ta pewność
ci co moga na pewno to mają po 1-2-3 cyklach starań

Gość Ania_GHHGDGHJGH
1 - JESTEM LEKARZEM (NIE GINEKOLOGIEM0 2- NIE CHCIAŁABYŚ TYLE PRZEŚĆ PODCZAS STARŃ O DZIECKO CO JA

Gość nika87
Powiem jeszcze jedno jeżeli jeden ginekolog mówi i nic to nie daje idzie się do następnego mówi to samo robiąc badania mam iśc do kolejnego lepszego już nie znajdę zapewniam :)