Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

blondi-ania

Kreatywni w związku.

Polecane posty

Topik dla wszystkich, którzy są pomysłowi, lubią urozmaicać swoje życie, szukają pomysłów na podgrzanie atmosfery w związku. Zapraszam.

Zachęcam szczególnie do opisywania swoich przypadków ;) Jak udaje Wam się utrzymać namiętność w związku pomimo długiego stażu, problemów lub po przejściu kryzysów. Mile widziane osoby z długim stażem :)

Liczy się każde doświadczenie, ważne dla mnie jest aby wymieniać sie doświadczeniami. Ja po 5 latach miałam już za sobą kryzys :(

heheh to ja może najpierw poczytam to sam się czegoś poducze;)

btw nei_nei, podziękowania, bo link Twój pomógł mi w dobraniu czegoś dla kogoś;)

U mnie kryzys się zaczął po 4 latach, a po 6 już było po wszystkim :D więc raczej chętniej poczytam niż coś napisze z własnego doświadczenia, bo jak na razie 10 lat małżeństwa to dla mnie jakiś kosmos :P W ogóle można tyle czasu chodzić ze sobą do łóżka? Niby kobiety marzą o miłości do końca życia, a mnie to przeraża. Przynajmniej kiedy obserwuje świat dookoła i widzę jak się ludzie zmieniają na przestrzeni np 10 -15 lat. Chociaż sa i tacy niezmienni. Te same żony, ten sam adres, ta sama praca, czasem nawet ten sam samochód. Tylko dzieci jakby większe.

eh czyli ja mam zacząć? Ok. Z damskiego punktu widzenia mogę określić, że najbardziej zabójcze dla związku okazuje się tzw. zasiedzenie, a dokładniej: Mąż czuje się bezpieczny, przestaje się starać, wysilać na drobne przyjemności (a kobiety tak uwielbiają drobnostki). Mi najbardziej brakowało, zwykłego uśmiechu, buziaka na dzień dobry i na do widzenia.

Cieszę się, ze komuś się przydał ;) mam nadzieję, że obdarowana też będzie ucieszona ;j)

Nei, no mam nadzieję, bo zaszalałem z deka;( oby nie pognała tylko;)

No artykuł świetny. ja może nie od razu zawzięłabym się na 365 dni, ale te 101 czemu nie :) 4D45 - to chciałeś mi przekazać ? :)

Seks przez 365 dni w roku w p i e r w s z y m roku to bułka z masłem i oczywistość. Ale 10 lat później? Znowu kosmos. Ja nawet nie utrzymuje znajomości sprzed 10 lat, a co mówić o związku :D chyba ide do psychologa! :O :D

nei_nei jeszcze nie dawno wydawało mi się, ze moje małżeństwo umarło - z facetem się nie dogadywałam, ciągle tylko frustracja i wzajemne żale. Teraz po mału jakby odbudowuję dobre relacje, więc zaczynam wierzyć, że to możliwe.

złota zasada :classic_cool: miec wlasne zycie, własne pasje, swoich przyjaciół i nie robić z faceta jedyny isniejacy świat :classic_cool: Pięknie wyglądać dla siebie, dla siebie uprawiać sport, dla siebie szukac odskoczni ;)

nie Aniu, coś poprawiłem i chciałem pokazac, spokojnie to nic strasznego...

Gość czytam
nei nei może lepiej do łóżka niż do psychologa?

dziekuję:) ech chyba zaraz trzeba pójśc się nacieszyc pogoda;) bo super jest widze:)

V34 oczywiście masz rację, aczkolwiek niektóre z tych punktów są niewykonalne zwłaszcza, gdy ma się małe dzieci :) Pasje idą w kąt, bo brak na nie czasu. Mi czasem tylko się przelotnie przypomni moja pasja oglądając zdjęcia lub kasety z przeszłości :)

Normalnie dał mi ten artykuł do myślenia. Czy to naprawdę zbliża ludzi? Może po takich 10 latach związku to tak. Ale takie zadaniowe podejście do seksu może bawić? Codzienna świadomość, że żeby nie wiem co, to b ę d ę się kochać? Czy to by nie było jak ze zjedzeniem 10kg czekolady? Na początku hurra! Codziennie tabliczka czekolady zamiast kolacji. Po miesiącu hurra już nie ma, ale apetyt jeszcze bywa. Po 3 miesiącach zaczyna się marzyć o odrobinie odmiany i nawet landrynka wydaje się bardziej atrakcyjna w smaku a po pol roku 2kg czekolady nadal leży w domu i czeka, a my chodzimy do sklepu po batoniiki. Nawet najlepsza czekolada może się znudzic jeżeli się z nią przesadza, jeżeli staje się rutyna. Czy dużo zawsze znaczy lepiej?

tym bardziej, że Ci ludzie w różnych miejscach i róznie uprawiali ten seks...

blondi-ania V34 oczywiście masz rację, aczkolwiek niektóre z tych punktów są niewykonalne zwłaszcza, gdy ma się małe dzieci Pasje idą w kąt, bo brak na nie czasu. Mi czasem tylko się przelotnie przypomni moja pasja oglądając zdjęcia lub kasety z przeszłości x tymbardziej jak ma sie małe dziei trzeba znaleźc ten moment by sie wyrwac gdzies tylko dla siebie :classic_cool:

"czytam nei nei może lepiej do łóżka niż do psychologa?" To jakąś propozycja? :P

Gość czytam
nei nei jeśli chcesz?kto wie? ; ) może jednak nie musi być tak smętnie po kilku latach

V34 - tak zwłaszcza, gdy ma się małe dzieci. Tylko logistycznie jest to tak skomplikowane, że człowiekowi od samego myślenia się odechciewa :D Szczególnie, jak się nie ma jakiejś babci pod ręką. Wierz mi znam to z autopsji. Na siłownię chodziłam 2 razy w tygodniu przez 3-4 miesiące - nawet męża ze sobą wyciągnęłam. Potem jakieś przejściowe kłopot w pracy i się zaprzepaściło. W tym roku kombinuje jeszcze zapisać się na intensywny kurs angielskiego - czuję, że mi to potrzebne. Ale teraz jest łatwiej nieco, bo dzieci są większe. Coś tam człowiek zawsze kombinuje, żeby wyrwać się z domu :D chociaż różnie wychodzi to trzeba próbować.

Ania piszesz tak jakbym ja dzieci nie miała :P Wiem czym to jest:P i wiem czym jest poswiecanie sie im bez reszty...ani ja ani one nie są w tym szczesliwe:P Nie da sie uszczesliwić innych nie bedąc samą szczesliwa ;) to się wrecz wzajemnie wyklucza:)

Dziś wiem jedno, że sama popełniłam jeden poważny błąd. Zamiast sama wychodzić z inicjatywą (tak do znudzenia) i mówić otwarcie o swoich potrzebach (ale nie w czasie kłótni, tylko w miłej atmosferze) - liczyłam na to, że mój facet się domyśli :D A on z głową wiecznie zajętą sprawami doczesnymi nawet nie zauważył, ze ja jakieś nieśmiałe sygnały wysyłam. 123 Trzeba było wziąć się w garść - obudzić w sobie namiętność, sex appeal i dzikość.