Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Magda8080

Sierpień 2013 -są już jakies mamy ???

Polecane posty

Czesc. justys bardzo mi przykro... mysle ze u Ciebie to była ciąża biochemiczna... wiesz mialam identycznie... doszlo do zaplodnienia, beta wyszla pozytywnie... jednak za kilka dni zaczelam plamic... coraz bardziej i bardziej, powtórzylam bete, która drastycznie spadla... i w ten dzien dostalam krwawienia, bylo po wszystkim :(. Przy ciązy biochemicznej testy wychodzą słabe, a z kazdym dniem coraz słabiej... bo hormon zamiast przyrastac spada :( Wiem co przezywasz...Ale nic nie moglas na to poradzic, mi lekarz powiedzial ze to nawet dobrze ze sie tak dzieje, bo organizm pozbywa sie wadliwych zarodków... ze lepiej tak niz gdyby pozniej mialo byc cos nie tak, choroby dziecka itd... Naprawde bardzo bardzo mi przykro. ALe nie zalamuj sie, zobaczysz ze raz dwa uda i sie ponownie zajsc w ciaze i bedzie dobrze! ja tak mialam w zeszlym cyklu, a juz w tym udalo mi sie znowu zajsc w ciaze. Wiesz podobno po takich poronieniach plodnosc kobiety wzrasta i w pierwszym, drugim cyklu po tym moze sie udac... Sciskam Cie

Gość justys01443
Aniulek 80 Byłam na becie w środe, była niska - 16, ale ciążę potwierdziła, test wykonany w tym samym dniu nic już nie pokazał, na usg lekarz zobaczył malutki pęcherzyk, ale po jego minie widziałam, że jest za mały jak na 5 tydzień. JUŻ wtedy czułam, że nie jest dobrze, dzisiejszy dzień to potwierdził.:( Firanka Mam nadzieję, że Twoje słowa się sprawdzą. W środe się napłakałam i dzisiaj jakoś spokojnie przyjęłam to krwawienie. Wole, że to stało się tak wcześnie, bo jak czytam o dziewczynach, które straciły swoje maleństwa w późniejszym czasie to aż ciarki przechodzą. Zrobie w poniedziałek bete, później kolejne, które zlecił mi lekarz i kolejne dzieciatko będziemy już " robić" z kontrolą lekarską. A powiedz mi po okresie od razu miałaś owulacje i zaszłaś. Napełniłaś mnie nadzieją, ze może w przyszłym miesiącu znów się postaramy, tym bardziej, ze dowiedziałm się, ze moja bratowa jest w ciazy, w tym samym tygodniu co ja byłam. Muszę ją dogonić!!!:)

Gość justys01443
no i oczywiście pocieszam się faktem, że mogę zajść wogóle w ciażę, bo staraliśmy się z mężem juz cztery miesiące i nic, kolejnym razem będzie dobrze, musi być......

no i dziewczyny wlasnie zrobiłam test, ba nawet dwa i II krechy !!! ciesze sie bardzo ale i boje czy wszystko bedzie ok, czy ta ciaza znowu nie okaze sie pusta.... trzeba byc dobrej mysli!!! ;)

Gość szczesliwakobieta
Witam! czy moge dolaczyc? na tescie sa sliczne 2 kreseczki :) z moich obliczen wynika ze porod odbedzie sie ok 10 sierpnia :)))))))))))

Gość szczesliwakobieta
Deminges- gratulacje!!!!!!!!!!! :)

Gość szczesliwakobieta
jest tu kto????????

gratuluję nowym mamusiom, ja w srode robilam drugi raz bete i wyszla 767, wczesniejsze badanie robilam w piatek i bylo 47, więc mam nadzieję, że przyrost jest prawidłowy. Jak myślicie? Wg obliczeń gina jestem w 5 tyg ciąży, na usg kontrolne idę za 2 tyg, i podobno można będzie już usłyszeć serduszko :) I jeszcze mam pytanie do was, czy odczuwacie bóle podbrzusza? to normalne? bo mnie dziś w nocy aż obudził! ale trwał jakieś 5-10 min i przeszło.

justyś tak ja odrazu po tym krawieniu mialam owulacje i w tym cyklu zaszlam w ciaze! z tym ze bardzo wazne bys jak skonczysz krwawic poszla do lekarza i on zobaczy czy wszystko sie samo wyczyscilo... to jest wazne.. ale na tym etapie jest ogromna szansa ze organizm sam sobie poradzi.. No i w tym jieszczesciu jest jedna wazna wiadomosc jestescie plodni! masz owulacje, plemniki twojego meza są dobre, a to ogromna wiedza! skoro udalo wam sie teraz to i uda sie nastepnym razem. Badz dobrej mysli. Ja do tego podeszlam podobnie jak ty.. oczywscie poplakalam sobie, bylo mi ogromnie zal, a pomyslalam ze lepiej ze tak ejsli mialyby byc pozniej problemy... Bedzie dobrze! :)

Gość szczesliwakobieta
lady_green - gratulacje! mnie tez czasem pobolewa dol brzucha ale z tego co wiem to normalne bo rozciaga sie macica..

lady bardzo ladny przysrost bety! bardzo, podobno jak beta tak duzo przyrasta to dziewczynka :P hehe ciekawe ile w tym prawdy. A te bóle jesli nie są bardzo silne i dlugotrwale i nie są mocnymi skurczami oczywsicie mogą sie zdazac :) w koncu wszystko nam sie w srodku zmienia, rozciąga, nie da sie tego nie odczuc w jakis sposób :)

dziewczyny ni z tego:(:(:(:(bylam w kiblu i zauwazylam na papierkutroche krwi narazie nic niema ale jak pojde znow sikac wiecej to bedzie juz leciec ze mnie wiedzialam:(:( ZBYT PIEKNE ABY BYLO TO PRAWDZIWe ja i CIAZA niemozliwe:(:(:(:(:O i brzuch boliii

Właśnie malutki kamyk spadł mi z serca, odebrałam swój wynik b-hcg 12862, oby tak dalej, teraz jeszcze oczekiwanie na wizytę. Dziewczyny, czy któraś z Was używała na gardło tantum verde ? Odbiera mi głos i strasznie boli gardło, ale mam pewne obawy, czy oby na pewno mogę :/

firanka dzieki za odpowiedź :) a tu w którym tyg jesteś?? jak u Ciebie to wygląda? :) a gdyby była dziewczynka byłabym mega happy, ale tak naprawdę byle była zdrowa dzidzia , to najważniejsze :)

Gość szczesliwakobieta
nie wiem jak reszta zafasolkowanych mam ale ja sie czuje naprawde dobrze: jedynymy objawami ciazy u mie jest brak miesiaczki i lekkie mdlosci ale naprawde takie delikatne.. czytalam gdzies ze zdazaja sie nawet ciaze bezobjawowe? :) a jak jest u Was?

szczesliwakobieta ja też na szczęście nie mam żadnych mdłości, tylko ten brzuch mnie czasem pobolewa... ale ale... jeszcze wszystko przed nami, do 4 m-ca może się jeszcze dużo dziać ;]

paula bardzo mi przykro kochana, bardzo :( mam nadzieje ze w koncu zostaniesz mamusią! Aniulek bardzo ladna beta :) a tantum verde mozna w ciazy uzywac :) lady wedlug miesiaczki jestem w 6 tygodniu 3 dniu ciąży, jednak raczej moja ciaza jest mlodsza o kilka dni... potwierdza to wielkosc pecherzyka i zarodka. Ale mam dlugie cykle i pozną owulacje wiec to mozliwe. Mysle wiec ze jestem jakos w polowie 5 tygodnia. szczesliwakobieta a ile Ci sie spoznia okres? moze jeszcze troche za wszensie na mdlosci i wymioty u Ciebie :) albo nalezysz do grona bezobjawowych kobiet, jak ja póki co :P hehe, chociaz u niektórych mdlosci pojawiają sie dopiero po 7 tygodniu, wiec moze wszystko przed nami :)

Paula, strasznie mi przykro :( Justys, wybacz nie przeczytałam Twoich wcześniejszych wpisów, teraz już wiem, czemu tak Cię to zmartwiło, ale tak jak Firanka mówi, najważniejsze, ze wiesz, że jesteście płodni. Lady_green- gratuluje :) Jeśli chodzi o bóle to też mnie one niepokoją, ale to pewnie wszystko normalne, tak jak mówi Firanka, wszystko w nas się zmienia, rozciąga, układa, mnie też niekiedy tak zaboli, że nie mogę nawet kroku zrobić, teraz mnie do tego martwi przeziębienie, ale dobrze będzie ! :)

Kurcze pocieszacie mnie dziewczyny z tym hcg , dzięki wielkie :) Wg. moich wyliczeń jest to końcówka 6 tygodnia, dopiero 17-tego dowiem się czegoś więcej. Dzięki za potwierdzenie tantum verde , w takim razie zaczynam dawkowanie :)

Gość szczesliwakobieta
lady_green -Wiem wiem, mam jednak nadzieje ze tak to pozostanie... chodz moja mamus, bedac ze mna w ciazy, wymiotowala na sam jej koniec..wiec tak jak mowia: kazda ciaza jest inna.. a jak zareagowali przyszli tatusiowie????bo przyznam sie szczerze ze ja dzieciatka nie planowalam..co nie zmienia faktu ze oboje bardz sie cieszymy.nie wiedzac jak powiedziec swojemu facetowi, najpierw go dobrze nakarmilam a gdy juz poszlismy sobie polezec powiedzialam ze musze mu cos pokazac i wyciagnelam test :) spokojnie go obejrzal i co uslyszalam?: "no to mamy twarda wode' :) a za chwile mocno juz tulil i zapewnial ze wszystko bedzie dobrze :) :) dodam jeszcze tylko ze mam 26 lat a moj J 25..

Gość szczesliwakobieta
Dziewczyny a ja na pierwsza wizyte ide we wtorek..gdy umawialam sie do lekarza i pytalam czy mam zrobic bete to powiedzial ze nie musze.. hmm.Wiekszosc z Was o niej pisze a ja nic nie wiem :/

My staraliśmy się i udało się za pierwszym razem, dlatego też wielkie niedowierzanie, że tak szybko. Po zrobieniu testu powiedziałam "Kochanie dwie kreski" a On na to: " a co to znaczy?" hihihi uśmiałam się, teraz szaleje, nic mi nie wolno nosić, tylko leżeć i odpoczywać a ja szału chwilami dostaje. A tak poza tematem, orientujecie się jak to jest z ćwiczeniami? Ja do tej pory systematycznie chodziłam na fitness i siłownie, teraz póki co przerwałam, póki lekarz nie potwierdzi, że wszystko jest ok, ale czy orientujecie się czy można chodzić na spokojniejsze zajęcia, bądź na siłownie- w miarę rozsądku oczywiście ?

Gość justys01443
tak zrobie firanka, 19 pójde do lekarza, kazał mi zrobic morfologie, mocz, toxo, cukier i z tymi wynikami 19 na badanie. Jak bedzie wszystko dobrze to bede monitorowała owu i ciagnęła meza do wyrka, niech poprawi robote:) Cieszę się, że reszcie fasolki zdrowo sie rozwijają, oby tak dalej!!! Ja niestety musze wrócić do topiku staraczek, ale Was będę podglądać i napisze co tam lekarz mi ciekawego powiedział.

Gość szczesliwakobieta
Aniulek_80 - sa przeciez zajecia dla przyszlych mam wiec na pewno cos zznajdziesz. :)

szczesliwakobieta, powiem Ci ze trochę dziwne ze lekarz nie kazał Ci zrobić hcg, wg, Ciebie który to tydzień? Bo jeśli pójdziesz za wcześnie do lekarza, to jeszcze może nic nie widzieć, tak jak było w moim przypadku, noo chyba że Twój lekarz dopiero da Ci skierowanie na bete.

tak są takie zajęcia, ale gdzieś wyczytałam że są one dla bardziej zaawansowanych ciężarnych, no nic, muszę poszukać czegoś dla mnie :)

Gość szczesliwakobieta
Aniulek_80 - wiec dla swietego spokoju pojde i dzisiaj ja zrobie.bede miala i juz.u mnie bedzie 5 tydzien-ostatnia @ byla 2 listopada