Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość takajenaa

OWCZAREK KAUKASKI. MA ktos?????

Polecane posty

Gość takajenaa

Ma ktoś psa, tej rasy ?? Mam pare pytań. z Góry dziekuję za pomoc.

Gość takajenaa
podnosze:))

Gość dlaczego tak jeest?
Slucham?

Gość takajenaa
Ile miesięcznie wydaje się na jedzenie ?? Co taki pies je, co najbardziej lubi??

Gość takajenaa
Czy jeśli mam duży ogród, to trzeba z nim wychodzić na spacery ?? Pies nie będzie w kojcu, chyba, a jeśli tak to sporadycznie (wizyty gości, imprezy itp).

Gość takajenaa
Ile tygodni musi mieć piesek by wziąć szczeniaka od matki? Chciałabym jak najwcześniej, ale wiem, że za wcześnie nie mozna, bo mogłoby to być dla niego krzywdzące.

Gość takajenaa
Czy pies może spac w zimie na polu, w budzie ( buda ocieplona ) ?? Zależy mi na tym by w nocy także pilnował posesji.

Gość odradzam te psy
to półmózgi , moi rodzice mieli to tępe stworzenie po zmroku nie pozanawał swoich ani mamy ani taty , mnie tez nie nie mogliśmy przejść przez podwórko do domu od razu atakował , razem z nim od małego był też rotwailler i to on odciągał tego oszołoma zeby nas nie pogryzł

Gość takajenaa
Na razie mam tyle pytań, czekam z niecierpliwością na odpowiedzi. :)

Gość ewewqeqweqwe
nie mam tego psa, ale kazdy owczarek lubi zajęcie, więc jak ogród nie jest ogromny, np. kilka tys. metrów, to zgłupieje ci z nudy...

Gość do odradzam te psy
To nie wina psa tylko właścicieli-głupi właściciel to i niewychowany i głupkowaty pies. Owczarek kaukaski wymaga doświadczonego mądrego hodowcy,duzo pracy,dyscypliny i konsekwencji.

Gość dlaczego tak jeest?
Moze spac w budzie ale musi miec mozliwosc biegania,zadne kojce,lancuchy. Co do zarcia,moj jada karme sucha,plus gotowana kasze z miesem i warzywami albo ryz,czy rosol wlasnie z ryzem,miesem i warzywami,czasami jajko,czy jakis psi przysmak.

Gość dlaczego tak jeest?
Szczenie musi miec minimum 8 tygodni by moc go wziac. I przez pewien czas trzeba go trzymac w domu bo zmarznie.

Gość dlaczego tak jeest?
I jak ktos juz napisal,taki pies potrzebuje odpowiedniego traktowania i wychowania,najlepiej pod okiem tresera. Musi miec duza przestrzen do biegania bo jest psem b. duzym.

Gość ewewqeqweqwe
jaki duzy jes ten ogromny ogród?

Gość takajenaa
Ogród jest naprawdę duży, nie będe miała codziennie możliwości wychodzenia z nim na spacer. Jak pisałam w kojcu będzie tylko kilka h tygodniowo spędzał (góra 2 x) . DO dlaczego tak jeest?: Ktoś tu napisał , że to głupi pies. Zgadzasz się z tym???

Gość dlaczego tak jeest?
Co do kwestii pieniedzy,na zarcie wydaje okolo 200 zl/mc w sezonie zimowym bo wtedy je wiecej.

Gość dlaczego tak jeest?
Glupi moze byc wlasciciel,nie pies. To rasa bardzo madra,przyjacielska wbrew pozorom ale tez lubiaca dominowac.

Gość takajenaa
ogród mam około 1 hektar, może trochę wiecej. są alejki, różne drzewa i krzewy...

Gość dlaczego tak jeest?
Najlepiej gdybyscie wzieli go z hodowli, hodowcy-zwlaszcza majacy hodowle dlugo dbaja o psia psychike.

Gość takajenaa
Czy faktycznie nadaje się do pilnowania domu?? Bardzo mi na tym zalezy , by pies nikogo nie wpuścił na teraz ogrodzenia.

Gość takajenaa
Tak, mam zamiar wziąć go z hodowli.

Gość dlaczego tak jeest?
Spokojnie starczy,nie mniej jednak musisz poswiecac mu sporo uwagi, poza tym psy te maja dluga okrywe ktora nalezy czesac minimum 1x w tygodniu.

Gość ewewqeqweqwe
to podobno dumne psy, nie mozna ich bic, ale tez się ich bac, podejrzewam tez ze trzeba miec z nimi sporo kontaktu zeby nie zdziczały jak te opisywany co zacząl atakowac - na co w ogóle tacy idioci trzymają psy. Jak ktoś chce psa tylko do pinowania posesji to niech lepiej alarm zamontuje-

Gość dlaczego tak jeest?
Nadaje, to pies stróżujący. Wierz mi- nie wpusci nikogo. Jest odważny i za priorytet ma pilnowanie swego terenu. To psy dosc terytorialne.

Gość ewewqeqweqwe
do pilnowania sie podobno nadaje swietnie, do tego ludzie się potwornie boja tego psa

Gość takajenaa
Na czesanie nastawiam się 2 razy w tyg .. Srodek tygodnia i sobota.. Nigdy nie miałam tak ogromnego psa i zastanawiam się jak wygląda sprawa z kąpaniem ?? Nie mam zamiaru zamykac przed nim domu, więc wypadałoby go od czasu do czasu wykapać, by wchodząc nie zasmrodził mi całego domu.

Gość dlaczego tak jeest?
A bic nie wolno zadnego psa, najlepiej bys wychowywala go pod okiem tresera. Poza tym nie mozna wywolywac w nim agresji,te psy same w sobie sa bojowe, trzeba je wyciszac, zapisac na kurs podstawy posluszenstwa.

Gość dlaczego tak jeest?
Do kapania przyzwyczajaj go od szczeniecia,potem sam bedzie wskakiwal do brodzika/wanny, po kapieli nagrodz go, spraw by to mu sie dobrze kojarzylo,nagradzaj,nagradzaj i nagradzaj, nigdy nie krzycz,nie karaj.

Gość takajenaa
Nie chce psa tylko do pilnowania posesji, ale przede wszystkim. Odziedziczyłam wielki dom , w sumie to willę, z wielkim pieknym ogrodem i od wiosny mam zamieszkać tam sama . Pies równiez byłby moim przyjacielem, nie chce i boje się być tam sama.. A z nim byłoby mi raźniej. Pies byłby ciagle ze mną , kiedy będę w domu. Pracuję 8 h dziennie, 5 x tyg. Wiec mam dużo wolnego czasu, który mogę poświecić psu. Za rok wprowadzi sie do mnie mój chłopak, on bardzo lubi psy. Psa tak czy siak chce, ale pomyslałam o tej rasie, ponieważ wyczytałam, że jest to pies strużujacy.