Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość takajenaa

OWCZAREK KAUKASKI. MA ktos?????

Polecane posty

Gość takajenaa
Oczywiście psa nie mam zamiaru bić, jestem temu jak najbardziej przeciwna. Zastanowię się nad treserem dla niego, a prosze mi powiedzieć ile taka usługa kosztuje? Jak to wygląda? Musiałabym jechac gdzieś z psem czy treser przyjeżdża do mnie? Jak długo to trwa??

Gość ewewqeqweqwe
moim zdaniem treserzy to pomyłła, te szkolenia sa nieraz b. szkodliwe niz pomocne, i robione często przez totalnych idiotów

Gość takajenaa
Treser bedzie moim wyjściem awaryjnym... Postaram się sama go wychowac, jednak nie mam żadnego doświadczenia. Nigdy nie miałam psa, ponieważ mieszkałam w mieszkaniu, bez ogrodu. Nie chciałam meczyć zwierzaka.

Gość dlaczego tak jeest?
Zalezy skad jestes,ja np wspolpracuje z treserami,sama od 12 lat mam hodowle amstaffow, procz tego 2 owczarki kaukaskie i mastifa. Napisz skad jestes. Do mnie treserzy przyjezdzaja osobiscie,psy przechodza szkole posluszenstwa,ktora zaczyna sie od tkz podstawowki,potem srednia i zaawansowana.

Gość dlaczego tak jeest?
Kaukazy potrzebuja "twardej reki" ,zadnego spania na kanapach,lozkach itd

Gość takajenaa
Dom , do którego się wprowadzę jest połozony na obrzeżach Krakowa. Do centrum 30 min autobusem, samochodem 20 min.

Gość dlaczego tak jeest?
Wiesz to psy ktore lubia dominowac,trzeba wlozyc w ich wychowanie duzo cierpliwosci,czasu i zero uleglosci.

Gość takajenaa
Pies głównie byłby w ogrodzenie, jednak chciałabym by był również czasami ze mna w domu.. razem zawsze raźniej:)

Gość dlaczego tak jeest?
Podstaw mozesz nauczyc go sama,glowna zasada to zero uleglosci, wiele osob traktuje male szczeniaki jak dzieci-blad. Pies bedzie to wykorzystywal.

Gość takajenaa
A czy te psy lubią pieszczoty i przytulanie ??Czy raczej wola samotność?

Gość dlaczego tak jeest?
Musisz byc asertywna i od najmlodszego ustalic zasady panujace u Ciebie w domu, a przede wszystkim przestrzegac ich. Nie witac psa po przekroczeniu posesji,gdy wracasz z pracy, nie przepuszczac pierwszego w drzwiach, nie jesc "wspolnie",nie pozwalac by z Toba spal itd.

Gość ewewqeqweqwe
tylko większosc ludzi interpretuje hasło twarda ręka z laniem kijem, więc uwazalabym na takie okreslenia. Moim zdaniem sto razy lepiej z psa zrobic ciepła kluchę, kanapowca, itp, niż stosowac agresję, naprawe nie wierze że pies który nigdy nie zaznal agresji kogos ugryzie jak mu kazesz raz z tej kanapy zejsc. a na wielu szkoleniach bija psy, więc dla mnie to porazka

Gość takajenaa
a dlaczego mam go nie witać ??

Gość dlaczego tak jeest?
Psy to z reguly zwierzeta stadne, nie bez przyczyny wilki tworza watahy. Co za tym idzie potrzebuja czulosci, glaskania,przytulania. Dobrze wychowany kaukaz bedzie duzym misiem do przytulania dla najblizszych i strozem dla obcych.

Gość dlaczego tak jeest?
Po Twojej nieobecnosci,gdy pies Cie zobaczy bedzie tak podekscytowany i szczesliwy ze gdzies bedzie musial to wyladowac,nie sadze bys chciala by 80kg zywej wagi zaczelo na Ciebie skakac, dlatego trzeba pozwolic mu ochlonac i wtedy przywitac.

Gość takajenaa
A czy szczeniaczka moge karmić jakimś lepszym jedzeniem ? Niż docelowo dorosłego kaukaza?? Mały , wiadomo mniej zje , więc coś lepszego mogłby dostawać .

Gość takajenaa
Czyli nalezy nie zwracać na niego uwagi? Przeciez jak sie będzie tak cieszył to i tak czy siak skoczy ?

Gość dlaczego tak jeest?
Nie bez przyczyny dalam "twarda reka" w cudzyslow:)

Gość dlaczego tak jeest?
Dokladnie,nie skoczy jesli zobaczy ze nie jest wtedy nagradzany np glaskaniem, zaden samiec w watasze nie bedzie skakal na alfe gdy ten nie bedzie tego chcial.

Gość dlaczego tak jeest?
Oczywiscie, zacznij od karmy dla szczeniakow,gotuj mu kasze z miesem np wolowym,jakies podroby nawet moga byc typu watroba,nerki itd i warzywami-bez soli i innych przypraw!

Gość takajenaa
Myślałam o suczce ..

Gość dziewczyno ty chyba na głowe
upadłas ! nigdy nie miałaś psa i na pierwszego w swoim życiu wybierasz owczarka kaukaskiego ? poczytaj o tych psach i poczytaj równiez o rasach które najbardziej nadaja się do kogos takiego jak ty wierzyć mi się nie chce w twoja głupote , weż kundelka i naucz się jak trzeba postępować z psem a o owczarku kaukaskim pomysl za kilka lat jak rozumu i ogłady nabierzesz , styl twoich wypowiedzi wskazuje ze jestes jak mała dziewczynka która nie ma zielnego pojecia w temacie a tobie po głowie chodzi wielki owczar kaukaski, opamiętaj się

Gość dlaczego tak jeest?
Tylko ja wysterylizuj.

Gość dlaczego tak jeest?
Pod okiem hodowcy i tresera da rade. Ja zaczynalam od owczarka ktory ma obecnie 14 lat i ma sie swietnie:)

Gość takajenaa
Tak jak pisałam wcześniej przy kundelku nie będę się czuła bezpiecznie. Potrzebuję dużego psa, który będzie pilnował posesji , a także dotrzymywał mi towarzystwa i będzie przy mnie. Psa nie chcę już teraz, tylko dopiero na wiosnę, na razie orientuję się .. Owczarek kaukaski przypadł mi do gustu, ponieważ jest dużym psem stróżującym. Oczywiście jeśli już na 100 % zdecyduję się na te rasę to kupię jakoś książkę i ją przeczytam , mam znajomego weterynarza, który 24/h bedzie służył mi radą i w każdej chwili będzie mógł docjechać do psa.

Gość takajenaa
Oczywiscie jeśli będzie to suka to ją wysterylizuję . Wiem, że pies to wielka odpowiedzialność.

do dlaczego tak jest prosze cię poczytaj jej wypowiedzi i wyciągnij wnioski jaka to jest osoba , infantylne zdrobnienia , pytania na poziomie 5 latki podekscytowanej swoim durnem pomysłem , ten pies wychowa ją a nie ona jego !

Gość ewewqeqweqwe
to ni ejest zadna strasznie trudna rasa, tylko własnie abnegaci tak myślą... zeby chowac psa nie trzeba ogromnej wiedzy, najlepiej jak własciciel jest zrównowazony psychicznie i ni eboi się psów to sobie poradzi

A czy szczeniaczka moge karmić jakimś lepszym jedzeniem ? Niż docelowo dorosłego kaukaza?? Mały , wiadomo mniej zje , więc coś lepszego mogłby dostawać . I np. to !!!!!!!!

Gość ewewqeqweqwe
dziewczyno ty chyba na głowe- wez juz wypierdalaj, sama kup na początek słownik i nauz się przestankowania....