Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chcę schudnąć ale jak?

DIETA ROZDIELNA - kto się dołączy? :)

Polecane posty

Ja bym na Twoim miejscu od razu nie jadła słodyczy. Może z czasem. Najpierw zobacz, jak organizm zareaguje na dietkę ;) Wiesz mi sie wydaje że ta dieta to super sprawa dla ludzi, którzy wcześniej jedli bardzo dużo i ważyli też trochę. Bo jak się nagle zmieni styl odżywiania to wiadomo ;) A ja przed dietą mogę spokojnie powiedzieć, ze jadłam mniej. W ciągu dnia to muszę się nakombinować, zeby regularnie jeść, naprawdę :) A wcześniej najgorzej było wieczorem, wtedy wraca mąż, zajmuje się dzieckiem a ja jadła, jadłam, jadłam :O Moja waga stoi a cel był taki, żeby leciała w dół, więc nie wiem...

nie, totalny spontan ;) rano jak zwykle coś na szybko, najwyżej potem tylko myślę, jakie mięsko wyjąć z zamrażarki :D Ja jeszcze nie jestem taka ogarnięta w tych zasadach, więc raczej mało różnorodnie jem. Boję się eksperymentów ;)

najgorzej bedzie z dieta w swieta bede uwazac pewnie co jem ale nie bede u siebie wiec bedzie to roznie wygladało

czytałam na tamtym topiku jak dziewczyna schudła 3 kg w tydzien ładny wynik no nie? ciekawe jak jadła i co ze tak schudła i ile zobacz na ostatnia strone tego topiku

by lam na kopenhaskiej ale musialam zrezygnowac po 8 dniu dobrze mi szło ale lekarz mi kazał odstawic , wczesniej na mz

witam mam dzis zly dzien od ran a i zjadłam 3 batony liona , a mialam nie jesc słodkeigo eh ,zycie

znalazłam takie cos wkleje Trzy grupy produktów w diecie rozdzielnej: Jeśli chcesz stosować dietę rozdzielną, musisz wiedzieć, w których pokarmach dominują białka, w których węglowodany, a które są neutralne. białka - mięsa gotowane i pieczone, takie jak: wołowina, cielęcina, jagnięcina, drób i dziczyzna - wędliny, np.: metka, wątrobianka, kabanosy, szynka gotowana i kiełbasa drobiowa - gotowane ryby i owoce morza, np.: dorsz, łosoś, okoń, halibut, makrela, tuńczyk, pstrąg i flądra, małże, krewetki, raki, homary - wyroby sojowe, np.: sos sojowy, tofu, pasztet sojowy - jajka - mleko, biały ser, jogurt i żółte sery, np. parmezan, edamski, ementaler czy tylżycki, serki topione - napoje, takie jak: herbaty owocowe, wytrawne wino, soki owocowe - pomidory gotowane i z puszki - owoce jagodowe oprócz czarnych jagód (czyli truskawki, maliny i jeżyny)dieta rozdzielna owoce enzymy - niedojrzałe kwaśne jabłka, gruszki, twarde ananasy - owoce pestkowe, np.: morele, brzoskwinie, wiśnie - winogrona - owoce cytrusowe, np.: pomarańcze i grejpfruty - owoce egzotyczne (oprócz bananów, świeżych fig i daktyli); węglowodany - zboża, np.: pszenica, żyto, ryż - pieczywo, makaron i kasze - ziemniaki - kruche i słodkie jabłka, banany, daktyle, figi, gruszki, papaje, suszone owoce - warzywa zawierające skrobię: karczochy, ziemniaki, dynia, kabaczek, słodka kukurydza - miód, syrop klonowy, naturalne syropy owocowe - mąka ziemniaczana; żywność neutralna - tłuszcze, np.: oleje, oliwa z oliwek, masło - maślanka, kwaśna śmietana, twarożek, maślanka, kwaśne mleko i kefir, chuda śmietana - serki kremowe o dużej zawartości tłuszczu, jak mascarpone, mają tak niewiele tłuszczu, że zaliczamy je do grupy neutralnej - warzywa, takie jak: brokuły, kalafior, buraki, brukselka, kiszona kapusta, seler, szpinak, pomidor, marchewka, cebula, cykoria, świeża kukurydza, szparagi, kalarepa, pory, cukinia, cykoria, sałata, rzodkiwe, rzeżucha, dojrzałe pomodory - grzyby - kiełki i zarodki - zioła i przyprawy - orzechy i nasiona - bulion warzywny - herbaty ziołowe - żółtko.

Gość 1-1-
mozna dołaczyc ?

Jestem, jestem, nie zrezygnowałam, wczoraj miałam pracę ;) 1-1 no pewnie :) Bardzo nam miło i oby nas było jak najwięcej :) Motywacja wtedy rośnie ;) Ja do dietki dołączyłam ćwiczenia i hula hop, no i nareszcie widać, że waga coś ruszyła :) :) :) Zobaczymy, jak będzie dalej. Calpirosa co słychać? :) Te Liony wybaczamy ;) jak raz na jakiś czas masz zły dzień i zjesz coś słodkiego, to się nic nie dzieje. Ważne żeby to Cię nie podłamało i żebyś dalej kontynuowała dietę :) Ja jestem na razie na etapie zrzucania więc ze słodyczami jestem na nie, ale może jak potem już będę tylko utrzymywać wagę, to też na pewno czasami sobie pozwolę :) Ten opis, ok, ale właśnie zdania są podzielone co do np. twarożku... Ja sama nie wiem, dlatego póki co nie jadłam heh ;)

czesc , myslalam ze zrezygnowalas mam fajne menu na 7 dni wkleic czy nie i pzrepisy takie proste , kilka

po tej kopenhaskiej mam teraz problem , od 4 dni latam do wc po wiekszym jedzeniu , brzuch mnie boli jak cos zjem wiecej

wkleje bo potem nie bede miala czasu za bardzo na szukanie znalazłam na necie pare prostych przepisow moze czasem sie przydadza 200g mąki 20g drożdży woda sól olej Drożdże rozpuścić w niewielkiej ilości letniej wody, dosypać mąkę, sól, dolać wody tak aby powstała konsystencja gęstej śmietany i odstawić na 30 min. Smażyć cienkie naleśniki. Farsz wg. uznania 2) pasztecik z ziemniaków: 10 ziemniaków, 2 selery, 5 jaj, 2 cebule, łyżka masła, 1/4 litra śmietany, zielenina, sól Ziemniaki ugotować, przetrzeć, usmażyć masło z cebulą, dodać do ziemniaków, sól do smaku. Wbić żółtka, wlać śmietanę, dodać zieleninę, wszystko dobrze wymieszać. Masę włożyć do formy wysmarowanej masłem, zapiec. albo: Pasztet z ziemniaków i kapusty 1/2 kg ugotowanej kapusty, 1/2 kg przetartych ziemniaków 3 jabłka, 2 cebule, 5 jaj, 1 łyżka masła, sól Ugotowaną kapustę przepuścić przez maszynkę, jabłka upiec i przetrzeć, cebulę utrzeć na tarce, zasmażyć na maśle, wymieszać z ziemniakami, wbić żółtka, dodać przyprawy, na koniec pianę. Włożyć do formy wysmarowanej masłem, zapiec. LUB: Składniki Pół chleba razowego, 25 dag pieczarek, 3 cebule, 3 ząbki czosnku, 4-6 łyżek oliwy, 2 łyżki mąki kukurydzianej lub gryczanej, po łyżeczce tymianku, rozmarynu i bazylii, sól, pieprz. Chleb pokroić i namoczyć w wodzie. Umyte pieczarki pokroić i poddusić na dwóch łyżkach oliwy. Cebule pokroić, udusić na złoto na dwóch łyżkach tłuszczu i razem z pozostałymi produktami zemleć w maszynce do mięsa. Przyprawić masę do smaku (jeśli jest zbyt sucha, dodać 1-2 łyżki oliwy). Dokładnie wymieszać i włożyć do wysmarowanej oliwą foremki. Piec w piekarniku 40-50 minut. na 7 dni Poniżej prezentujemy przykładowy jadłospis na 7 dni, umożliwiający utratę 2-3 kg: Dzień 1 Diety Haya: I posiłek : twarożek z rzodkiewką i 4 łyżkami szczypiorku II posiłek [DRUGIE ŚNIADANIE]: warzywa gotowane (marchewka, brokuł, kalafior) mogą być polane oliwą III posiłek : pół talerza brązowego ryżu zapiekanego z kwaśnymi jabłkami, z łyżką jogurtu naturalnego i szczyptą cynamonu IV posiłek : pomarańcza lub jabłko V posiłek : 2 kromki chleba razowego, surówka z marchewki i jabłka Dzień 2 Diety Haya: I posiłek : grzanka z pełnoziarnistego chleba (pszennego lub żytniego) z odrobiną margaryny lub masła oraz dżemem nisko-słodzonym, naturalny sok owocowy II posiłek [DRUGIE ŚNIADANIE]: koktajl warzywny np. z buraka i maślanki III posiłek : makaron al dente z sosem z 2 łyżek oliwy z oliwek, 2 ząbków czosnku, bazylii i garści orzeszków ziemnych IV posiłek : 2 mandarynki lub jabłko V posiłek : 2 kromki chleba razowego z masłem Dzień 3 Diety Haya: I posiłek : płatki śniadaniowe (muesli) z suszonymi jabłkami i orzechami zalane połową szklanki maślanki II posiłek [DRUGIE ŚNIADANIE]: miseczka sałatki z kiełków słonecznika i z pomidora skropione łyżką oliwy III posiłek : grillowany schab z surówką z marchewki, kapusty pekińskiej i kwaszonego ogórka IV posiłek : 1 owoc do wyboru V posiłek : 80g makaronu z serem żółtym, sałatą i rzodkiewkami Dzień 4 Diety Haya: I posiłek : kromka chleba pełnoziarnistego z masłem, pomidorem i łyżką kiełków słonecznika II posiłek [DRUGIE ŚNIADANIE]: sałatka z buraków III posiłek : pieczona pierś kurczaka, gotowane na parze, brokuły i kalafior IV posiłek : grejpfrut V posiłek : pomidor z kilkoma plastrami sera mozzarella, bazylią i oliwą Dzień 5 Diety Haya: I posiłek : duża kiść świeżych winogron II posiłek [DRUGIE ŚNIADANIE]: koktajl na bazie z kefiru, ogórka, rzodkiewki i szczypiorku III posiłek : ryba duszona w folii z marchewką i pietruszką, surówka z kwaszonej kapusty i marchewki IV posiłek : gruszka lub jabłko V posiłek : miseczka kaszy jaglanej z natką pietruszki i szczypiorkiem Dzień 6 Diety Haya: I posiłek : omlet z dwóch jajek z marchewką i groszkiem II posiłek [DRUGIE ŚNIADANIE]: surowe warzywa marchewka, rzodkiewka, papryka III posiłek : pierś kurczaka z brokułami, miseczka surówki z pora, jabłka i kwaszonego ogórka IV posiłek : 2 kwaśne jabłka V posiłek : ciemny ryż bądź ciemny makaron z ziołami, warzywa lub rośliny strączkowe Dzień 7 Diety Haya: I posiłek : grzanka usmażona na oleju z czosnkiem, sałatka z soczystych owoców. II posiłek [DRUGIE ŚNIADANIE]: mała kiść winogron III posiłek : grillowany schab z brokułami, surówka z pora, jabłka i kwaszonego ogórka IV posiłek : owoce do wyboru V posiłek : makaron z sosem z oliwek, czosnkiem, bazylią i orzeszkami ziemnymi

cos z fasolka 1/2kg fasoli 4 marchewki 1 seler średniej wielkości 2 cebule 1 1/2 szkl. soku pomidorowego 1/2 szl. oliwy 3 szkl. wody sól, pieprz Fasolę namoczyć w wodzie na całą noc. Zagotować ją w wodzie, w której się moczyła. Odcedzić i odstawić na bok. Marchewkę, cebulę i selera obrać i pokroić na niezbyt duże kawałki. Wszystkie warzywa wrzucić do garnka, dodać fasolę, oliwę, sok pomidorowy, sól, pieprz, 3 szkl. wody. Postawić garnek na ogniu. Gotować ok. godziny, do momentu aż warzywa będą miękkie. mam nadzieje ze nie zasmieciłam forum

ja teraz musze wyjsc z domu ale poczytaj tu ( mialam ja robic ta diete ) i byłam na forum i poczytalam i znalazlam tam linka to jest dieta zycia ( diamondow) ktora tez opiera sie na niełaczeniu sa tylko 3 strony ( stamtad tez skopiowałam przepisy niektore) i jest tam podzial na grupy moze by sie tego trzymac na 1 stronie jest opisane co i jak pisza tam tez o ksiazce ktora ma menu na caly miesiac , moze jak bede w ksiegarni to popytam czy taka jest albo na necie moze nie jest jakas droga

ksiazka maji błaszczyn - dieta zycia ( pewnie sa rozne ksiazki tej autorki ) ale ta ma na miesiac menu wiec byloby super taka miec