Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

akliL

Dukowanie czas zacząć :)

Polecane posty

Witam serdecznie :) Od jutra zaczynam przygodę z Dukanem! Mam 28 lat, za sobą odchudzanie z Meridią- jakieś 4 lata temu, odchudzanie z dietetykiem, od marca tego roku-efekty świetne ale przestałam sie kurczowo trzymać zasad i odrobinka wróciła, dlatego tez chciałabym szybko zrzucić ok 5kg i wrócić na dobre tory :) Może ktoś się dołączy i mnie trochę zmobilizuje a nawet podzieli się doświadczeniem :) Pozdrawiam i do jutra :)

Gość fghg
Aha, no tak szybko.

Gość Zielona szczesliwa
Podaj swoj plan dzialania:) jadlospis na jutro?:)

Śniadanie: serek wiejski z ziołami. Kawa czarna bez cukru. Obiad: udko z kurczaka gotowane. Kolacja: tuńczyk w wodzie + dwa jajka na twardo. Woda, herbata zielona bez ograniczeń :)

fghg może trochę źle się wyraziłam, szybko miałam na myśli do Świąt.

Gość takataratam
Dukan o malo mnie nie zabil. W pol roku schudlam 28kg ale konsekwencje bede ponosjla do konca zycia. Wolalabym byc gruba i zdrowa.

Gość Zielona szczesliwa
Oo taki jadlospis mi pasuje:)bede sie wzorcowac na ciebie:) mi trzeba zrzucic jakies 5 kilo:) najlepiej do swiat:)

Gość Zielona szczesliwa
Takataratam - tzn? Co chcesz przez to powiedziec? Przed czym ostrzec? Ale wiesz.. Roznica tez taka ze chce byc na niej ze 3 tyg..pol roku to jest kupa czasu..

Dukan na krótką metę nie jest szkodliwy!! Należy tylko pić mega dużo wody, herbaty żeby nerki nie były obciążone.

Gość Zielona szczesliwa
Od jutra!:) bede na ciebie polegac:) od jutra razem sie wspieramy:)bo jak sie znam to w dietach sama do niczego niedojde:) szczuple na swieta:D dukanowanie:)

Gość fghg
takataratam och dukan o mało cię nie zabił. A może sama się wykończyłaś nie stosując się do zasad i jedząc sam nabiał ?

Jestem tak podekscytowana ta dietą jakbym zaczynała odchudzanie pierwszy raz :))))

Gość fghg
akliL, ale dukan jest właśnie dietą długotrwałą, nie na kilka tygodni. Jeśli chcesz zrzucić 5 kg to zajmuje ci to dwa miesiące. Bo trzeba to ustabilizować i kurczowo trzymać się zasad, niestety dla ciebie.

To nie tak, po pierwsze wszystko zależy od organizmu i tego jak szybko chudniesz. A po drugie dukan to nie dieta na długotrwałe stosowanie i nie zamierzam aż tak obciążać organizmu.

W krótkim okresie czasu ta dieta nie jest szkodliwa. Mit szkodliwości białka na nerki został dawno obalony. Oczywiście ta dieta to nie dieta jako styl życia. Ta dieta jest bezpieczna i skuteczna w krótkiej perspektywie czasu, na pewno nie jest dieta dla osób mających problemy zdrowotne ani dieta na dłuższy czas. Jak się mądrze po niej zbilansuje dietę to można nie wejść w efekt jojo...

Gość Zielona szczesliwa
Witam dziewczynki:) jak tam na dzis?:) wlasnie wstaje i ide robic sniadanko:)

Gość Zielona szczesliwa
Witam dziewczynki:) jak tam na dzis?:) wlasnie wstaje i ide na sniadanko:) serek wiejski :)

Hej hej :) z racji tego że o północy musiałam iść do pracy to własnie wstałam, pije kawusię. Śniadanie zjadłam jak wróciłam po 5, teraz czekam na udko gotowane :) ale to dopiero później. Na chwilę obecną jest dobrze. Później jak tylko dojdę do siebie i się odrobię mam zamiar upiec chlebek z ziołami :) Pełna determinacja i zapał mega :) Najgorsza oczywiście zaczyna się walka z matką, bo znów słysze "jak można nic nie jest, głupia jesteś, po co Ci to..." itd itp... alka z wiatrakami :) Musze jeszcze znajomych uprzedzić żeby mnie nie częstowani niczym i nie kusili! Jak tam Zielona? :)

Ok, obiadek zjedzony :) Chlebek właśnie szedł do piekarnika :) Oczekuję na efekty :) A tymczasem miłego popołudnia :)

Kolacja również zjedzona :) Chlebek wyszedł pyszny, będzie prawie na 3 dni. Jutro do pracy na śniadanie tuńczyk z jajkiem i ogórkiem. Obiad pierś z piekarnika. A na kolację omlet z ziołami. Zielona jak Tobie minął dzień? Dałaś radę? Miłego wieczoru.

Dzień 3 trwa :) jest dobrze, nie cierpię głodu strasznego :) Dziś rano na wadze było 2,4 kg mniej :) Wiadomo że to oda zeszła ale lepsze to niż nic :)))) Na obiad wątróbka drobiowa gotowana na parze i na smak ogórek konserwowy, pychotka :) Miłego dnia :)

5 dzień dobiega końca :) W tym dzisiaj już zaczelam II fazę czyli PW, i pojadę systemem 1/1, myślę że tak mi będzie najłatwiej, że się nie znudzę. Na wadzę -3 kg więc jest cudnie :)

najlepiej jest 1/1 bo nie jest monotonnie jak 5/5 nawet autor pisze to w ksiazce powodzenia

Waga tak pięknie spadała i się zatrzymała :/ Ale nie poddam się, musi drgnąć i zacząć znów spadać:)

akliL jesteś tu jeszcze dukasz??, chciałabym sie przyłączyć