Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kacperek 14014

Problem z zaskórniakami i wągrami

Polecane posty

Gość Kacperek 14014

Proszę o pomoc mam 16 lat jest chłopakiem i nie mogę sobie dać rady z twarzą a dokładnie z zaskórniakami i wągrami . Dużo mam zaskórniaków , wągrów bardzo mało .Byłem już u wielu dermatologów wydając na te leki i wizyty doś sporo kasy .Efekt słaby najgorszy był od dermatologa za którego nie płaciłem lepszy zaś był u tego co płaciłem . Ale wiem że oni mi nie pomogą .Więc proszę was o rady . A OSTATNIO się z dłubałem po twarzy często to robie wiem wiem że nie wolno teraz goje się maścią cynkową . Nie chce już się masakrować chce normalnie wyglądać .proszę o pomoc jestem zdesperowany co widać : (

Gość hokjj
Gość Kacperek 14014
tak przeczytałem to ale nie wiem co jest dobre dla mojej cery

Gość hokjj
"Surowce kosmetyczne polecane do pielęgnacji cery tłustej: - zimnotłoczone oleje i maceraty bogate w NNKT, a szczególnie w kwas linolowy: konopny, z dzikiej róży, z komosy, z nasion bawełny, nasion czarnej porzeczki, ogórecznika lekarskiego, wiesiołka, orzecha włoskiego, pestek winogron, słonecznikowy, z czarnuszki, macerat brzozowy, macerat z kasztanowca, macerat z alg; - substancje o działaniu keratolitycznym (złuszczającym) i komedolitycznym (zapobiegającym powstawaniu zaskórników), czyli alfa i beta hydroksykwasy: kwas mlekowy, kwas migdałowy, kwas salicylowy, kwas azelainowy, kwas glikolowy; - substancje o działaniu immunostymulującym, czyli pobudzające mechanizmy obronne skóry: beta-glukan, aloes, algi-bioferment, żeń-szeń, jeżówka; - substancje o działaniu przeciwzapalnym: rumianek, aloes, centella asiatica, ekstrakt z owsa, pine bark, pestki winogron, rozmaryn, zielona herbata, kasztanowiec, lukrecja gładka; cynk - substancje o działaniu antyoksydacyjnym: naturalna witamina E, witamina C, koenzym Q10, kwas alfa liponowy, niacynamid; kwas ferulowy; - ekstrakty roślinne o działaniu antyoksydacyjnym: pine bark, sylimaryna, soja, rozmaryn, zielona herbata, pestki winogron, - substancje o działaniu bakteriostatyczno-fungistatycznym, czyli nie naruszającym naturalnej równowagi bakteryjnej skóry: Trikenol - substancje regulujące pracę gruczołów łojowych: niacynamid, ekstarkt z soi; algi-bioferment, wierzbownica; - substancje ograniczające nadmierne wydzielanie sebum, działające na zasadzie obniżenia aktywność enzymu 5-alfa reduktazy: palma sabałowa, owoc boczni piłkowanej; - nieagresywne (nie zaburzające równowagi lipidowej i nie stymulujące nadmiernej produkcji sebum) substancje pochłaniające nadmiernie wydzielane sebum: skrobia kukurydziana, jedwab w proszku, algi-bioferment; - substancje kojące i regenerujące (np. po pelingach): alantoina, d-pantenol, colostrum, macerat z marchwi, hydrolat rumiankowy, mleczko owsiane, ekstrakt z owsa" Plus podałam gotowe produkty, w wątkach na forum Laboratorium Urody znajdziesz pewnie wiele innych podpowiedzi.

Mi pomogło solarium i oczyszczanie twarzy u kosmetyczki raz na jakiś czas.

Gość Kacperek 14014
Dzięki za rady widzę że są fajne