Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Jadźkaa

Tak sie zastanawiam czy mogę być w ciąży?

Polecane posty

Dziewczyny. biore cilest od roku. podczas poprzedniego opakowania w 13 dniu tabletki (31.10) rozchorowalam sie i zaczelam brac antybiotyk przez 5 dni. niestety bylam tak zakrecona przez prace ze kompletnie nie pomyslalam o dodatkowym zabezpieczeniu i z narzeczonym dawalismy czadu do konca, pare razy podczas 5 dni antybiotyku i kolejnego tygodnia po zakonczeniu antybiotykoterapii. zrobilam normalna przerwe chociaz teraz doczytalam ze nie powinnam (dodam ze w przerwie tez sie kochalismy) i spoznilam sie 24 godziny z pierwsza tabletka. teraz boli mnie brzuch jak na okres (a to jeszcze za wczesnie) kloje mnie podbrzusze, straszne mdlosci ze w nocy potrafie sie obudzic i od wczoraj siusiam czesciej. jak troche pochodze boli mnie kregoslup i ciagle bym spala. piersi bola ale nie jakies tragiczne bolesci. mam 37 stopni i czuje jakby mnie cos rozkladalo- lupie mnie w kosciach. 24.11 robilam test i wyszedl negatywny. nie wiem co robic.. bardzo ucieszylabym sie z tej ciazy mimo ze nieplanowana

Gość badhha
a okres kiedy ?

za okolo 13 dni tak z tabletek wynika. poprzednie krwawienie z odstawienia bylo..

Gość badhha
to trochę za wcześnie na test i na objawy też..

Gość badhha
chociaż mój brat ma pięknego synka właśnie z takiej sytuacji - tabletki + antybiotyk.. różnie może być, cieżko coś teraz wyrokować

antybiotyk bralam od 31.10 do 4.11 a dzis 27 wiec myslalam ze test juz powinien lapac chyba

mnie zastanawia fakt ze dostalam te krwawienie z odstawienia.. tylko ze wtedy moglo jeszcze nie dojsc do implantacji

Gość badhha
z testami róznie bywa... mnie wychodziły dwie kreski od razu w dniu spodziewanego okresu, mojej siostrze uparcie wychodziła jedna kreska, mimo iż juz wiedziała ze jest w ciązy i to bliźniaczej.. Zrób bete z krwi, będziesz miec 100% .

bo kurde nie moge sie doliczyc jak to z tymi tabletkami jest kiedy robic test.. w normalnym cyklu bym wiedziala a tak kurde nie ogarniam tego hehe

Gość badhha
powinnaś zrobić test z krwi, bo jezeli jestes w ciązy to powinnas przestac brac tabletki.

Gość jaaaaaaaaaaa natomiast....
Moja koleżanka tak miała i mało tego przez pierwsze 3m-ce miała "okres" bardzo skąpy. Ponieważ często biegała do toalety poszla do lekarza według niej z infekcja a dowiedziała sie,ze jest w ciąży. Teraz ma 3miesięcznego synka. Ja robiłam test 5dni przed terminem miesiączki i wyszedł pozytywny teraz jestem w 18tyg ciąży.

no te moje krwqawienie z odstawienia bylo takie powiedzmy zwyczajne nie bylo obfite ale nie bylo tez delikatne. jutro pojde na ta bete masz racje ;)

Gość jaaaaaaaaaaa natomiast....
Moja koleżanka ta o ktorej pisałam wyżej tez brała tabsy przez te 3 m-ce. Lekarz jej powiedział,ze gdy sie juz zajdzie w ciążę to te tabletki nie maja juz wpływu

Gość badhha
ja wynik bety miałam tego samego dnia po południu. daj znac jak Ci wyszło. powodzenia.

Gość badhha
mnie lekarz mówił, ze jezeli bym cos podejrzewała w trakcie brania tabletek to mam natychmiast zaprzestac brania, a tez byłam na cilescie. wiec co kraj to obyczaj

ok napisze napisze. bo tu nie chodzi o schizy przed ciaza tylko wolalabym inaczej dbac o siebie.. a jakie miaolyscie takie pierwsze objawy? bo mnie te nudnosci od jakiegos tygodnia i kregoslup od 3 dni stopuja strasznie.. schudlam juz 2 kg bo malo jem a jak poczuje jakies jedzenie to jest gorzej a pracuje w kfc wiec jest tragedia...

no wlasnie.. dlatego lepiej wiedziec bo te tabsy najgorzej.. a wiecie jak to jest z tym krwawieniem z odstawienia? jak sie pojawia to wyklucza ciaze czy to typowo sztuczne jest..

Gość badhha
ja zaszłam w ciąże w normalnym cyklu, nie przy tabletkach.. objawy - straszny ból piersi - koszmarny, nie mogłam sie nawet umyć, ból brzucha jak na okres, połączony z takimi nagłymi kłuciami..ogólnie nie podejrzewałam, ale okres mam wyjątkowo regularny. Jak nie dostałam w sobote rano, to ok 12 zrobiłam test - od razu wyskoczyły dwie kreski. Nastepnego dnia poszłam na bete.. która wynosiła juz dobrze ponad 1000 Syn ma 2 lata.

mnie az tak nie bola piersi ale sa wyjatkowo niedotykalskie a bol brzucha taki jak Twoj. jak na okres i nagle klocia po bokach ze prawie mnie zgina i to takie paru-sekundowe

Gość badhha
od kawy mnie odrzucało już wczesniej.. a zawsze rano w pracy spotykalismy sie wszyscy w kuchni przy czajniku... ale wtedy nie uwazalam tego za objaw, dopiero pozniej.. Zresztą smak na kawę wrócił w 4 miesiącu. Miałam mdłości ale wymiotowałam tylko raz za to konkretnie. Mdłosci pojawiały sie wieczorem a raczej popołudniem, ok 15. Wzmozona sennosc trzymała mnie od samego rana. Spać chodziłam ok 19-20- oczy same mi sie zamykały. Nie dało rady z tym wlaczyc

Gość badhha
dzięki :) no ja tak miałam, nawet dzien wczesniej pojechalam kupic podpaski i tampony. Byłam przekonana, ze czeka nie wyjątkowo cieżki okres

ja padam np teraz ale jakos z tym nauczylam sie walczyc bo pracuje do 2 w nocy czesto. te objawy mialas na samym poczatku?

ale mam takie dni ze nie jestem w stanie walczyc ze spaniem zasypiam na siedzaco. przedwczoraj np. narzeczony to sie smial bo w 2 min usypialam...

Gość badhha
ogolnie po 3 miesiącu, kiedy ustąpiły mdlosci i sennosc, ciąże miałam rewelacyjną.. zyłam na pełnych obrotach do 1 wrzesnia, młody urodził sie 8 :) Jeszcze w 15 sierpnia bylismy u znajomoch w amsterdamie. Miałam mały brzuszek, nie puchłam, nie sikałam za duzo.Nie miałam dusznosci. Rewelacja, bo przeciez lato 2010 r było wyjątkowo upalne

Gość badhha
objawy pojawiły mi się mniej wiecej tydzien po tescie/becie

no to tylko pozazdroscic takiej ciazy ;) a powiedz mi tak szczerze obiektywnie. czy moje rozkminy sa podstawne czy nie :p

Gość badhha
a na dowod ze miałam mały brzuch... ok 28 sierpnia kupowalismy wózek... sprzedawca ocenił mnie na grudniowy termin :D

o kurcze to naprawde! to nie mialas pewnie wielkich problemow ze spaniem co? i w upalne lato z wielkim brzuszkiem to ciezko..