Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość qsdcvzdghjkvvb

nie skladalam wniosku a dostaje rodzinne. zglocic to?

Polecane posty

Gość qsdcvzdghjkvvb

czy nie?? w tamtym roku dostawalam pieniadze jako samotna matka i rodzinne. ( powinnam dostawac do sierpnia lub wrzesnia) we wrzesniu wzielam slub i nie naleza mi sie juz zadne z tych pieniedzy, wiec nie skladalam ponownego wniosku lecz pieniadze dalej wplywaja mi na konto... co robi?? to jest 280zl miesiecznie. zawsze cos.. a juz sie uzbieralo prawie 900zl... szkoda to oddawac... pomozcie

Gość zxzx
zadzwoń do nich i wyjaśnij sprawę. Żeby ci nie kazali zwracać z odsetkami.

Gość sciencerrrr
To jakiś CUD...ludzie!!!!!!!!!!!!:classic_cool:

Gość qsdcvzdghjkvvb
caly czas mam dylemat... a moze sie nie jornom??:)

Gość lepiej oddaj
zadzwoń i zgłoś bo jak się dopatrzą to oczywiście ty będziesz winna a nie pani która nie sprawdza komu przelewa zasiłki

Jak się połapią, że Ci niesłusznie dostajesz kasę to nie dość że będziesz musiała im oddać to jeszcze mogą Cie oskarżyć o to, że tego nie zgłosiłaś. A swoja drogą dziwne to jest.

Gość qsdcvzdghjkvvb
czyli jak od listopada to jezeli w tym miesiacu juz bym nie dostala tych pieniedzy to wszystko ok??:) musze sprawdzic na koncie

Gość qsdcvzdghjkvvb
adsadsa ale skladasz wniosek co rok?? czy jak juz raz zlozysz to dostajesz ciagle?? dopoki nie zmieni sie twoja sytuacja materialana oczywiscie:P

Składam co roku na nowo, do 30 września :) Co roku sterta papierów i bieganie po urzędach. Aha ja dostaje dodatek rodzinny, całe 77 zł

Gość postep musi byc
musisz zglosci zmiane sytuacji cywiln.-finansowej

Gość qsdcvzdghjkvvb
no coż...:/ ani jednej wypowiedzi, żebym zostawiła sobie kase i miała w nosie... wiec chyba jednak to zrobie... rozsadek górą... niestety... szkoda, ale wiem ze to sie moze odwrocic przeciwko mnie... szkoda tylko, ze nikt z was nie byl w takiej sytuacji jak ja...

Znajdź zeszłoroczna decyzje i będziesz wiedziała do kiedy Ci się należy.

Gość qsdcvzdghjkvvb
a jezeli na decyzji bedzie ze np. do wrzesnia, a ja dostaje dalej to wtedy oni popelnili gafe i wtedy tez mam obowiazek zwrocic im kase??

Gość zxzx
Chcesz to sobie zostaw kasę -w końcu to ty będziesz musiała zwracać jeśli dostałaś nienależnie. Nam to obojetne przecież. Nie od nas zależy co będzie dalej więc co ci da jeśli ktoś napisze zostaw?

Gość zxzx
Obowiązku nie masz ale jeśli było nieprawnie to i tak zażądają zwrotu. więc po co problemy potem?

Gość qsdcvzdghjkvvb
masakra... jak człowiekowi się nie przelewa to zaraz robi się taki chciwy i pazerny na pieniądze... wstyd... dzisiaj idę do urzędu i to zgłaszam... postanowione... dzięki za ostatni post, bo postawił mnie do pionu:) pozdrawiam

qsdcvzdghjkvvb jeżeli na decyzji będzie napisane, że do września a Ty dostajesz nadal to jest to ich wina, którą Ty musisz i tak zgłosić. Lepiej oddać mniej niz jakby sie mieli dopatrzeć za parę m-cy. Będziesz miała wtedy kilka stów na oddanie? :o

Gość qsdcvzdghjkvvb
juz sie uzbieralo... ale jak trza to trza;P