Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość m.oo.m

Jaką chustę wybrać - tkaną czy elastyczną?

Polecane posty

Gość m.oo.m

Proszę o radę doświadczone mamy, które uzywały jednej lub obu.

Gość Kurka bez pazurka
Ja osobiście wolę tkaną ale wiem, że dziewczyny chwalą sobie obie. Chociaż, teoretycznie, tkana starcza na dłużej, bo elastyk jest do 9 kg. Niektórzy noszą dłużej, ale czy to jest wygodne- nie wiem. Spotkałam się z opiniami, ze dziecko za bardzo sprężynuje jak jest starsze i mamy przerzucały się na tkane chusty

Gość Kurka bez pazurka
Co do tego sprężynowania to zależy chyba od jakości chusty i od tego, czy mama potrafi ją sobie dobrze zawiązać

Gość Kurka bez pazurka
Z doświadczenia powiem, że dla mnie chusta i tak wygodniejsza. Zamiast tego nosidła to wolę już chustę kółkową. Jeszcze mei-tai jako tako mi się nosi- ale i tak, moim zdaniem, chusta lepiej rozkłada ciężąr

ja uzywałam i takiej i takiej. Elastycvzna łatwiej się wiaże i na pocztek jest lepsza. Potem rzeczywiście potrafi się "uciągnąć", jak dziecko starsze więc tkana lepsza. No i póxniej już masz wprawę, to łatwiej wiązać, bo pocztki sa trudne

Gość m.oo.m
Hmm... czyli najlepiej na początek kupić elastyczną, a później przerzucić się na tkaną. Szkoda tylko, że porządne chusty są takie drogie.

Prz pierwszym dziecku mialam tkana kolkowa,teraz mam elastyczna zwykla i ta druga wg mnie jest wygodniejsza w uzyciu i material moim zdaniem jest przyjemniejszy dla dziecka

Gość Kurka bez pazurka
Ja bym kupiła tkaną wiązaną- zresztą tak właśnie zrobiłam przy drugim dziecku. wiązanie naprawdę jest proste- jak kupisz dobrą jakościowo to materiał będzie się dobrze dociągał. Chusta to niemały wydatek. Mnie nie stać było żeby kupić sobie dwie- jedną na początek- czyli elastyczną- drugą na później. Zainwestowałam w tą, która sprawdzi się na dłużej. No chyba, że kupisz używane. to wtedy można i 5;)