Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość networkmamasięboi

zwolnienie lekarskie w ciązy

Polecane posty

Gość zxzz
20tyg. urlop podstawowy oraz od 2013r -6tyg. dodatkowego

Gość networkmamasięboi
trudno , nie mam czego się bać ! zostałam przyjęta do pracy a ciąża jest koleją rzeczy w małżeństwie , czy mam teraz się bać i przenosić ciąże do momentu kiedy przejdę na emeryturę? bo wtedy będzie bezpieczniej urodzić i nikt nikogo niie będzie kontrolował?

Gość networkmamasięboi
aha czyli teoretycznie naeżałoby mi się 26 tyg?

Gość kjkjjkjh
hmm jak to się nazywa... wyłudzenie :D

Gość jkdsdh
Wszystkie, co radzą pójście Pani na L4 zdają sobie sprawę, że bedzie ono finansowane z m.in. ich pieniędzy, które płacą co miesiąc na ZUSy i inne podatki? Nie? Tak myślałam, że takie osoby słabo rozumują.

Gość kajkaja
mam nadzieję, że pracodawca puści wieści innym, że wyłudzaczy się nie zatrudnia i będziesz spalona w mieście

Gość zxzz
Ja nic nie radzę tylko piszę jakie są przepisy prawa. Jeśli wam to się nie podoba to już wąty do tych na górze a nie tu.

Gość MODERATOR_
Udzielanie rad jak wyłudzić pieniądze jest KARALNE

Gość networkmamasięboi
póki co nie zamierzam pójść na zwolnienie a informacje zbieram teoretycznie , mogą mi się przydać . Do całej bandy życzliwych mi osób posądzających mnie o próbę wyłudzenia kasy z tak uczciwej instytucji jak ZUS na który codzie narzekamy na każdym kroku - Kochani bywają w życiu na prawdę większe patologie niż ciąża :D

Gość jhjhhggu
wiekszej patologii niz ty nie ma :D

Gość herrr
A nie pomyślałaś jaką opinię sobie wyrobisz jako przyszły pracownik w innej firmie kiedy zobaczą Twoje CV? (bo w tej już Cię nie zatrudnią)

Gość tweeetyy
Podstawę wymiaru zasiłku dla pracownika stanowi przeciętne miesięczne wynagrodzenie wypłacone za okres 12 miesięcy kalendarzowych poprzedzających powstanie niezdolności do pracy albo z faktycznego okresu zatrudnienia za pełne kalendarzowe miesiące, jeżeli niezdolność do pracy powstała przed upływem tego okresu.

Gość xcdfvgrtyu7i87uytg
JA się nie zgadzam! Ja opłacam ZUS co miesiąc ok 1000 zł, pracuję parę lat, Ty po miesiącu pracy zaciążysz i z MOJEGO ZUS-u będziesz dostawać kasę!!! I jak w tym kraju ma być dobrze? SKoro jeden ROBI na 3? I nie tłumacz się że pracowałaś "na czarno" - złamałaś prawo i nie płaciłaś wtedy ZUS-u więc czemu masz teraz z ZUS-u brać kasę? MOJĄ KASĘ? Kiedy pracowałaś na czarno to trzeba było sobie odkładać kasę na chorobowe - czemu z ZUS-u chcesz brać skoro nic tam kasy nie dołożyłaś? TO JEST SPRAWIEDLIWE?

Gość tweeetyy
nie sluchaj tych nadętych , psychicznych ludzi !!!!! komus się wyraznie nudzi i wypisuje takie rzeczy zeby Cię wkurzyc .. a prawo do zasilku masz po uplywie 30 przepracowanych dni

Gość wertyuikjuhgfdfghj
Dlatego ZUS już niedługo splajtuje - to jest bardziej niż pewne - bo kasa już się kończy - jak podniosą większy ZUS to wszyscy będą tylko na czarno zatrudniać bo nikt by nie urobił na ZUs-y. Wtedy będziecie się dziwić czemu nie ma na wasze emeryturki - a ja będę się śmiać z was bo sobie odłożę ;)

Gość wokkkkkmmmmmmmm
Autorko zobacz logicznie - zapłaciłaś jedną składkę ZUS-u a chcesz brać chorobowe i macierzyńskie nawet paręnaście miesięcy - myślisz że to jest uczciwe? Przecież chodzisz do Kościoła - ochrzcisz dziecko a tak grzeszysz. Oby Ci się zdrowe dziecko urodziło :o

Gość networkmamasięboi
patrze logicznie i nie zamierzam isc zaraz na zwolnienie , pytam tylko

Gość oj tammmm przesadzasz
jakie łamanie prawa? od kiedy kobieta w ciąży nie może normalnie pracować? :Popracuje parę miesięcy później L4 i macierzyński . Na pewno Twój pracodawca będzie miał kontrole z Zus ale jak w papierach wszytko będzie dobrze to nic nie zrobią.