Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rossay_

IDEALNY PODKŁAD DO TWARZY!

Polecane posty

Gość rossay_

Witam Szukam idealnego podkładu do twarzy. Mam cerę mieszaną (sucha na policzkach, ładna na czole, nawilżona - wg pani dermatolog) oraz trądzikową. Borykam sie niestety z DUŻYMI niedoskonałościami, głównie na czole i brodzie, ale zaczęły się też pojawiać na policzkach :O. A mam już 20 lat :O Z związku z tym, szukam idealnego dla mnie podkładu. Najważniejsze, żeby dobrze krył, ale nie zapychał, w końcu chcę trądzik wyleczyć a nie go zaostrzać. Z tym, że nie chcę straszyć ludzi swoją buzią - a nawet dla swojego komfortu psychicznego, chcę czymś zakryć te niedoskonałości... osoby z trądzikiem zrozumieją. Miałam wiele podkładów i większość sprawiały, że robiłam się pomarańczowa albo nie kryły w ogóle. Ostatni mój wynalazek to podkład manhattanu, taki czarny i to jest katastrofa! Ładnie wygląda na twarzy, matuje i kryje, ale niestety - wysypuje mnie po nim niemiłosiernie, nie nadaje się dla mnie, zaostrza mi trądzik. Dziś dostałam próbki podkładów z firmy Pharmaceris (używam kremu na dzień z tej firmy), jeszcze nie użyłam. Jakieś propozycje dobrych podkładów?

Gość kilmandgaro
Lirene City Matt

Gość iopukopuk
jakkremy pharmaceris sa dla Ciebie dobre to pewnie i podklad sie sprawdzi, a te podklady mają dobrą opinię, więc wypróbuj. ja lubie bell perfect skin, ale nie wiem czy by Cie po nim nie wywaliło. a tak w ogóle to na leczenie tradziku zamiast chemikaliów polecam jakiś krem czy żel ze śluzem ślimaka, może nie są najtańsze ale dają rewelacyjne rezultaty, również niwelują blizny i przebarwienia potrądzikowe

Gość iopukopuk
też uzywalam z manhattanu, tez mnie po nim niemilosiernie wysadzało, tak jak po affinitone, a nie mam trądziku, po prostu bardzo wrażliwą skórę.

Gość kilmandgaro
żel/krem ze śluzu ślimaka??? pierwszy raz słysze, dzięki za cynk, ciekawe!

Gość iopukopuk
no to Ci jeszcze powiem o mydle boniderm, o masce blotnej Redual+, o oleju wiesiolkowym Dermogal do smarowania ale możesz też sobie łykać. i nie zapominaj o glinkach!!!

Gość iopukopuk
oczywiscie dermogal nie jest do łykania! chodziło mi o to ze olej wiesiolkowy mozna tez nabyc w formie kapsulek do lykania, to jest dobre przy tradziku

Gość rossay_
A krem z wiesiołka? proponowała mi go aptekarka, że naturalny i dobry na trądzik