Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kamilka1453

problem z tytulu nie wymeldowania sie w niemczech

Polecane posty

Gość kamilka1453

Witam mam taki problem ok 5 lat temu bylam zameldowana w dortmundzie i nie zostalam wymeldowana. Teraz na dniach poszlam do urzedu niemieckiego w innej miejscowosci i chcialam sie zameldowac .Pani zapytala mnie czy bylam gdzies kiedys zameldowana odpowiedzialam ze tak ale nie pamietalam ulicy .Owszem zostalam zameldowana ale uslyszalam ze moga mnie gdzies wzywac w celu wyjasnienia czy moze mi ktos pomoc i wyjasnic jakie moge miec z tego tytulu konsekwencje?dodam ze pod pierwszym zameldowaniem nie pracowalam i po dwoch tygodniach wyjechalam z niemiec ale nie wymeldowalam sie blagam o pomoc czy moga sie czegos u mnie doszukiwac?

Gość notakkk
a bralas wtedy zasilek socjalny ?

Gość kamila1453
nie bralam wlasnie nic i z niczego nie korzystalam

Gość mgi
prawdopodobnie czeka cię obóz w Dachau

Gość notakkk
nie rozumiem po co zameldowalas sie na 2 tygodnie, ale mniejsza z tym.# Byc moze ta osoba u ktorej bylas zameldowana ciagnela jakies zyski na twoje konto.

Gość kamila1453
nie pisz tak bo się już przestraszyłam ...nie wiem ale w sumie nie wiem czy potrzebne by to było facetowi zresztą jak na moich papierach bez dowodu osobistego mozna ciagnac jakiekolwiek zyski hmm...

Gość notakkk
bylas jego zona ? napisz cos wiecej, a nie tak zdawkowo, bo jesli bylas zona (czy jeszcze jestes) to wtedy mogl bardzo ladne ciagnac zyski placac mniejsze podatki tzw korzystniejsza Lohnsteuergruppe (chociaz ty faktycznie mieszkalas w Pllsce).

Gość notakkk
albo co gorsza bral sam sozialhilfe na siebie i ciebie, po prostu napisz wiecej, jest wiele mozliwosci robienia kantow jak sie ma kogos na lewo zameldowanego.

Gość Asiekgość
Ja nie wymeldowalam się z Dortmundu, a mieszkałam tam 4 lata, i w styczniu tego roku po śmierci męża, wróciłam do Polski, dodam że przez 4 lata co miesiąc dostawałam sozial

Gość Jolka10
a jakie może czerpać korzyści mąż, jeśli przebywałam w Polsce, a w ich rodzinnej formie mnie zatrudniali na 1/2 etatu. Pieniędzy oczywiście nie otrzymywałam. I czy po rozwodzie mąż mnie mógł wymeldować z jego mieszkania czy ja powinnam się wymeldować sama. Zdaje się, że mam problem teraz. Proszę o podpowiedzi jak mogę z tego wybrnąć...

Gość bubulec
nic nie rob jeszcze 3 lata i bendziesz miala obywatelstwo