Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość karolajna234

Objawy ząbkowania już w 4-tym miesiacu - mozliwe??

Polecane posty

Gość karolajna234

czy mozliwe by dziecko majace dokladnie 3 m-ce i tydzien zabkowało? Młoda zaczela robic sluzowate kupki, pieluszke tetrową bierze w rączki i trze nią dziąsła, jest marudna, mocno sie slini, podczas jedzenia zdarza jej sie wypychac smoczek językiem. Jednak nie wiem czy to czasem nie za wczesnie na ząbki??

Gość ewelcia7676
Tak mojej kolezanki coreczka miala pierwszy zabek juz w 3-cim miesiacu zycia

Mój mały tak miał. 3 miesiace i dwa tygodnie. Jak skończył 4 miesiące miał już zęba. Tylko ja wcześniej nie wiązałam tego z zębami, bo każdy mi mówił, że to horror, że dziecko okropnie marudne itp.

Gość objawy możliwe
moje też miało objawy od 4 m-ca mniej-więcej, ale 1szy ząb był dopiero w 10tym m-cu a tak to pół roku męki :o dziecka i mojej. lekarz nie widzial nic niepokojącego :o

Gość karolajna234
a sluzowate kupki tez robily wasze dzieci podczas zabkowania? bo niby lekarz twierdzil ze moze to alergia, ale ona od urodzenia jest na tym samym mleku (zwykly bebilon) i nigdy nie miala ani kolek, ani bolów brzuszka, zaparć, biegunek, wysypek, nic... wiec dziwne ze nagle by miala alergie? przybiera super na wadze, ma apetyt... wiec mysle ze jest inny powod tych kupek sluzowatych. Połaczyłam to z reszta objawów ktore opisalam pozyzej i stwierdzilam ze moze to wlasnie zęby...

Wiesz co? U nas tego nie było (przynajmniej w tym okresie). Miał wcześniej, ale to była jakaś nietolerancja pokarmowa - zero związku. Moja siostra się skarżyła na takie własnie kupy i po 3 tygodniach wyszedł ząbek.

Gość mi pomagalo picie czystego sok
nasz slinil sie od 4 m,a pierwszy zabek wyszedl dokladnie jak mial pol roczku

Gość karolajna234
Arszenika a czy przy tej nietolerancji pokarmowej dziecko mialo jakies inne objawy? jadlo juz wtedy inne rzeczy czy tylko mleko?

Gość anananammmma
mozliwe, mozliwe,moja corcia w wieku 3 mies. zaczela sie baaardzo slinic, gryzc zabawki, paluszki, trwalo to 3 miesiace - jak skonczyla pol roczku wyszly dwa zabki :)