Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość monikaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

dźwignęłam ciężar w 5 miesiącu ciąży i bardzo boli mnie brzuch!!!

Polecane posty

Dziewczyny,piszę na świerzo....musiałam podnieśc dziecko z błota,jestem w 20 tygodniu ciąży. To było ok 1 godzine temu! Teraz boli mnie brzuch na dole,i to bardzo...szczególnie jak próbuje isc....co mam robic,przejdzie? Czy moze to byc niebezpieczne dla mojego dziecka? Ono kopie mnie w okolicy pępka,a boli mnie całkiem na dole,jakby było coś naprężone tam ;((((

Gość czy jestem troche wyrodna?
ja bym chyba do lekarza pojechała...albo na IP zobaczyć czy ok. 5msc to bardzo wczesnie na potencjalny poród -lepiej nie lekcewazyc.

Gość czy jestem troche wyrodna?
Połóż sie najlepiej....i poproś kogoś by ci coś spakował i pojedz na IP. Mojej znajomej tak sie zrobiło i jej hamowali lekami akcje porodową w 6 miesiącu.

Gość mama i ciocia
O Boże!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Poważnie?!!!! To chyba zadzwonię na pogotowie zapytac ;(( Boli kurcze ;((((

Gość elaelżbieta
Nie bagatelizuj, już lepiej jak Cię na izbie wyśmieją niż jakbyś miała pojechać za późno. Miejmy nadzieję, że to fałszywy alarm. Też mam małe dziecko w domu i jestem na początku 6 miesiąca ciąży. Po ciężkim dniu zdarza się, że boli mnie brzuch, czuję takie ciągnięcie, ale gdy się położę, to mija.

Wlasnie to takie ciagniecie!!!! Ale jak chodze,teraz siedze i tylko trochce czuje..... martwi mnie to,do szpitala mam ponad 20 km ;(

Gość elaelżbieta
Sama musisz zdecydować. Żadna z nas nie wie, co i jak czujesz. Poleż na lewym boku, odpocznij. 5 miesiąc to okres kiedy intensywnie rozciągają się mięśnie macicy. Daj sobie jakiś sztywny określony czas np. 15- 20 minut zupełnego odpoczynku i zobaczysz czy przejdzie i wtedy podejmiesz decyzję. Ja 2 dni temu kompletnie nie mogłam chodzić, tak strasznie mnie ciągnęło, potem przeszło. Nie chcę uśpić Twojej czujności, po prostu chciałaby byś się nie denerwowała.

Gość wściekła ciężarówka
mnie sie czasem zdaży, jak np. rozkładam łóżko - i szarpne - ale przechodzi po jakims czasie. Weź nospe, poczekaj chwile i ew.jedz- wydaje mi sie ze zbytnio sie narwalas i tyle - tak jak poprzedniczka - nie chce byś straciła czujność - bo ja mam częste ból, rwania i kłocia brzucha w ciązy