Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość studentkajjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj

JESTEM STUDENTKĄ I MAM DOSYC TEGO KRAJU !!

Polecane posty

studiuje na 3cim roku i nie moge znalesc pracy !! dla was to nie nowosc ale mam tego dosyc co to za kraj !! nie oczekuje kokosow,od paru miesiecy szukam pracy na pol etatu tak zeby dorobic nawet z 400-500 zl zeby odciazyc rodzicow i kupic sobie nie mercedesa tylko kozaki na zime albo ksiazke czy dobry krem ,ale nie da sie !! wszedzie chca doswiadczenia ,nawet przy pracy hostessy,to zalosne !! wysylam cv gdzie sie da,roznosze je,ja nie chce nikogo okrasc,wygrac w totka ani znalesc potrzebnych mi rzeczy na ulicy,ja chce pare groszy na wlasne potrzeby i odciazenie rodzicow,gdyz stdiuje dziennie poza domem,ale nie da sie w tym chorym kraju,od paruy miesicy szukam pracy i nic !! i co z tego ze za niecaly rok bede miec lic. a za 2 mgr,na nic mi to tu chyba nic si enigdy nie zmieni !!!! a ja juz rzygam tym ze nie mieszkam w kraju w ktorym poprostu mozna dorobic na wlasne potrzeby !

Gość w makdonaldzie biora wszystko
wiec nie sciemniaj

w tym miescie w ktorym studiuje nie ma mc

Gość ruda*antonina****
co studiujesz?

Gość jak nie ma mc
to studiujesz na wsi a nie w miescie wiec zmien pokoj na pogaduszki przy plugu🖐️

Gość co to za miasto w którym
nie ma mcdonalda? Serio pytam. Chyba jakieś naprawdę nieduże. I jest w nim uczelnia do której specjalnie się wyprowadziłaś z domu?

Czasami jest mcdonald ale tylko jeden albo dwa, tak jest np. w Płocku, gdzie jest 1 bar tego typu.

zamosc

Gość koszmar studencki w Polsce
Módl się wieczorem: "Dziękuję ci Boże, że już o jeden dzień bliżej do skończenia studiów i wyjazdu za granicę. Wyjedź jak najszybciej. Ten koszmar z brakiem pieniędzy skończy się jak tylko wyjedziesz. Wiem co mówię. Ja też przymierałam głodem. Na stypendium socjalne oznajmili mi że jestem za bogata a na rektorskie za głupia. Polskie studia są tylko dla bogatych ludzi. Za granicą studenci mogą pracować jako sprzątaczki na uniwersytecie, na kuchni jako pomywaczki, albo pomoce dla innych studentów niepełnosprawnych. W Polsce to jest praca ale tylko jako wolontariusz - nie dość, że nic nie zapłacą to jeszcze na bilety stracisz.

Gość ruda*antonina****
e jak zamość,to nie dziwie się, moje rodzinne miasto, tyle że ja stamtąd uciekłam. pochodź po hotelach, może poszukują sprzątaczki czy coś

Gość zagajaga
trzy kierunki, a takie problemy z ortografią, lepiej przejrzyj CV czy błędów nie ma

Gość trzeba było myśleć wcześniej
Trzeba było szukać pracy w wakacje, przyjmują już od 16 roku życia, miałabyś doświadczenie :)

Gość Jooooletka
Ja tez tak mialam i wyladowalam w Londynie ... Tesknie za rodzina ale juz mieszkam tu prawie dwa lata...

Gość bubahubakika
no TAKA prawda w tym chorym kraju po studiach skonczysz w najlepszym wypadku pracujac w h&mie sortujac ciuchy no cud miod malinka wyjedz stad,w anglii sie ozapierdzielasz ale za godziwe wynagrodzenie,praca nie hanbi,ale mala wyplata tak !

Gość bubahubakika
Jooletka gdzie pracujesz?

Gość Jooooletka
Tez nic wielkiego w restauracji, jestem kelnerka ale zyje mi sie bardzo ok :) nie wyobrazam sobie wrocic na stale

Gość bubahubakika
a pojechalas do pracy z agencji/do rodziny/sama?

Gość Jooooletka
Do kolezanki z ktora mieszkalam na poczatku a potem poznalam chlopaka I mieszkamy z nim, jakos sie tak ulozylo. Tak sie przestawilam, ze nie wiem juz jak ludzie sobie radza w polsce ahh i teskni sie strasznie do rodziny

Gość Jooooletka
Prace mi kolezanka zalatwila, ona tez tam pracuje :)

Gość radzimy sobie w Polsce
Czasem tylko trzeba zapolować na jakiegoś przechodnia by nim wykarmić całą rodzinę. Ale generalnie Polska się rozwija i jest zieloną wyspą 🖐️

Gość Jooooletka
Sa ludzie co sobie radza I tacy co nie bardzo... :/

Gość bubahubakika
mialas szczescie Jooletka.. tu jest masakra,jestem mloda ambitna osoba,ale ja juz teraz widze po moich studiach bez wtyk i plecow nie wiele zdzialam .. :/

Gość Jooooletka
Tez tak czasem mysle ze dobrze ze mi sie tak udalo, jak skonczysz studia jak trzeba moge pomoc he he ;)

Gość bubahubakika
mialas szczescie Jooletka.. tu jest masakra,jestem mloda ambitna osoba,ale ja juz teraz widze po moich studiach bez wtyk i plecow nie wiele zdzialam .. :/

Gość bubahubakika
sorry lapek mi sie zacina ;) a mowiac o Polsce to z jakich okolic/wojewodztwa jestes?

Gość BOGUŚ PRAWDZIWY POLAK
O JENY WY TO JESTESCIE JAK ROBOTY NA POLU JEST MNUSTWO A WY STUDIOWAC CHCECIE TO JUZ SIE WAM NORMALNIE W DU­PACH POPRZEWRACALO KAZDY MUSI MIEC PAPIER A ROBOTY NA WSI PELNO MUSIMY CIAPATYCH SPROWADZAC ALE ONI SA KIEPSCY BO IM TYLKO RUCHANIE W GLOWIE A I KAWALEROW U NAS TEZ JEST DUZO JAKBY KTORAS SIE PYTALA...

Gość Jooooletka
Z okolic Lublina

Gość ixyyyyyyyyyyy
rozumiem, ze chcesz dorobic na slownik ortograficzny? co to za studentka, ktora pisze "znalesc" :o