Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tęsknie?,

Tęsknię za komuną i PRL-em

Polecane posty

Gość ręke dałby sobie uciać za
*majtach...oczywsicie:P

Gość ofermo,to jeszcze moze być
nierozładowane napięcie sexualne,strasznie się spinasz,albo faktycznie trzeba to "rozchodzić" lub tez tradycyjnie :),bo głównie u facetów odbija się to na psyche

Gość tak,to zdecydowanie dobra
diagnoza, dziękuję, ja szczytuję regularnie :D🖐️

Gość takasobiebajeczka
a ja powiem tak:za komuny byłam dzieckiem wiec tylko z tej perspektywy mogę się wypowiadać.rodzice dostali mieszkanie zakładowe,mama po urodzeniu brata w 1981 nie pracowała,robil tylko tata.nigdy na nic nie brakowało,co roku jezdzilismy na wczasy lub kolonie zakładowe,nie było kopów ,tabletów itp ale za to pamiętam niekończace się przesiadywanie na ławce przed klatką lub przy trzepaku,serki waniliowe były dwa smaki z rolmlecza i bardzo cieszyłam się jak udało się rodzicom kupić parówki-był tylko jeden rodzaj. a dzisiaj :obydwoje z mężem mamy pracę,po zapłaceniu rachunków i raty kredytu hipotecznego zostaje nam psie gówno.gdyby nie lumpeksy i wymiana ciuchów z kolażankami to chodzilabym pewnie w zgrzebnym worku.na wakacje jeżdzimy średnio co trzy lata ,a i tak tylko na tydzień-na więcej nas nie stać po prostu.i tyle.

Gość takasobiebajeczka
kompów nie było oczywiście

i "ostateczny argument" się pojawił. smutne to że tacy kretyni są wyborcami. więc radzę przyzwyczaić się i do bezrobocia i do biedy. bo złodzieje "sami z siebie" niestety nie zrezygnują z dojenia 40 mln frajerów.

Gość takasobiebajeczka
aha dodam jeszcze że za komuny kwitło życie towarzyskie,moi rodzice mieli dużo znajomych,jeśli ktoś mieszkający w bloku urzadzał imieniny to zapraszał mieszkańców całej klatki.a teraz-szkoda gadać.

Gość tak,sam sie kopiesz ofermo
po własnym tyłku,bo i ty jestes ty tym frajerem, ja nie,nie pracuję na to dobro narodowe a tanie "teksty" z cafe nie mnie w stanie "ruszyć" nie poszesz na temat,tylko byle ugryżc rozmówcę,a to jest bez klasy,więc odpowiadam w tym samym "klimacie" ,dostosowuję się do "rozmówcy" tylko:)

nie, nie "dostosowujesz się do rozmówcy" bo za głupia na to jesteś. twoje "argumenty" od początku do końca to "jad" lub podobne bo tylko tyle jesteś z siebie w stanie wykrzesać. ja faktycznie z ciebie tylko kpię ale przecież nie będę podejmował dyskusji z "argumentem" o "jadzie". tylko z żalem stwierdzam że przez takich kretynów nigdy w tym kraju lepiej nie będzie. a jeżeli ty z taką radością stwierdzasz "haha, wyjechałam sobie a wy róbcie, frajerzy, na tych złodziei których wam wybrałam" to świadczy o tym że jesteś nie tylko głupia ale i zła.

Gość złą,głupia,bo...
kobieta?no tak,to czemu nie piszesz od razu,ze nie lubisz kobiet ja jestem tolerancyjna,ale ze od razu głupia? wytrzyj pianę z ust:D bo głupio troszkę wygladasz

znam wielu równie głupich mężczyzn. naprawdę wydaje ci się że tak żałosną manipulacją coś zwojujesz?

Gość złą,głupia,bo...
mogę coś jeszcze Ci zrobić:D ale to nie na tym temacie:P nie nerwujsja szkoda życia:)

Gość powiało kulturą
jescze przypomnę ze to komuna wyksztalcila dzisiejszych 40+ letich magistrow, doktorow itp. ze stopniem naukowym, wtedy ie bylo dylematu ze mądre, zdolne dziecko a rodziców nie stac na studia, wtedy kazdy mogl zdobyc wyksztalcenie, ktos wyzej apisal ze pamieta wysiadywanie na lawce przed blokiem, wlasnie a co robią dzisiejsze dzieci? jedne uczą sie w szkole ok 7 godzin potem obiad a astępnie zajęcia dodatkowe i tak do samego wieczora przez caly okres nauki inne dzieci siedzą a lawce przed blokiem , ale to juz nie jest takie wysiadywaie jak dawniej, teraz jest piwko, papierosy, marycha, . nie ma juz beztroskich zabaw przy trzepaku, nie ma spacerow, bo jedni muszą podolac wymagaiom nadambitnych rodzicow a ini maja za duzo wolości, dzisiejsze dzieci mają smutne dzieciństwo. jesli rodzic stara sie wychowac dziecko a czlowieka przez wielkie C, (czyli zeby to dziecko mialo jakies idealy, marzenia , wętrze, jakie głębsze potrzeby niż markowe ciuchy, najowszy telefon) to taki mlody czlowiek jest dziwakiem w szkole, zatracają sie dawne idealy. już wymarly anie z zielonego wzgórza. az zal pomyslec co sie teraz dzieje w tych dzisiejszych wolnych czasach, w tej niby demokracji, gdzie są ci chlopcy bawiący sie w india gdzie te dziewczyki ktore gotowaly zupe z lisci i piasku? dlaczego te dawniejsze dzieci z marzeniami zginęły gdzies po drodze, zaplątaly sie w sidla w pogoni za pieiędzmi . czy juz nigdy ie bedzie zadnych idealow? dlaczego nikt dzieciom ie przeczyta W pustyni i w puszczy? lecz włączy film o batmanie, robokopie i inne bzdety ktore robią wode z mózgu . tamte idealy skonczyly sie wraz z komuną. mnie w szkole uczono ze trzeba sie doskonalic, pomagac slabszym, tak wiekszosc robila, dzisiaj wiekszosc zniszczy slabego, ja daleka jestem od tego zeby powiedziec ze internet to dzielo szatana , idzmy do przodu ale nie niszczmy tego co jest za nami.

Gość złą,głupia,bo...
tzn,np gorącą czekoladę dla spokojności większej :)!no;) i tak się cieszę,ze to oferma mnie głupią nazwał-to na tym forum COŚ!

bo racja jest jedna i albo się ją ma albo nie. prawda ani racja nie leżą "po środku" i nie zależą od ilości wierzących w nie ludzi. istnieją po prostu obiektywnie. jeżeli mnie przekonacie że ja racji nie mam to chętnie zdanie zmienię. ale rzeczywistość przekonuje mnie co dzień że mam a wy, wybierając od dwódziestu lat złodziei a potem dziwiąc się i narzekając że kradną jesteście takimi idiotami że słów mi na określenie waszej głupoty brakuje.

"A tak poza tym - rozmaowa toczy się nie na temat..." 123 dyskusja jest o PRLu. a ja wam próbuje uzmysłowić że żyjemy w PRL bis. że cała PRLowska nomenklatura dzięki licznym "reformom" tak zawłaszczyła państwo że nic się nigdy nie zmieni dopóki ich nie pogonimy. czy to będzie pis czy ktokolwiek inny to obojętne. ale pis jest świetnym przykładem tego, że nic się nie zmieni dopóki będziecie takimi kretynami. bo skoro po rządach pisu sytuacja w polsce się zdecydowanie poprawiłą (bezrobocie, podatki, długi) a wy mimo to robicie wszystko i godzicie się na każdą niegodziwość władzy żeby tylko "odsunąć pis od władzy" to zrobicie to samo z każdym innym i PRL bis będzie trwał tak długo aż nie zbankrutuje. nic się nigdy nie zmieni bo złodzieje sami nie zrezygnują a wy jesteście za głupi żeby się ich pozbyć.

"WYWALIŁABYM CIE W 3 SEK ZA TO,JESLI PISZESZ Z ROBOTY" całe szczęście nie ty o tym decydujesz.

Gość łomeffffmo
ale to jest nietyczne,ktoś płaci ci za pracę,a nie 2 h jestes "turn off" bo siedzisz na forum,wojowac chcesz,zacznij od siebie zmiany,postępuj tak jak trzeba,jesteś w pracy,zajmujesz się pracą

Gość taaaaaaaaaaaaaaaa
" bo racja jest jedna i albo się ją ma albo nie"....:) noooooooo i ty ofermo ją oczywiście masz- nikt inny! To tylko potwierdza, że szabelką swojej racji bronisz. A jeśli ta "jedna" racja, jest innych???? To, co...... gdzie tolerancja? X A dawniej ŻYŁO SIĘ LEPIEJ!

Gość taaaaaaaaaaaaaaaa
Ofermo/ wybawicielu- jeszcze powiedz " moje imię to czterdzieści i cztery " :P ŻENADA!

Gość łomeffffmo
ktoś połaci za godziny twojej pracy,i masz to wykonywac,a nie oszukiwac pracodawce,za komuny tak sie lenili,tylko neta nie bylo spadaj do swoich zajęć,i jak chesz naprawiąc swiat zacznij od siebie raczej a na cafe to po pracy albo na urlopie,a nie w godzianach pracy,bo to zwykłe naciągactwo,żenada normalnie

Gość taaaaaaaaaaaaaaaa
Powiem w twoim stylu.... baran jesteś i tyle. Kompletny brak inteligencji- ja nie mówię, że ty masz rację albo ja mam rację tylko..... skąd taki jesteś pewien, że to ty ją masz? Paniał??? ili niet? Ale.....jak mówiła moja koleżanka " jednemu trzeba łyżką a drugiemu łopatą" :P No, no wracaj już do pracy ( mimo , że dostałeś ją po znajomości :P ), bo przez ciebie tęsknimy za komuną...... LENIE nie pracują tylko się wymądrzają i żerują na innych :classic_cool:

Gość rany gdzie te czasy
jak sie kupowało na impreze dwa wina na 12 osób i wszyscy byli weseli :) jak sie jechało całą paczką pod namiot majac pare złotych przy sobie nie mielismy komórek, nawet stacjonarne telefony miało niewielu, a jednak umawialismy sie, spotykaliśmy czesto nie było komputerów . tabletów, nikt z nas nie miał samochodu ... a jezdziło sie na wycieczki , na wakacje ... nie było super ciuchów ani extra kosmetyków , a jakoś miłosc kwitła , a związki były trwalsze ile to ja par pamietam gdzie dziewczyna czekała cierpliwie na chłopaka , który był w wojsku / 2 lata wtedy sie służyło /

Gość rany gdzie te czasy
dzisiejsze pokolenie 19 .. 20 latków nie wytrzymałoby w wojsku nawet tygodnia , tylko wrzask --- chce do domu to byly inne czasy , inni ludzie

Gość taaaaaaaaaaaaaaaa
rany gdzie te czasy- TAK, to prawda i.........nie było takich polityków o poglądach ofermy- bij-zabij!

Gość rany gdzie te czasy
no właśnie ... to ciekawe bo niby totalitaryzm, zniewolenie a nie było w ludziach tyle jadu, zawiści, złośliwości wobec innych

"skąd taki jesteś pewien, że to ty ją masz?" 123 stąd wiem że moje poglądy, moja "racja" jest poparta odpowiednią argumentacją. to że nazywam obecny ustrój "PRL bis" wynika np z tego że komunistyczna nomenklatura ma obecnie równie dobrze jak w PRLu, wynika z tego że zbrodnie komunistyczne nie zostały ukarane (z nielicznymi wyjątkami). to że uważam pis za lepszy niż PO wynika z tego że skutki ich rządów były lepsze niż są skutki rządów PO. a dlaczego "uważam" że są lepsze? ano to już jest kwestia oceny. moim zdaniem mniejsze długi jakie państwo zaciąga w imieniu swoich obywateli są lepsze niż większe, niższe podatki są lepsze niż wyższe a niższe bezrobocie jest lepsze niż wyższe. stąd właśnie jestem pewien że ja ją mam. jeżeli mnie przekonacie że się mylę to zmienię zdanie.

no ale wy mnie nie przekonacie bo argumentu to od was nie uświadczę. tylko jakieś pierdolenie o "jadzie". propaganda wam zrobiła z mózgów sieczkę bo takimi matołami łatwo rządzić. zawsze im można nawciskać ściem o tym jak to muszą więcej oddawać swoim "wybrańcom", dłużej na nich pracować to KIEDYŚ będzie im lepiej.

Gość zegar z kukułką
powiało kulturą - buziaki dla Ciebie ! podpisuję się pod tym co napisałaś. Smutne czasy nastały. Nawet święta nie ciszą już tak jak kiedyś, bo BN zaczyna się w sklepach zanim zgasną postawione 1 listopada znicze... komercja, komercja, komercja.....