Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

heloiza999

dlaczego jest tak, że dziwi i szokuje ludzi i budzi ich sprzeciw to,

Polecane posty

jak ktos powie, że bardziej kocha męża/żonę niż dziecko, ale jak jest odwrotnie to każdy przyjmuje to ze spokojem? a nie sądzicie, że tak czy owak świadczy to o jakims zaburzeniu?

Gość MZ1986.
meża,żonę można zmieni,ć, a dziecko jest twoje na całe życie i masz tego świadomość, że to twoja krew.

mnie dizwi i szokuje nieodmiennie to ,ze ciągle wałkujesz ren temat :)

bo powraca do mnie to zmartwienie. allium- Ty jesteś rozsądną kobietą. powiedz mi- czy to nie jest tak, że jak ludzie wychodzą z założenia, że związek może się rozpaść, to sami do tego doprowadzają? czy jak sie wychodzi z założenia, zże "można zmienic", to potem o zdrade łatwiej, bo podejście jest bardziej trywialne? czy nie uważasz, że tak nie wolno myśleć?

przede wszystkim to jest chyba inna miłość.... fakt faktem że dziecko zawsze będzie twoim dzieckiem, a z małżonkiem bywa różnie... natomiast prawda jest taka że żona/mąż POWINIEN być WAZNIEJSZY niż dziecko.... Po pierwsze to nie może być tak że wszystko podporządkowane jest dziecku, a po drugie dobrze jesli brzdac ma fajne wzorce - kochajacych się, zgodnych rodziców stanowiących jedność-zgraną parę...

oczywiście ,ze nie wolno tak myśleć , ale tu na kafie spotkałam isę ze zdaniem ,ze " mąż to obcy człowiek " :) a dziecko to rodzina , bo krew z krwi :)

ALLIUM- ale biologia to nie wszystko! a mąż jest obcy tylko biologicznie! a jak twoje dziecko jest do niego podobne, a dziecko to już rodzina i potem patrzysz na tego męża, to nie czujesz tej więzi? i myślisz sobie- o, moje dziecko przypomina tego obcego faceta, co przypadkiem siedzi u mnie na łóżku? tak? ale co z tego, że krew z krwi tak swoją drogą- o poza tym już nie można kochać? tylko jak zwierzę- krew WŁAŚNĄ? bo inna gorsza, brudna, jaka?

mój mąż nie jest mi obcy nawet biologicznie , może właśnie przez to ,ze nigdy nie podlegał myśleniu o mężu , którego mozan wymienić :)

a większość kobiet mówi " dziecko " myśląć o nieporadnym , słodkim niemowlęciu . A dizecko to też n. 30 letni syn . I zapytaj rodziców takich dzieci - kogo kochają bardziej syna czy współmałżonka :D

heloisa :( znowu wracasz do obsesji. a broniłaś się dzielnie tematami o kwiatkach:)

whedif- mam nawroty i tyle... ale ALLIUM- WIESZ, że mi NA PRAWDĘ NIE CHODZI O TO, by męża kochac bardziej....ale ja po czasach narzeczenstwa, romantyzmu, miłości i przyjażni, poznawania się i wspólnych planów NIGDY NIE CHCIAŁABYM usłyszeć, że to miało nas złączyć coś mi zabrało z jego strony. nie wyobrażam sobie być kochaną MNIEJ w żadnym sensie. inaczej tak. ale mniej??? to po co zakładać rodzinę? po co razem mieszzkać? rozumiesz o co mi chodzi? ale ja też mam wrażenie, że do takich opini zdolne są głównie rodzice bardzo małych dzieci. potem się róznowazy chyba.....mam nadzieję, jezu...

oczywiście ,ze rozumiem . I wiele razy pisałam juz , że nie można porównać miłości do męża / żony z miłością do dziecka . bo to dwie różne miłości .

dziękuję, uspokajasz mnie. wiem, że mnie nie rozumiesz, tj tej obsesji...ale dla mnie to forma terapii, rozmawiacie z ludźmi jak Ty, a z postów kojarz e cię, że jestes zasadnicza, poukładana. bo Ty dojrzałą kobietą jesteś, a ja jeszcze w głowie nie ułożyłam. pogadałabym z rodzicami, ale oni spaprali życie swoje i nie są dla mnie autorytetem w tych sprawach niestety....

Żelisław wiemy kim jesteś:) nie musisz tego tak wyszczególniać w tekście:)

to poszukaj kogoś w wieku swoich rodziców , kogoś kto moze być przykładem i małżeństwa i rodzicielstwa i spróbuj z nimi porozmawiać.

whedif, wiesz co....w sumie tak, ale najbardziej pamiętam rodziców, strasznie to męczy, cięzko pozbyć się z głowy rodziców. moja kuzynka ma relację o której chce się mówić, że jest idealna....serio...nawet z mojego pkt widexenia... hmm...kurcze, postacie z show biznesu? się nie liczą aż tak, nie?... hmmm.... nie wiem kto jeszcze w realu...może chrzestna? nie wiem whedif... a Ty masz wokół siebie jakiś dobry przykład?;-) jak się masz w ogóle?;-)

mam jeden przykład ale nie wiem czy wszystko jest dobrze między nimi bo nie chcą mi się spowiadać a i ja nie pytam. mam swoje problemy moim zdaniem nigdy nie jest super. a czuję się znośnie

allium- próbuję....ale jakoś mi nie idzie, a zresztą wiesz...mam podejść w realu do obcych ludzi i zacząc gadkę taką jak tu na kafe??? jezu...wyśmieją mnie...raczej nie mogę nikogo wypytywać o takie rzeczy...;-p

niekoniecznie obcych . nie masz jakiejś ciotki , kuzynki , dalszej krewnej ? Przy okazji świąt , k tore są okazja do rodzinnych spotkań przeciierz mozesz z kims pogadać

Żelisław - możesz mnie pocałować w dupę, oczywiście wirtualnie. ale umyj się wcześniej. i najlepiej przez worek.

kąpałam się, ale zaraz idę spać. co tam jeszcze powiesz fajnego? pijesz jakieś alko- ja wstawiłam wreszcie berlinera do lodówki- jutro chyba chlapne sobie;-p

ostatnio piłam w sobotę, małe piwo z sokiem;) czytam "Braci Karamazow" moja fobia społeczna sięga zenitu:O:O:O

Gość Le Soldat
jak Ci się Dymitr podoba?

o, bracia karmazov....też chciałam przeczytac....może kiedyś.... zauważyłaś, że on mnie krytykuje, a sam jest tak infantylnym bachorem, że szkoda gadać???siedzi i x stawia, czaicie to??/ to już ja jestem lepsza ze swoimi pytaniami....jezu.... nie licze się ze zdanbiem osoby, która x stawia na dwie strony. ja przynajmniej mysle.