Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

szafirekszafirek

Co zaśpiewać na ślubie ku pamięci zmarłej mamy?

Polecane posty

Witajcie. Czy któraś z Was ma taką sytuację jak ja? Przygotowujemy wesele, ale chciałabym podkreślić na nim pamięć o mojej zmarłej mamie. Była dla mnie ważną osobą i jest mi przykro że nie doczekała mojego ślubu. W związku z tym, czy znacie jakieś piosenki, które mogłabym zaśpiewać na weselu? Szukałam ale nie znalazłam niczego odpowiedniego. Proszę o pomoc.

Gość sypiam na zapiecku
100 lat?:classic_cool:

Gość asqw
Ja jakoś nie myślałam żeby spiewać dla marłej matki na weselu. Poszliśmy z kwiatami na jej grób w dniu slubu.

Gość trumtrumtrumturum
NAJMILEJSZA W ŻYCIU JEST MI MAMA - Dynamic Tonacja C-dur Najmilejsza w życiu jest mi mama, ta moja mama, ta ukochana, która dla mnie tak się poświęciła i wychowała... Ja kocham ją! Nie płacz-że już, moja mamo, otrzyj z oczu łzy, ja zostanę tu przy tobie, przy mnie, mamo, będziesz ty. A gdy wspomnę, że nas Bóg rozdzieli, to serce boli, ze żalu drży. / instrumental / Bóg ci zapłać, mamulko, za wszystko, za twoją miłość, za poświęcenie. Tyś klęczała nad moją kołyską i za ...

Gość mama 3 latki
mozę "najdroższa na swiecie jest mi mama" osobiście byłam na 2 weselech, akurat tam zawsze tata jednego z młodych już nie żył, podziekowania były normalnie w trakcie wesela i piosenki cudownych rodziców mam, ale zawsze wcześniej młodiz jechal na grób rodzica i tam "dziekowali" osobiście

Gość sdfghsdfghjdsfghdsfg
jak zaspiewacie "najdroższa na swiecie jest mi mama" to sie kobita w grobie bedzie przewracac. No chyba, ze zamienicie slowa JEST na BYLA 🖐️

Gość lepiej nie spiewaj, smutno bed
bedzie, poplaczesz sie,innni tez,sztuczne to bedzie,lepiej jechac na grob wspolczuje ci autorko :(:(:(:(:((:

Gość mama 3 latki
szafirek przykro mi z powodu Twojej mamy cokolwiek wybierzesz mam będzie wiedziała , ze ja kochasz i będzie w tym dniu przy Tobie

Jak można być takim kretynem, żeby na weselu śpiewać najmilejsza w życiu jest mi mama... Trzeba mieć siano zamiast mózgu, żeby gościom weselnym zafundować coś takiego.

Ja nie poszłam w dniu slubu na grób matki nie chciałam żeby kamerzysta za mną łaził. Za to po ślubie pojechalismy z mężem na groby naszych dziadków i mojej mamy. Na grobie mamy zostawiłam bukiet ślubny a na grobach dziadków zostawiliśmy resztę kwiatów. Ksiądz tylko podczas mszy wspomniał o mojej mamie ale sam z siebie ja o to nie prosiłam po prostu widział, że w ławce rodziców sa 3 osoby. Powiem szczerze nie rozumiem takich rzeczy jak piosenka dla mamy po co to żeby goście mieli łzy w oczach? Nie lepiej isc na grób sie pomodlic? Samej lub z mężem, bez świadków?

Gość wyjątek
Niektórym z ranka leciutko odbija. :D:D:D

Najbardziej boli mnie fakt, że dwa tygodnie po śmierci mamy mój ojciec znalazł sobie kochankę, istna czarownicę, która go buntuje przeciwko mnie i tylko ona i jej syn, starszy ode mnie, kompletny nieudacznik są dla niego ważni i najlepsi... boli mnie że moja mama tak szybko straciła dla niego znaczenie

Gość oddaj fartucha
a to ty śpiewać będziesz?

Gość wyjątek
" ...cokolwiek wybierzesz mam będzie wiedziała , ze ja kochasz i będzie w tym dniu przy Tobie" x x he he he zwłaszcza podczas nocy poślubnej

Nie oceniaj może nie straciła dla niego znaczenia, tylko potrzebował kogoś z samotności? Ty masz kogoś możesz tesknić wypłakać sie w czyjeś ramie a ojciec co? Lepiej żeby był cierpietnikiem siedział sam w domu i użalał się nad sobą bo wtedy będzie widać, że cierpi? Nikt z nas nie chce byc sam a czasami nagła smierć ukochanej osoby miesza bardzo w głowie.

Gość wyjątek
Szafirek :) Idź Ty dziecko najpierw do psychologa albo psychiatry a póżniej bierz się za tak poważną sprawę jak małżeństwo.

Gość oddaj fartucha
no to gratuluję odwagi ja bym tak przed ludźmi nie dała rady mam nadzieję że masz głos

A z tą piosenka to sobie daruj na prawdę nie rób popisówy przy gosciCH to ma być szczęśliwy dzień, idź rano na cmentarz albo po ślubie zanieś z mężem bukiet.

milka, rozumiem go, ale czemu tak szybko i czemu ma już mnie gdzieś? nawet rozmawiać nie chce ze mną bo oni sa lepsi. mam żal o to że mnie odsunął od siebie, a w takich chwilach powinniśmy się w spierać. Mówię o czasie zaraz po śmierci mamy

Mój też tak zrobił zachwycił się nową rodzinką i choć lubiłam jego "panią" i jej syna bo byli dla mnie bardzo życzliwi to irytowało mnie, że w rozmowie tel ciągle o nich słucham daje mi ją do telefonu i takie tam. Dziś myślę, że to było takie rzucenie sie w zapomnienie by nie pamiętać, nie czuc bólu, mimo, że wiem jak cierpiał. Ja poradziłam sobie sama z bardzo nagłą śmiercią matki on też musiał życie ułożyć na nowo. Dziś rozstał się z tą kobietą ( a szkoda) i siedzi sam w małym mieszkanku dzwoni co drugi dzień bo wariuje sam, żal mi go nikt nie chce być sam.

Gość sdftzuzi0
zaspiewaj piosenke Villas -mamo- iak ci tak zalezy, wesela nikt nie zapomni:D:D:D