Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ricola_

dzieci kolezanki zostaja na noc - jak zorganizowac zabawe?

Polecane posty

Gość Ricola_

hej w sobote, dwie coreczki mojej kolezanki zostana u mnie na noc razem z moimi dziecmi wiec bedzie : 5 , 4.5, 3.5 i 3 (3 dziewczynki i chlopiec) beda u nas od 18 zastanawiam sie jak zorganizowac wieczor zeby bez problemow wszystkie poszly spac :D troszke sie obawiam bo oczywiscie bedzie to pierwszy raz i dla dziewczynek i dla nas :) czy lepiej sie pytac dzieci na co maja ochote? czy lepiej zorganizowac im jakies zabawy?

wg mnie moze cos zoranizuj, na wszelki wypadek, ale tez spytaj dzieci na co maja ochote, bo moze sie okazać za na coś zupelnie innego. Nie wiem w co bawią sie dzieci w tym wieku, ale pewnie jakieś rysowanie, malowanie farbami czy klejenie plastelina by było oki.

Gość Chars
Zorganizuj. Możecie puszczać statki w wannie z wodą - najpierw je zrobić. Sprawdzać w misce co się topi a co pływa, robić bańki mydlane. Miej coś w zanadrzu.

Gość KKKKKKLC
dzieci przewaznie bawia sie same wiec nie wlaz palcem miedzy drzwi. a o 21 i tak ida spac

chyba najlepsze są najprostsze zabawy typu konkurs kto namaluje auto, kwiatki etc., sypane rysunki na stole z kaszy, fasoli, grochu, zabawa w pieczątki z ziemniaka, ale ty lepiej zrób pieczatke bo się potną, zabawy modeliną-plasteliną w robienie ciasteczek, pizzy - wystarczy wziąć swój kuchenny wałek, foremki do ciastek, wykrawaczke do pizzy - co tam masz w przyborach kuchennych - i dzieci będa zachwycone ;)

Gość Ricola_
dziekuje!! moze przygotuje kuchnie na najazd ;) i zrobimy razem ciasteczka pozniej niech sie bawia (zaopatrze sie w banki mydlane) a jak sie ciasteczka upieka to jakas sesja bajkowa narzedzi do ciastoliny mam od groma, tylko same ciastoliny brakuje (chyba tylko dwa kolory zostaly) wiec sie zaopatrze ;) dokupie cerate na stol - bo jak czworka zasiadzie to lepiej kuchnie ochronic :) no a reszte to niech sobie biegaja i pomecza sie :) a moze by juz jakies ozdoby swiateczne porobic? lancuchy np..