Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość grtrgtgh

Odkryłam dobry olejek na przetłuszczające się włosy

Polecane posty

Gość grtrgtgh

Jestem pod wrażeniem jego działania. Włosy zwykle miałam tłuste już po kilku godzinach, a tymczasem już 2 dzień mam jer świeże i nie muszę myć! Olejek łopianowy z dodatkiem rozmarynu i olejku herbacianego z Green Pharmacy ( na etykiecie jest opisany jako olejek przeciwłupiezowy). Kupiłam go w Naturze, do końca dziejszego dnia jest w promocji za 5zł.

Gość cincirdia
ee, tam nic nie pomaga

olejek? na przetłuszczające się włosy? brzmi to dosyć dziwnie. ja tam myślę że lepiej po prostu dobry szampon do włosów tłustych kupić, po pewnym czasie dolegliwość sama przechodzi. zresztą, to może być też sprawa hormonów, jak nie jesteś w okresie dojrzewania to może lepiej byłoby badania zrobić?

Gość te verde unplugged.
Wlosy moga sie przetluszczac dlatego, ze za bardzo je wysuszamy, paradoksalnie, wiec wszystkie te srodki do przetluszczania sie moga tylko pogorszyc problem. A olej jaki by nie byl warto wcierac we wlosy i skore glowy dla poprawy ich kondycji. Byleby tylko to byl naturalny olej, a nie parafina, odrobina ekstraktu i zapachy.

Gość olejek na tłuste
a czemu nie? jeśli nauczysz się dozować odpowiednia ilość, poprawnie umyjesz włosy, to może pomoc i włosy przestana się mocno przetłuszczać. To działa podobnie jak nawilżanie tłustej cery(chociaż to indywidualna kwestia). Olejki bardzo dobrze dbają o włosy, bez oświetlanie mocnego, nabłyszczaczy masz włosy jak z reklamy, zdrowe, błyszczące, bardziej gęste, bez rozdwojonych końcówek, nie puszą się, stają się bardzo miękkie, dogłębnie nawilżone, przyjemnie śliskie w dotyku i łatwiej się rozczesują. Przynajmniej tak jest u mnie. Jeśli masz czas, najlepiej kilka wolnych dni, nigdzie nie wychodzisz, spróbuj, może akurat zaprzyjaźni się z twoimi włosami, lepiej nie zaczynać od oleju rycynowego, wiele osób ma problemy z myciem i z nakładaniem, jest bardzo tępy.