Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość .MamaOliwki.

Prezent dla 2 latkie - pomóżcie, poradźcie, co kupujecie swoim dzieciom?

Polecane posty

Gość .MamaOliwki.

Zbliżają się mikołajki i święta i cala rodzina po kolei pyta co moja corka chce dostac, co jej kupic. I jak juz nie wiem, naprawdę. Mloda ma 2 lata i 3 miechy i bawi sie wszystkim po trochu. A to uklada klocki - ma i duplo, drewiane, i konstrukcyjne. Ma kuchnie ale juz nie robi szału, lalki ją nie interesują. Lubi bawic sie ciastolina ale to ma, rysuje. Ksiązeczki ogląda, ale to zajmuje jej chwile. Jeszcze jest w takim wieku ze wszystko na chwile. Myslalam moze o jakims domku drewnianym z figurkami ale nie jestem pewna czy juz tak sensownie bedzie sie nim bawila, chyba jeszcze za wczesnie. Sama nie wiem. Uwielbia puzle, uklada naprawde skomplikowane np 36 elemntowe. Ale ciągle te puzzle i puzzle. Co kupujecie swoim 2-2,5 latkom? Podrzuccie jakis pomysl na fajna edukacyjna gre/zabawke

tablica? Moja m.in. dostanie hulajnoge i parking :)

Gość .MamaOliwki.
tablice taka do kredy ma - dostala na urodziny latem :).

Gość Moja corka ma zaraz 2 lata i
6 miesiecy. Do tej pory bardzo spodobała jej sie: - kuchnia z akcesoriami do gotowania - stolik z krzesełkami (Mamuta) moze sobie trzymac tam swoje kredki, kolorowanki itp. - puzzle na poczatek 15 czesci, ale po tygodniu musielismy kupic 30 czesci bo ukladala na pamiec. - teraz dostanie na imieniny od chrzesnej Tablet edukacyjny - zestaw na wózku do sprzatania (bo wydziera mi moj odkurzacz:)) - pieska interaktywnego (szczeka, idzie i merda ogonkiem). I jak mi cos przyjdzie do głowy o napisze :)

Gość ja postanowilamaaa
my postanowilismy nie kupowac pierdol tylko zrzucic sie na cos porzadnego i planujemy kupic taka kuchnie, maja ma 2,5 roku i mam nadzieje ze bedzie zachwycona:)

Gość ja postanowilamaaa
a odnosnie gier moja miala te gry gdy skonczyla juz 1,5 roku, miala tez puzzle granna dla maluchow gre kota w worku i zabki i gdy skonczyla 2 latka poprostu "wymiatala" w te gierki:) wiec raczej nie za wczesnie

Gość dobra_aura
Ja wole inwestowac w cos praktycznego. Z zabawkami to wiadomo, dziecko sie pobawi i rzuci w kąt. Zwykle kupuje ubranka, albo jakies akcesoria do pielęgnacji, bo wiem ze rodzice malucha beda zadowoleni. Niby wtedy to bardziej prezent dla nich niz dla dziecka, ale uwazam to za bardziej rozsadne, bo takie rzeczy sa drogie, a rodzic i tak je kupic musi. W tym roku podpytalam się siostry czego jej trzeba (ma corkę 2 letnia) i kupuje jej buty ortopedyczne z Memo. koszt dla mnie jak na prezent niewielki a malej sie przydadza.

Gość milonka
Ja mam 2,5 latka i dla mnie to nie jest problem wybrać mu zabawkę na Święta. Widzę, co go interesuje, jakie zabawki najlepiej lubi, co sprawia mu przyjemność i pod jego potrzeby, zainteresowania wybrałam już zestaw prezentów. Nie widać, co córkę interesuje na co dzień, albo nie zauważyłaś np. czym bawiła się u kogoś w domu, jakąś zabawką, której nie ma, co lubi robić ?

Gość moja ma niespełna 2 lata
na mikołaja dostanie lalę która płacze i mówi mama tata z akcesoriami butelka do karmienia, kubek, miseczka, łyżeczka, sliniak. Koszt niespełna 30 zł w Auchanie, A od dziadków dostanie drewniany wóz drabiniasty, taki jak wiele z nas miało w dzieciństwie. Mozna w nim wozić zabawki a można włożyć poduszkę i wozić dziecko. Fajna sprawa bo moja mała bardzo lubi być wożona i często wchodzi do wszystkich wózków na lalki. Na gwiazdkę jeszcze nie wiem co.

Najlepiej właśnie kupić to czym dziecko się interesuje, dlatego my kupujemy parking :)

Gość .MamaOliwki.
Moje dziecko interesuje sie wszystkim i niczym. Jako 2 latka nie ma jeszczse sprecyzowaneho hobby

Gość milonka
Ale tu nie chodzi o hobby, bo taki maluch nie ma hobby,ale są na pewno zabawki, którymi najbardziej lubi się bawić. Mój np. lubi bardzo koparki, wywrotki, zawsze podziwia w mieście na spacerze autobusy, ciężarówki, pokazuje zaciekawiony jak samolot czy helikopter leci i np. mogę mu kupić wtedy na prezent jakąś ładną zabawkową ciężarówkę czy autobus i on się cieszy z tego. Widzę, że lubi naśladować tatę w majsterkowaniu, używaniu śrubokręta, młotka, lubi zabierać mu narzędzia, to kupuję mu zestaw zabawkowych narzędzi. Twoja córka nic takiego nie ma , takich ciągot do czegoś konkretnie ?

Gość milonka
Może to też od dziecka zależy jaki ma temperament i upodobania, ale mój jest naprawdę ciekawski wielu rzeczy i sam pokazuje w sklepach zabawkowych, co chce, chłonie wszystko i naprawdę trudno nie zauważyć, co lubi, nie ma z tym problemu, co mu kupić.

Gość FraaJoanna
sprobuj listdomikolaja.pl, moze tam znajdziesz inspiracje, sa specjalne prezenty dla najmlodszych prezentowiczów, ja tam znalazłam takie super klocki dla maluchów!