Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mama 5 tyg Kubusia

Co mu jest? Pomocy dziewczyny.

Polecane posty

Gość Mama 5 tyg Kubusia

Witam. Jestem mama 5 tyg Kubusia. Odkad skonczyl 2tyg oprocz piersia zaczelam go dokarmiac mlekiem modyfikowanym Bebiko ale maly prezyl sie i plakal, nie mogl sie wyproznic ani puscic baka a jak dotknelam brzucha to robil sie czerwony i gorzej plakal. Zmienilam mleko na Nan Pro i bylo lepiej. Wyladowalismy w szpitalu(zapalenie uszu) i po 4 dniach brania antybiotyku maly zamiast zwyklej kupy zalatwil sie sama zolta piana 2 razy w nocy( noc z soboty na niedziele). Rano byla normalna ale po poludniu znow piana z mala iloscia mleka niesrtawionego. W poniedzialek maly zaczal plakac, machac nozkami i po 5 minutach placzu puscil baka i zalatwil sie piana sama ale malo tego bylo. Dotkniecie brzucha podczas placzu powodowalo gorszy ryk i czerwona buzie. Co mu moze byc??? Mm zmienic czy to reakcja na antybiotyk?? Lekarze mowia ze taka kupa to normalna u dzieci. WIEM ZE DUZO TEKSTU ALE PORADZCIE COS!

Gość Chars
Moja nie miala takiej kupy... moze jakas alergia?

Gość marcysia 12
Też mi to wygląda na alergię :( bez wizyty u lekarza się nie obejdzie.

Gość małamiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
Moja jak była na Nan to było dokładnie tak jak piszesz. Zmieniłam na humane, było zdecydowanie lepiej. Kupki się unormowały, nie było płaczu ani pręzenia

Gość Jabardzo
Po antybiotyku występuje rozwolnienie, to normalne. Nie wiem czy dajesz dziecku probiotyki, jeżeli nie to musisz dawać. Oprócz tego ma kolkę niestety. Nie napisałaś czego go dokarmiasz mm. Poleć do apteki i kup jakiś Bobotic czy coś. Mojemu dziecku pomogły rurki Windi, ale to kupisz tylko przez net.

Gość kazal ci lekarz
dokarmiac czy sama tak wymyslilas? obawiam sie ze po tym mleku ma kolki.

Gość nic zrobic nie mozesz
po pierwsze nie powinnas podawac mm jak karmilas piersia,po co to zrobilas to nie wiem,wiec teraz efekty sa jakie sa gdy dziecko zalatwia sie piana oznacza to,ze ma biegunkę ,najprawdopodobniej po antybiotyku, takie male dziecko moze sie bardzo szybko odwodnic ,jest to niebezpieczne,idz koniecznie do lekarza a nie na kafe szukasz rozwiazan!

Gość Mama 5 tyg Kubusia
Tylko ze ja z malym jestem w szpitalu i lekarze mowia ze taka kupka jest normalna. Karmie piersia i mm poniewaz mam malo pokarmu a moj maly ma duzy apetyt. Daja mu jeszcze lacidofil tu w szpitalu i nie kazali nic wiecej dawac. Wedlug lekarzy maly musi sie pomeczyc bo kazde dziecko tak ma.

Gość Mama 5 tyg Kubusia
Pytam tu, poniewaz wedlug lekarzy dziecku nic nie jest a jedna pani doktor stwierdzila ze taki jego urok. Uszka ma wyleczone i jutro wracamy do domu. Poczekam kilka dni jesli bedzie tak nadal pojde do innego lekarza niz do tych co sa tu w szpitalu, moze on cos doradzi.

Gość Mama 5 tyg Kubusia
Nie lacidofil tylko lakcid dostaje.

Autorko,na moje to nie jest normalne zachowanie lekarzy.Moj synek mial rowniez po mleku bebiko potworny bol brzuszka,ale zmienilismy mu mleczko na Hipp,ktore pieknie tolerowal.Zaznaczam jednak,ze ja nie moglam karmic piersia,bo nie mialam grama pokarmu.Moze Twoj synek ma jak pisza dziewczyny alergie,ale to juz musi stwierdzic lekarz.Wiem,ze przy alergii zazwyczaj dzieci maja przepisywane przez lekarza bebilon pepti.Radze udac sie do lekarza po wyjsciu ze szpitala

może spróbuj sobie zwiększyć laktację? ja tak zrobiłam używając laktatora, bo przy karmieniu cyckiem non stop miałam za mało pokarmu. A jak zaczełam odciągać to juz miałam tyle, że dokarmiałam mm tylko raz dziennie a potem juz nawet udawało mi sie na zapas wyprodukować :)

Gość Mama 5 tyg Kubusia
Niestety nie udalo mi sie zwiekszyc laktacji mimo ze po kazdym karmieniu odciagam laktatorem to z obu piersi nawet 20ml nie odciagne, herbatke na laktacje pije do tej pory ale nic nie daje. Musze pojsc do lekarza nie mam wyjscia, maly sie meczy strasznie i mi go szkoda. Placze przy kazdym baczku i kupce. Nie pije mm duzo bo jak wypije 120ml na dobe to gora ale moze mleko zmienic trzeba czy cos. Niestety w szpitalu lekarze jak sie nie da w lape to olewaja. Tragedia.

W takim razie sprobuj zmienic mleczko na inne,jesli to nic nie da i objawy beda takie same lub nasila sie,to udaj sie do lekarza.Wspolczuje,bo dzis trafic na dobrego lekarza,to graniczy z cudem,ale sa tacy,tylko trzeba sie nachodzic:)

Gość Dawaj mu koniecznie
Kropli na kolke i zastanów sie nad zmiana mleka. Mój miał kolki do 4 miesiąca. Dopiero Bebilon pepti i debridat pomogły. Zmien lacidofl na inny probiotyki, dicoflor 30 lub lactoral

Gość rozwódkaaaaa
skoro kupa to piana to może za dużo powietrza łyka z mlekiem, to chyba stąd jest kolka, ja dawałam espumisan, ale w napach desperacji traktowałam syna suszarką :) była najlepsza może źle łyka? za szybko je?

Gość rozwódkaaaaa
co do laktacji to ja stosowałam: herbatkę - bez rezultatów karmi - niepolityczne, ale skuteczne wszystko tzn zjadłam połowę zawartości stołu na imieninach cioci - rewelacyjna metoda :)

Gość dla mnie jakos za
no widzisz i jakbys karmila piersia byloby gadanie,ze pewnie sie nie najadaaaaa..a tu zonk.trzeba bylo karmic na pewno mleko mamy jest lepsze od sztuczniaka.a twoj widac wrazliwy jest i trzeba to przejsc.moj tez tak pil.wiec zmienialam piers nawet po paru minutach i pozniej znowu ta felerna.jakos trzeba dac rade.nie bieglam po mm.ale to twoja sprawa.powodzenia