Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

pyska567

jadłospis 5 miesiecznego niemowlaka

Polecane posty

moje dziecko ma 5 miesiecy i je tak 9 150 ml mlaka a zje tylko 120 ok 12 kaszka mlecznoi ryzowa 150 zje cała 14 30 zupka 125 17 mleko 150 ml ale zje oczywiscie mniej 19 30 kaszka mleczno ryzowa 150ml 2130 mleko 150 ml myslicie ze karmie go dobrze dawałam deserki ale pluje i daje jeszcze na cały dzien 150 ml herbatki

wydaje mi się, że całkiem sporo je, choć może już nie pamiętam dokładnie ile jadła moja :)

Gość efefef
4 x mleko po 180 ml 1 x obiad 180 ml 1x deser 150 ml

Gość jiiggggggggg
pyska- jesli mozesz mi napisac jak karmilas dziecko w 4mies jego zycia i kiedy zaczelas wprowadzac zupki, kaszki itp. ? moje skonczylo 4mies i nie bardzo wiem co, jak i kiedy zaczac wprowadzac. dzieki.

Gość jiiggggggggg
podniose ci temat

Gość jiiggggggggg
a kiedy marchewka , jablko ...

w ciagu dniaj wprowadz do mleka dwa razy kaszke po około tygodnia jak bedzie juz jadł normalnie to daj 4 łyżeczke ja dałam delikatna marchewke z bobowity nie przestrasz sie kupka bedzie taka sama jak ta marchewka ze słoiczka. na drugi dzien daj wiecej 6 łyzeczek na trzeci daj reszte słoiczka. pozniej dawaj po pół słoiczka a po tygodniu daj cały słoiczek i pozniej juz daj marchewke z jabłkiem potem zupka jarzynowa ziemniaczki ze szpninacxkiem dynia z ziemniaczkami wszystko po 4 miesiacu

Gość jiiggggggggg
a kleik ryzowy to to samo co kaszka ? bo ja mam kleik.

kleik jest bez smaku. ja nie dawałam kupiłam kaszke ryzowa malinowai sie nauczył.

Gość jiiggggggggg
ok dzieki

Gość jiiggggggggg
jak dlugo moze stac taki otwarty sloiczek ? bo wlasnie o to sie martwie. sory ze tyle glupich pytan zadaje :)

Gość jiiggggggggg
up up :)

Gość jiiggggggggg
a moze ktos inny odpowie ? ile po otwarciu moze sloiczek przelezec w lodowce >

Gość jiiggggggggg
a moze ktos inny odpowie ? ile taki sloiczek po otwarciu moze przelezec w lodowce ?

Gość jiiggggggggg
myslalam ze pierwszy post nie zostal dodany ...

Gość jiiggggggggg
myslalam ze pierwszy post nie zostal dodany ...

wydaje mi się że na opakowaniu powinno być napisane ile może stać po otwarciu, ale obstawiam że 1 dzień, max 2, choć ja bym dziecku nie dała już takiego dwudniowego

Gość gość
Stary wątek ale moze ktoś jak ja jeszcze na niego trafi, moja mała ma 5,5 miesiąca jest na mm pepti i nasz dzien wyglada tak: -5/6 pobudka zjada 180 mleka -9/10 mleko z kleikiem ryżowym z nestle albo sam ryżowy albo ryżowy z malinkami - około 12/13 zupka lub jakies danie ( marchew, dynia, zupka jarzynowa lub jarzynki i inne) - 14/15 mleko 180ml -18 mleko około 150 lub mniej -20 kapiel i mleko 210ml bo od kilku tygodni przesypia całe nocki Miedzy każdym posiłkiem musi byc drzemka, w domu w jesienna porę a w lato często wychodziłyśmy na spacerki. Malutka przybiera ładnie jest zadowolona i zdrowa oprócz ząbków nic jej nie dokucza