Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ghrrrrrrr

Chcę zrobić sałatkę z tuńczyka. Co dodać a z czego zrezygnować?

Polecane posty

Gość ghrrrrrrr

Myślałam żeby dodać 2 jajka, korniszony, kukurydzę z puszki, oliwki czarne, ser feta no i oczywiście puszkę tuńczyka Zastanawiam się czy nie zmarnuję produktów jak to wszystko razem wymieszam... Może macie lepszy pomysł na sałatkę z tuńczyka? Jeszcze zdąży się coś dokupić

Gość zależy od preferencji
ja nie lubię kukurydzy więc bym nie dawała feta też mi nie pasuje do tego zestawu natomiast sałatka z tuńczyka aż się prosi o dodanie czerwonej cebuli oraz natki pietruszki i soku z cytryny

Gość kusa franciszka
korniszony tunczyk i feta?? ugotowany makaron,pomidorki koktajowe,czerwona cebula,czarne oliwki oraz tunczyk do tego jakis sos mmm bellissimo

Gość moja ulubiona salatka z
tunczyka jest bardzo prosta: tunczyk, kukurydza z puszki, szczypiorek z mlada cebulka, ugotowany ryz i do tego sol, pieprz, majonez i odrobinka musztardy. Pycha:)

Sałatka jest szybka do wykonania , najdłużej gotują się jedynie jajka , ale to też nie dłużej jak 5 min. :) Składniki : 1 puszka tuńczyka w kawałkach w oleju mały pęczek szczypiorku ( jeśli mamy swoja dymkę wyhodowaną na parapecie okna to też super ) 1/2 puszki kukurydzy konserwowej 1 papryka świeża lub konserwowa (ja miałam konserwową ) 3 jajka na twardo 1 ogórek zielony ( konserwowe będą tu lepsze i trzeba pokroić 2 -3 sztuki ) 3 - 4 łyżki jogurtu pomieszanego z 3 łyżkami majonezu sól , cukier , pieprz mielony , ewentualnie cytryna - sok Przygotowanie: Ugotowane jajka pokroić , tuńczyka rozdrobnić i pomieszać z oliwą Paprykę , szczypiorek , ogórek ( lub ogórki ) pokroić i odsączyć (zielonego posolić i dobrze po jakimś czasie odcisnąć ) Kukurydzę odsączyć na sicie Wszystkie składniki pomieszać , dodać pieprz i sól (ostrożnie z solą jeśli wcześniej posoliliśmy zielonego ogórka ) Do mieszaniny majonezu i jogurtu dodać odrobinę cukru - wymieszać ( jeśli lubimy smak lekko kwaśny dodajmy kilka kropel soku z cytryny ) Roztarty sos dodajmy do całości i dobrze wymieszajmy. Sałatka GOTOWA .Tę sałatkę najlepiej robić tuz przed spożyciem , bo lubi " podchodzić sokami ".