Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gfsdgsdgdfaa

Doniosłem na sąsiadów do zakładu energetycznego, że pobierają prąd na lewo...

Polecane posty

Gość gfsdgsdgdfaa

... i czuję się z tym bardzo dobrze, bo to jest okradanie nas wszystkich. Sąsiedzi dostali 5000 zł grzywny, 10 000 zł zaległości za pobór nielegalnego prądu. W domu są dzieci, ale dorośli to są to totalne nieroby, którym ciężko ruszyć dupę do pracy, fakt, że nie alkoholizują się i dzieci nie biją, ale są bardzo rubaszni i ciągle kombinują jak tu kogoś wycyganić, robią wszystko na pokaz, ciągle ktoś do nich przyjeżdża i chce za coś pieniądze, ona ma już kilka wyroków w zawieszeniu za oszustwa finansowe a za prąd prokurator jest umorzył (bo to ona jest tam zameldowana) to zakład energetyczny wniósł sprzeciw i sprawa jest w toku, a w domu sprzedali piec, którym ogrzewali mieszkanie i kalorefy na złom żeby mieć kasę na swoje zachcianki i jechali na ogrzewaczach więc trochę nastukali tego prądu. I naprawdę NIE ŻAŁUJĘ ŻE DONIOSŁEM, POWIEM WIĘCEJ - JEŻELI KTOŚ SIĘ WAHA, ZNA KOGOŚ, KTO POBIERA PRĄD NA LEWO, NIECH IDZIE DO SWOJEGO ZAKŁADU ENERGETYCZNEGO I DONIESIE. Ja poszedłem, za biurkiem siedział jakiś relikt PRL, który traktował mnie na zasadzie "spadaj gościu", ale zapisała to na kartce, i czekamy trzy tygodnie, to myślałem, że pewnie sobie odpuścili, już chciałem psioczyć na nich, a tu nagle znienacka przyjechali, razem z policją w cywilu. I bardzo dobrze. Ludzie NIE BÓJCIE SIĘ DONOSIĆ JAK KTOŚ WAS OKRADA, BO NIELEGALNY POBÓR PRĄDU TO OKRADANIE KAŻDEGO KTO PŁACI LUB STARA SIĘ PŁACIĆ RACHUNKI ZA SWOJE CIĘŻKO ZAROBIONE PIENIĄDZE!!! NIE BÓJCIE SIĘ DONOSIĆ, TYM BARDZIEJ, ŻE W MOIM PRZYPADKU DONOS BYŁ CAŁKOWICIE ANONIMOWY, WIĘC NIKT SIĘ NIE DOWIEDZIAŁ, KTO DONIÓSŁ, ONI MYSLELI, ŻE ZAKŁAD SAM SIĘ SKAPOWAŁ, ŻE COŚ NIE GRA. I BARDZO DOBRZE.Ludzie - reagujmy!!!

Gość tylko menele
uważają że donoszenie to kolaboracja, bo wiedzą, że to może dotyczyć i ich🖐️

Gość gfsdgsdgdfaa
Bo, zapomniałem dodać - mieli wyłączony prąd za niepłacone rachunki. ostatnio urząd celny do nich przyjechał upomnieć się o zaległą akcyzę za ten nielegalnie pobrany prąd...

Gość wertykulatoor
no i co ci to daje? Ja kiedyś tez wierzyłam w sprawiedliwosc, itp. ale tak co do prądu- to my wszyscy jesteśmy poniekad okradani, bo tylko 1/3 tego co się płaci to rzeczywisty koszt energii elektrycznej. Pozozstałe 2/3 to rozbudowana administracja, pensyjki dla prezesów, zarabiających krocie, niewspółmierne do tego co robią...

Gość gfsdgsdgdfaa
Na nagrodach to mi nie zlaeży tym bardziej, że nikt nie wie, kto zgłosił ten fakt, natomiast bardzo mnie cieszy, że pomijając to, że pani za biurkiem nie była zbyt uprzejma, to jednak zareagowała i co ważne ZAKŁAD ENERGETYCZNY NIE ODPUŚCIŁ, kiedy prokurator umorzył sprawę ze względu na "znikomą szkodliwość czynu". i to mi się podoba.

Gość gfsdgsdgdfaa
wertykulatoor -> co mi daje? to, że teraz Jaśnie Państwo mają licznik przedpłatowy więc zakład energetyczny już gówno obchodzi, czy mają odcięty prąd, a na lewo już nie pobierają, bo się boją a w dodatku elektrycy odcięli im na amen to źródło, skąd pobierali ten prąd.

Gość gfsdgsdgdfaa
już wystarczy, że wode pobierają na lewo, no ale dobra, nie będę się tego czepiać, bo woda jest niezbędna do życia i to akurat byłoby już jakieś świństwo. z prądem jest inaczej, teraz oni mają licznik przedpłatowy i jakoś prąd mają cały czas, musieli kupić sobie piecyk do domu (taki mały, bo i domek bardzo mały) i jak nagrzeją to jest tak gorąco jak w gierkowskim bloku, więc już nie ciągną na ogrzewaczach bo liczą się z prądem. skutek został osiągnięty. powiem więcej, te opłaty przesyłowe są tkaie wysokie właśnie przez cwaniaków, którzy kradną prąd. nie wiesz nawet, ilu ludzi kradnie prąd i na jakie straty naraża się firmy energetyczne. one muszą jakoś odbić te straty. w wyższych rachunkach. i to jest właśnie pośrednie okradanie wszystkich konsumentów energii elektrycznej

Gość vin80
i dobrze. Nie wolno przymykać oczu na złodziejstwo.

Gość kostuszkauszka
nosz kurwa mać doniosłeś i czujesz sie z tym dobrze to po jaki grom przez pół postu się usprawiedliwiasz i tłumaczysz? sam przed sobą chcesz ukryć, ze zwyczajnie masz radochę komus dosrać? jesteś jak wiekszość ludzi i tyle

Gość gfsdgsdgdfaa
Nie. Ja się nie usprawiedliwiam, bo nie widzę powodu usprawiedliwiać się na internetowym forum. Chcę tylko napisać ludziom, że nie wolno bagatelizować tego, że ktoś z naszego otoczenia okrada społeczeństwo, czyli nie tylko zakład energetyczny ale także i mnie, i ciebie, i twoją rodzinę, i moją, i twoich znajomych, i moich znajomych, WSZYSTKICH. I tak. Mam radość. Nie będę tego ukrywał. Dlaczego? Ano dlatego, że skutek został osiągnięty i ci ludzie już nie okradają nikogo i płacą za prąd tak jak wszyscy.

Gość kostuszkauszka
srele morele szlachetny miś się znalazł zrób sobie rachunek sumienia ile ty rzeczy załatwiasz na lewo a ile jeszcze byś załatwił gdybyś mógł nie żeby mnie to oburzało

Gość kostuszkauszka
Mam radość. Nie będę tego ukrywał. Dlaczego? Ano dlatego, że skutek został osiągnięty i ci ludzie już nie okradają nikogo i płacą za prąd tak jak wszyscy. x jak trudno się przyznać do prawdziwego powodu radości, co nie? lepiej przymaskować szlachetnymi intencjami jakież to ludzkie i jakie pospolite i jakie męczące, kiedy ktoś jest transparentny jak galareta nuuuuddaaa

Gość bardzo dobrze zrobiłeś
takim gnojom jeszcze powinno się mordę obić, nie tylko dowalac kare finansową Bo co z tego że dostaną wysoką kare skoro nie będą mieli z czego zapłacić?

Gość wertykulatoor
pewnie im zazdroscił, bo nie wiedział jak samemu zrobic zeby ukrasc.. :p

od gory do nizin chory kraj. kradnie ojciec, matka sasiad sasiadka wujek, wujenkai nawet siostra jagienka

Gość zuuummm
Ja ostatnio doniosłam na aptekarkę ,która ma aptekę w mojej wsi.Może nie bezpośrednio na policję ,ale powiedziałam konkurencji ,że tamta baba z apteki jest pijana.No i co niby była policja ,zrobili badanie alkomatem a baba,,niby''była trzeźwa.Szkoda,że trzeźwa:( dopiero jak sprzeda nie taki lek jak trzeba i kogoś otruje bedzie jazda.

Gość tych ktorzy sa sprawiedliwi
i sprawiedliwosci wymagaja nazywa sie konfidentami. brawo polaczki 🖐️ ja popieram autora. dobrze zrobiles.

Gość gfsdgsdgdfaa
Jeżeli mamy wyciągać wszystkie brudy na wierzch, to każdy człowiek w Polsce ma coś na sumieniu... choćby nawet przechodzenie przez ulicę w miejscu niedozwolonym, albo pędzenie bimbru, to też jest okradanie w pierwszej kolejności państwa, w drugiej społeczeństwa, nie? Kupowanie rosyjskich papierosów na bazarze tak samo. Znalezienie złotówki na chodniku również. Nie o to jednak chodzi. Ja uważam siebie za osobę, która przestrzega i szanuje prawo (przy czym nigdy nie pędziłem bimbru, bo nie piję alkoholu, i nie kupowałem papierosów nawet polskich, bo nie palę), zwłaszcza w kwestii finansowej. I na pewno nie będę się porównywał do ludzi, którzy mają uczulenie na pracę, bo ja akurat do nich nie należę. Nikomu krzywdy nie zrobiłem, a jeżeli chodzi o pospolite wykroczenia, to kto ich nie popełnia? Nie ma człowieka w Polsce, który nie miałby jakichś grzechów na swoim koncie. Ale trzeba rozrózniać jeden czyn od drugiego, a jawne złodziejstwo w biały dzień bez wątpienia jest czynem, na który nie można przymykac oczu. Co, może najlepiej nie wtrącać się w nieswoje sprawy, a to, że ktoś kradnie prąd na kwotę kilku tysięcy miesięcznie, nie powinno mnie w ogóle obchodzić, co? Tak ma być? Później każdy narzeka, że Polska to kraj złodziei, oszustów i cwaniaków. No jasne, z taką genialną mentalnością nigdy nic się nie zmieni w tym kraju i będzie zawsze coraz gorzej. W Niemczech na ten przykład nie ma przyzwolenia i społecznej akceptacji na tego typu numery, jak zwykłe okradanie ludzi...

Gość zuuummm
Ja nie kradnę:(

Gość przykład idzie z góry
trzeba być frajerem żeby być uczciwym w złodziejskim państwie 🖐️

Gość mentaI cut
brawo, popieram

Gość przykład idzie z góry
w sensie uczciwym wobec państwa 🖐️

Gość gfsdgsdgdfaa
bardzo dobrze zrobiłeś -> to, że nie zapłacą, to niestety pewne, to nie pierwszy ich dług, generalnie mają wszystko w czterech literach, ale pocieszające jest, że przynajmniej teraz są już legalni.

Gość bankowo gutek zalozyl ten tema
donies teraz na tuska bo namawiał w tv do niepłacenia abonamentu a jest osoba publiczna i ma posłuch. donies na nfz bo płacisz skladki a do endokrynologa czeka sie 7 lat a przeciez konstytucja gwarantuje ci szybkie leczenie. donies ze ....

Gość kostuszkauszka
wsadź sobie w zad prawo, którego tak szlachetnie przestrzegasz wystarczy cofnąć się nieco w historii ludzkości i wiadomo będzie po co te prawa są i być muszą żadna nobilitacja dla człowieka przestrzegać prawo liczy się kręgosłup moralny albo sie go ma, albo nie reszta to wynalazki cywilizacyjne by usankcjonować gawiedź

Gość mentaI cut
"namawiał w tv do niepłacenia abonamentu" niepłacenie abonamentu jest legalne