Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zagraniczny student

Znacząca różnica między Polkami a kobietami innych nacji

Polecane posty

Gość zagraniczny student

Ostatnie 5 lat spędziłem zagranicą. Studiowałem, robiłem kursy i praktyki w różnych krajach. Przez ten czas spotkałem mnóstwo kobiet- niepolek. Zwykle łączyły mnie z nimi krótki znajomości aczkolwiek bardzo intensywne z korzyściami po obu stronach. Towarzyszył nam wspaniały seks. Mam teraz 23 lata i zwykle spotykałem się z kobietami w przedziale 19-23 lat i były one nieziemskimi, bardzo wprawionymi kochankami. Seks jest dla mnie bardzo ważny dlatego bardzo doceniłem te kobiety i zostaną w mojej pamięci do końca życia. Kto wie, może kiedyś z jedną z nich się ożenię? :) Po cudownych latach podróży i przygody wróciłem na moment do Polski. Poznałem tutaj pewną dziewczynę w wieku 21 lat. Od razu było widać różnicę jaka dzieli ją i moje byłe. Była mniej otwarta, mniej "na luzie" oraz widać była, że mało się umawia z facetami. Apogeum rozczarowania nastąpiło, gdy oświadczyła mi, że w tym wieku jest jeszcze dziewicą. Wydało mi się to nieco żałosne. Kobiety innych nacji są w tym wieku obyte w seksie, umieją czerpać z niego przyjemność i rozkosz podczas gdy w Polsce to jest nadal kontrowersyjny temat i seks jest tak jakby zakazany(?). Po jej oświadczeniu i przeanalizowaniu jej podejścia do bliskości uświadomiłem sobie, że nie będzie to znajomość równie porywająca jak z moimi byłymi i dałem sobie spokój. Trochę to śmieszne, że w Polsce ludzie dobrze poznają seks dopiero w wieku 30-40 podczas gdy zagranicą już w wieku 20 lat ludzie znają swoje ciało i doskonale wiedzą czym jest seks- mają doświadczenie i umiejętności. To też tyczy się zresztą Polaków. Zagranicą praktycznie nie ma 18 letnich i starszych prawiczków podczas gdy w Polsce jest ich od cholery- pełno typków, którzy nie wiedzą nawet jak to jest dotknąć intymnie kobietę :) Dziwne jest to społeczeństwo- traktujecie seks jako coś złego, przez co jesteście tacy ponurzy, smętni i złymi kochankami.

Gość kipi
miałeś jedną i się mądrzysz, pajacu :D :D

Gość IU
Wiele osób w dzisiejszych czasach (pewnie cię to zdziwi) potrzebuje uczucia żeby uprawiać seks, a nie samego pożądania... wg. mnie to zaleta a nie wada, ja cenie osoby, które nie lecą na byle kogo tylko po to by rozładowac napięcie seksulane, zwierzętami nie jesteśmy.

Gość rterte
u nas w polsce kobiety tak frywolne i wyluzowane nazywana sa k.u.r.w.a.mi.i albo dziwkami itp......ot taka polska męska mentalnosc :p

Polki sie szanuja, a nie puszczaja na prawo i lewo, licza sie dla nich prawdziwe wartosci, no chyba ze tobie imponuje co innego to ok, ale lepiej sie przebadaj po tych zagranicznych wojazach

Tak tak, cały świat to zwierzęta tylko nie Polacy, gdyż tutaj seks uprawia się tylko z miłości. Buhaha. Ogólnie zagranicą mówi się, że to właśnie Polakom bliżej to zwierząt, bo nie umieją się dogadać, chleją, nie potrafią stworzyć silnego państwa i wszędzie tylko stawiają krzyże i budują kościoły.

Gość jak można,
rozczarować się , że kobieta którą sie spotkała jest dziewicą? Że nie dymała sie z setkami takicjh jak ty ćwoków? Takie kretyńskie wypowiedzi są po prostu żałosne. Jak ci łosiu dobrze, z tymi zagranicznymi pannami to wyp.erdalaj. Kolejny dupek, który chce przekonywać, że każda powinna walić się równo bez myślenia i z byle kim. Co za d(u)pek.

Gość kipi
pajacu mądrzysz się to tak jakby na twoim przykładzie powiedzieć że zagraniczni studenci to debile. no weź kurwa na podstawie jednej osoby oczerniasz swoje krajanki? co tam wstydziłeś się zagranicą swojego pochodzenia, że taki przeciwko PL jesteś nastawiony?

Gość jak można,
facet chciałby, żeby wszystkie kobiety były qrwami.

Co za ludzie. Już mnie wyzywają i zieją ogniem :) No, ale cóż- jesteście bardziej cywilizowani, bo przecież gorszy was seks.... rterte, Nie wiem, czym się tutaj chwalić. Takie prześladowania są modne w krajach arabskich, gdzie ludzie są dzicy i głupi i nie potrafią zaakceptować kogoś o innych poglądach, stylu życia i podejściu do życia.

Gość jak można,
po prostu ludzie mają w d. twoje przemyślenia.

Gość jak można,
kogo tu niby gorszy seks? masz coś chyba z głową nie tak.

Gość jak można,
sam jesteś głupi i ciemny.

Gość arania
moim zdaniem to kwestia ........... kasy. Na zachodzie ludzie mają ogólnie bardziej liberalne podejscie do siebie, swojej kariery i swoich emocji. W niemczech nikogo nie dziwi to ze ludzie studiuja do 30, w miedzy czasie robiac niekonczace sie staze, grajac w zespolach rockowych, jezdzac po swiecie, zmieniajac kierunki po 3 razy. Poza tym maja bardziej liberalnych rodzicow, ktorzy przeszli przez rewolucje seksulana czy hipisowska, wiec ogolnie nie ma jakiegos nienormalnego cisnienia. A takie cisnienia jest w polsce. Poczawszy od tego ze sa scile wiezy miedzypokoleniowe, duza waga kosciola, ludzie biora slub przed 30. Ci ktorzy tego nie robia sa lekko nieudacznikami. No i brak kultury fizycznej, oswojenia sie z cialem, za malo kasy na ubrania, ksiazki, filmy, seriale, kolorowe czasopisma, ogolnie na zycie mlodziezowe. Na zachodznie ludzie latwo sie puszczaja bo maja na to czas, kase, maja mase znajomych wiec to zycie wyglada lzej.. W polsce z kolei ludzie maja na glowie kwestie utrzymania sie, sa zestresowani i to nie wplywa fajnie na czeste zmiany kochankow. W taki cywiliozwany sposob. Bo nie mowie o patologii. No i na zachodznie ludzie sa obcykani z filozofia, maja ja obowiazkowa w liceach, ogolnie wieksza rola myslenia pozareligijnego, w polsce takie nastawianie kojarzy sie z komunizmem. Wobec czego polacy przystani moralnej szukaja w konserwatyzmie i tak to sie konczy... Eh, ale masz racje niestety i samej mi siebie szkoda ze musze zyc w tym popierdolonym kraju zamiast bzykac sie za granica :)

Gość @zielona
zagraniczny studencie, czy wogole cie obchodzi co taka kobieta ma w głowie czy tez moze byc bezmozgową lalą, którą kazdy wy.....?

Gość jak można,
mnie pytasz? dalej uważam, że twoje myślenie jest dobrze pokręcone.

Gość arania
no i jeszcze jedna sprawa - takie wyjazdy i stypednia sprzyjaja licznym wyskokom bo wszyscy dookola sa na takich haju bycia wyrwanym z codziennosci. Troche jak wakacje. Bylam rok na stypendium i cos o tym wiem, no i wiadomo ze kazde wakacje tez konczyly sie takimi wyskokami. No ale w domu juz co innego.

Gość jak można,
pieniądze tak, są ważne , ale napewno nie w realizacji fantazji seksualnych. Nie są też dla dobrego seksu konieczne tabuny c(i)pek.

zielona, moje byłem nie były pustymi lalami. Były inteligentne, z pasjami i wizją swojego przyszłego życia, z marzeniami i studiowały ambitne kierunki. W Polsce seks jest tylko dla głupich?

Gość jak można,
polska mentalność, a dlaczego generalizujesz? jaki kierunek kończyłeś i gdzie, że nie masz pojęcia o ludzkiej zbiorowości?

Gość jak można,
W Polsce seks jest taki sam jak za granicą, przyszedłeś szpanować?

Nie generalizuje. Większość ludzi jest taka sama tutaj. kipi, akurat Polski ma jeden z najniższych wskaźników dzietności na całym świecie pomimo zakazu aborcji i ograniczonego dostępu do antykoncepcji :P

Gość arania
kasa jest totalnie ważna jesli chodzi o seks. Po pierwsze primo - ciuchy, wyglad, po drugie - kariera i wyksztalcenie, po trzecie - mozliwosc mieszkania poza domem rodzinnym, po 4 - najlepiej jeszcze w jakims fajnym miejscu, po 5 - kasa na wypady do klubów. I tak kurwa dalej. Bez kasy nie ma dobrego seksu, chyba ze wlasnie taki pseudo małżeński. Przynajmniej mowie tu o moim problemie. Nie mam charakteru dewotki, chcialabym byc niezalezna kobieta.

Gość arania
Kolejny mit ze na zachodzie sie mniej dzieci rodzi. Studiowalam socjologie w berlinie i pamietam statystyki z tkorych wynikalo ze w zasadzie to od polski na wschod rozoczyna sie nizsza dzietnosc.