Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Haiittii

Odnośnie jadłospisu, pomóżcie.

Polecane posty

Gość Haiittii

Mam dziecko 4 miesięczne. Wkróce będę wprowadzała mu jedzenie stałe. Tzn inne niż mleko z piersi. Jak to powinno wyglądać? Od czego zacząć? jak dużo wprowadzać?

Gość Haiittii
Nikt nie pomoże?

Gość aasasasasdda
ziemniaka i marchewke. i jablko. takie podziuaben- papka. ja najpierw jak zaczelam wprowadzac corce nowe dania.napierw kupowalam gotowe sloiczki - odpowiednie do wieku dziecka. a pozneij juz sama robilam.

Gość dziecko karmione piersia powi
nno dopiero w 6m dostawac cos innego.

Gość wcale nie tempe szczały
Są różne szkoły. Jedni uważają by zacząć od warzyw bo dziecko nie uczy się słodkiego smaku. Ja na początku by pokazać, że to co na łyżce jest smaczne podawałam skrobane łyżeczką jabłko. Najpierw 1 łyżeczka, następnego dnia więcej a potem zupki. To o tyle jest łatwiejsze, że nie trzeba gotować czy napoczynać całego słoiczka dla 3 łyżeczek. Bo reszty dziecko nie zdąży zjeść na początku.

A moje były karmione piersią, ale starsza zaczęła dostawać cokolwiek jak nie miała jeszcze 5 mc (domagała się jedzenia) a młodsza po skończeniu 5 mc. Po 6 miesiącu był wprowadzony 1 posiłek zamiast karmienia piersią i postem co około miesiąc 1 karmienie piersią było zastępowane jedzeniem stałym. Dzięki temu około roku bezboleśnie obie rozstały się z piersią a i ja na tym nie cierpiałam (przepełnione piersi itp.)

Gość dziecko karmione piersia powi
domagala jedzenia jak wolala am am.smieszna jestes

5 miesięczne dziecko jest na tyle duże by pokazać, że jak ktoś coś je to ono też chce, nie koniecznie wskazując palcem czy wołając "daj mi jeść". :P:P

Gość Haiittii
A moze po prostu zaczac od kaszki na koc czy jakiegos kleiku na mm? Robi sie to na gesto czy polplynno? Czy sa specjalne butelki do tego celu czy karmi sie lyzeczka?