Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czekoladki?

przekąski w ciągu dnia dla dziecka

Polecane posty

Gość czekoladki?

co dajecie maluchom ( zreszta nie tylko) w ciągu dnia między posiłkami? da sie prtzemycic cos wartosciowego, o ile dziecko lubi. Ja np suszone owoce, melon, slonecznik. Co Wy dajecie?

Gość Aldona********
Moje dzieci [3 i 6 lat] chętnie chrupią warzywa.Surowy kalafior, marchewka, kalarepa, czarna rzodkiew, kawałek kapusty. Owoce są na drugim miejscu, ale maja tu większe opory, od małego musiałam je do nich namawiać. Najlepszy obiad to wielki gar gotowanych warzyw z masłem. Suszone owoce, nasiona, orzechy, bez apetytu, ale skubną. Raczej podaję je w surówkach.

Gość Aldona********
Najważniejszego nie powiedziałam - gotowane buraki, bez soli, bez przypraw zjedzą zawsze i wszędzie.

Gość czekoladki?
Aldona pozazdrościc- takich wielbicieli warzyw. moje dziecko zje-owszem, do obiadu surowkę, jakies warzywa, ale żeby to miała byc przekąska między posiłkami-już niekoniecznie. ewentualnie kiszony ogórek.

Gość ojtam ojtam
wow podziwiam dziecko które je kalarepe czy kawałek kapusty na przekąskę..

Gość dadumm
Aldona, jak to zrobilas? Podziel sie prosze. ja mam melenkie dziecko, ale moze masz jakis patent, ktory kiedys sie przyda :)

Moja ma 19 mc i w sumie nie ma tak żebym jej dawała coś konkretnego na przekąskę tzn. w sensie oddzielnego mini posiłku pomiędzy głównymi posiłkami. Zazwyczaj je to co sama sobie ściągnie ze stołu lub wyciągnie z szafki. Ze stołu najczęściej bierze jabłka lub ewentualnie gruszki, ale rzadziej, czasem mandarynki (oczywiście ona mi podaje a ja jej obieram). Z szafek wyciąga natomiast migdały, orzechy, pestki słonecznika i groszek ptysiowy. A jak robię obiad, to podbiera warzywa (np. marchewkę, ogórka, cebulę a nawet czosnek). Czasem jak jem jogurt to odstępuję jej połowę, albo jak jem płatki kukurydziane to ona też chce ze mną jeść. A wczoraj robiłam kolorowe galaretki i pewnie też zje, bo uwielbia :)

Jeśli sie poda takie warzywa w atrakcyjnej formi to zawsze zjedzą Np Chiny z marchewki , frytki z jabłek czy kalarepy zawsze idą :) (chodzi oczywiście o pokornie w słupki surowe warzywa)

Jeśli sie poda takie warzywa w atrakcyjnej formi to zawsze zjedzą Np Chiny z marchewki , frytki z jabłek czy kalarepy zawsze idą :) (chodzi oczywiście o pokornie w słupki surowe warzywa)

Gość ale ona nie mowi, ze nigdy
ja nawet, jakbym gwiazdki powycinala, to marchewka nie pojdzie

Moje dziecko przepada za owocami- talerzyk z kawałkami banana, jabłka, pomarańczy, kiwi, ewentualnie mandarynki znika w mgnieniu oka. Jesli chodzi o warzywa - marchewka najlepiej w całosci obrana, lub seler starty bez dodatków. Poza tym wafle ryżowe, kukurydziane, chrupki.

Gość ogorek kiszony
ogorek kiszony, ser zolty w plastrach

Gość gość
moje dziecko dostaje słodycze, albo jogurty, serki słodkie itp, teraz zrobilam zapas Danio bo jest w polo markecie na promocji, także już wolę żeby jadło słodkie serki niż słodycze. w szczególności, że Danio uwielbia chociażby z powodu małego głoda ;)