Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bo ja chciałabym smarować

Do ciężarnych w ostatnim trymestrze. Czy smarujecie sobie krocze oliwką ??

Polecane posty

Gość bo ja chciałabym smarować

w nadziei na uniknięcie nacięcia krocza, ale nie wiem czy to ma sens, bo tu jest Polska a nie Niemcy, więc pewnie nacinają tu jak najęci, bo pewnie dostają za to kase z NFZ-tu. Szanse są praktycznie znikome że uda mi się znaleźć gina który by pracował w szpitalu w moim mieście i wiedziałabym o nim, że nie jest zwolennikiem nacinania dla zasady. Gdybym takiego znała to tak bym robiła żeby prowadził moją ciążę i poród, ale niestety nie znam tu nikogo takiego. Wszystkie moje znajome były nacinane więc to chyba walka z wiatrakami :(

Opłać sobie położną bo to ona nacina jeśli jest taka konieczność nie lekarz.

Wcale nie nacinają już tak bez powodu. Przynajmniej u mnie tak jest. Ja owszem, byłam nacinana, ale po godzinie parcia kiedy mała zaklinowała się i nie chciała wyjść. Jednak siostry zwlekały z tym do ostatniej chwili.

Gość dzis sa takei zasady ze jesli
sie nei zgodzisz to nie natna, i peknie samo... ale nie wiem co jest lepse. czy anciecie w ostatecznosci czy czekani az peknie niekontrolowanie? a a czytalam tez o masazy krocza oliwka codziennie. nie masz dobrego gina proawdzacego zeby sie go spytac?

Gość dzis sa takei zasady ze jesli
no wlasnie opinie sa podzielone, jedni mowia i pisza ze lepiej jak natna, przynajmniej rowne ciecie i kontrolowane a jak peknie to moze byc i pekniecie az do miesni odbytu a to juz podobno problem. kazda sie na pewno boi i wolalaby bez zadnych naciec i pekniec ale coz, chyba znak czasu, ze teraz trzeba pomogac dzieciakowi

A co ci szkodzi smarowac? Nawet jesli natna to bedzie bardziej elastyczne krocze i moze lepiej sie bedzie goilo? A moze trafisz na dobra polozna ktora tak porod poprowadzi ze nacinac nie bedzie potrzeby? Ja przy 1 bylam nacieta i to bardzo mocno, potem pozszywali zle i lekarka mowila ze przy 2 porodzie musza mnie naciac inaczej poprzednia rana sie rozejdzie i bedzie jeszcze gorzej. Rodzilam w DE, polozna nie naciela, poprzednia rana sie nie rozeszla! Tak mnie poprowadzila ze nic sie nie stalo! Smarowalam oliwka ile sie dalo od 33 tygodnia ciazy. W Polsce pewnie by nacieli, choc pewnosci nie mam. Zalezy od poloznej i Twojej wspolpracy.