Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość brz_g26

jak rozpoznać że brzuszek twardnieje ? proszę doradzcie

Polecane posty

Gość brz_g26

dziewczyny , nie wiem czy tylko ja mam z tym problem czy wam też trudno było to określić ? lekarz tłumaczył mi to już kilka razy ale ja nadal nie mam pewności kiedy brzuszek twardnieje a kiedy to dzidziuś się ,, wypycha''. Czasami robi mi się brzuszek taki twardy i nierówny wiec wtedy wiem ze to dzidziuś wypiął sie pupa lub głowka a czasami jest twardawy i nie jestem pewna czy to malutka czy nie . Jak wy ty kontrolowałyście ? Ja wrazie czego mam brac nospę , ale nie chce jej brac niepotrezbnie . Dodam że mam problem ze skrócona szyjka. jestem w 7 mc ( 27 tydzien )

Gość zau
twardnieje to cały brzuch. A jeśli miejscami to znaczy że dziecko się wypięło.

Gość brz_g26
czyli jeżeli brzuszek jest twardy koło pępka i poniżej , a powyżej pępka do piersi jest wmiare miękki to nie ma się czym martwic tak ? jestem osoba szczupła i czasami tez nie wiem czy ten brzuszek jest twardy czy poprostu napięty , lekarz mi mówił ze osoby grubsze maja bardziej miekki a ja z racji ze byłam chudzielcem przed ciąża mogę mieć napięty. Gdy stoję to brzuch mam zawsze twardy , taki napięty , ale jak sie położę żeby to skontrolować to robi się miększy

Gość brz _g26
nikt inny nie pomoże ?

Gość dsdsdedfed
ja czuję jakby takie narastające napięcie, które obejmuje cały brzuch i nie jest to przyjemne uczucie, a gdy dziecko fika, to czuję tylko takie puknięcia w danym miejscu brzucha...jestem w 22 tc :)

Gość brz _g26
też nieraz czuje takie napięcie i nie wiem czy to są też te skurcze przepowiadające , a bierzesz wtedy no spę?

Gość a czemu słodycze nie
Ja mam brzuch twardy bez przerwy. Nie pomaga leżenie. Mnie lekarz tłumaczył, że jeśli twarda byłaby część brzucha to ok, bo dzidziuś się tak ułożył. Ja niestety mam twardy cały, po bokach również. I właśnie taka jest różnica.

Gość brz_g26
a co na to bierzesz ..? w którym jestes tygodniu ciąży ?

Gość a czemu słodycze nie
24 tc.