Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ja jestem ja

ile śpią wasze 5 miesięcznie maluszki

Polecane posty

Gość ja jestem ja

moja córeczka za tydzień skończy 5 miesięcy i śpi tylko raz w dzień ale za to prawie 3 godziny, nie wiem, czy lepiej ją budzić po 1,5 godziny i potem kłaść po południu jeszcze na 1,5 z drugiej strony bardzo ciężko ją uśpić, nie może zasnąć i wtedy strasznie wrzeszczy aż słuchac nie mogę. Na noc kładę ją około 20.30 i przesypia 10,5 godz. z przerwą na cycusia. Budzi się około 7.30 potem kładę ją po karmieniu przed 12 i śpi prawie do 15. Może było by lepiej budzic ją o 13.30 i potem położyć znowu o 17, tyle, że wtedy mogłaby gorzej spać w nocy jak wieczorem prześpi się 105 godziny. Co myslicie, jak wygląda to u waszych maluszków???

Jezu jak ja wam zazdroszczę... Moje dziecko NIGDY nie przespało w dzień wiecej niż 1,5 godziny. NIGDY. Do 6 miesiąca spał po ok. 30 minut kilka razy dziennie. Teraz nauczył się ładnie zasypiac sam w dzień. A dzisiaj nie wiem co mu się stało, bo śpi już 3 raz i to po ok. godzinie;-)

Nie jestem pewna czy to dobrze wybudzac małą. Co jeśli obudzisz ja po półtorej godziny a ona juz potem zupełnie nie będzie chciała spać? Możesz jej tylko zaburzyć ten system a potem żałować, bo 3h naraz snu to dobrze, możesz odpocząć, wszystko zrobić w domu. Tym bardziej ze ma problemy z zasypianiem. Moj synek śpi praktycznie co chwile, budzi sie na pól godzinki i znowu zasypia na 20-30min. Straszny spioch z niego. Od urodzenia kladlismy go koło 19 a on pierwszy raz budzi sie koło 7-8 (a dzisiaj np 8.30), zjada mleczko i śpi jeszcze ze dwie godzinki. Mam szczęście, ale tez jestem strasznym spiochem

Gość sunshhoine
Moja 4 miesieczna wstaje o 5. O 6.30 znowu zasypia i śpi do 8.30. (2h). Następnie co 2 h śpi po 20 min, a o 13 zasypia na 3 h. O 19 jest kąpana, ale dopiero o 20 zasypia. Nocą budzi się co 3 h na karmienie i śpi dalej, aż do 5.