Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ghcxh

Czy w takiej sytuacji pożyczylibyście pieniądze?

Polecane posty

Gość ghcxh

Hej, mam taki mały problem. Otóż osoba mi bliska z rodziny poprosiła mnie o pożyczenie pieniędzy. Problem w tym że nie oddała mi jeszcze jednych. Mówi że teraz oddałaby mi i te które wcześniej pożyczyła i te które zamierza pożyczyć. Problem w tym że ja się boje że mi nie odda. Nie mogę sama o tym decydować bo mam męża który nie chce pożyczyć bo nie chce się potem prosić o swoje pieniądze. Jednak jest to mi bliska osoba i niewiem co zrobić.

Gość markizza33
NIE POŻYCZYŁA BYM!!!!

Gość ghcxh
No tak ale jak mam odmówić? Jak powiedziałam już że pożyczę

Gość Bananaaa
Powiedz, że po dyskusji z mężem stwierdziliście, że potrzebujecie tych pieniędzy, a sami nie chcecie pożyczać

Gość dobry zwyczaj nie pożyczaj !
skoro ktoś nie wywiązał się z poprzednich zobowiązań nigdy bym już jej więcej grosza nie pożyczył !!!!!!! od pożyczek pieniężnych są banki lub parabanki oni mają odpowiednie sposoby by dłużnika przywołać do porządku a ty jak chcesz od kogoś wyegzekwować należność ? o odpowiedzialności z ustawy karno skarbowej nie wspomnę !!!!!!!! zrobisz jak chcesz twoja kasa twój problem a w razie wątpliwości przejrzyj się w lustrz i zobacz czy wyglądasz jak 1 000 000 $ do rozdania ! :D :classic_cool: 🖐️

Gość kafeteria1
jeśli to ktoś najbliższy , naprawdę bardzo bliski to tak ale jeślli to nie osoba z najblizszej rodziny (np. mama , tata , siostra , brat ) to nie

Gość Aaliyah Haughton
nie pożyczyłabym

Gość ajamysleze
zależy jak bliska to osoba i czy wiesz na 100% że odda. jeśli nie to nie pożyczyłabym skoro pierwszej pożyczki nie oddała. i zależy też od kwoty - jeśli chce pożyczyć dużo i dużo już jest dłużna to też bym nie pożyczyła. co powiedzieć... no na przykład że wypadł Wam jakiś niespodziewany duży wydatek i dopiero mąż Ci powiedział, wiec jednak nie dasz rady pożyczyć jej tej kasy...