Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytajaca mama

Z dzieckiem do dentysty (jakies pogotowie dental)?

Polecane posty

Gość pytajaca mama

witam. Moje dziecko dostalo jakiegos zapalenia dziasel czy czegos takiego. Lekarze GP nie przyjma bo juz miejsca zajete. Czy ktos wie czy sa dentysci ktorzy przyjma nas od reki z bolem??

Gość taka prawda i już
Jakbyś podała skąd jesteś to może ktoś by Ci pomógł...

Gość taka prawda i już
A i może jakbyś bardziej z forum trafiła. Praca, studia...??

Gość pytajaca mama
Poza polska- praca studia ZYCIE

Gość sprawdz na stronie NHS
:O

Zapytaj GP co robic,napewno cos doradzi ,i zapewne wiecej bedzie wiedziec gdzie sie udac w twojej okolicy niz my tutaj ;)

Gość pytajaca mama
Dzwonilam do przychodni, babka stwierdzila ze doktorzy wszyscy sa juz zabukowani, i nie da rady, jedynie pielgniarka.. ale ze ona raczej w tym przypadku nie pomoze, i wysyla nas do dentysty. A z tej okazji ze jeszcze dziecko mam u dentysty nie zarejstr wiec pytam tu. Bo obawiam sie ze nawet po rejestr bede musiala czekac w kolejce... chyba ze z bolem przyjma.. Nie wiem. Bede probowac gdzies sie dostac. A jest cos takiego jak help line dental???

no a na emergency??? przeciez w szpitalach przyjmuja.. zadzown do kliniki twojej i powiedz ze masz emergency dental. oni ci wtedy dadza skierowanie do szpitala na ten sam dzien.

Gość pytajaca mama
OK, ale w szpiatlu sa dentysci?? Moze odrazu pojechac na pogotowie?

Gość farba dulux do lazienek
Poszukaj czy w swoim miescie nie masz prywatnej przychodni dentystycznej, wiem rowniez ze istnieja tzw. emergency dental gdzies w pewnych szpitalach (widzialam pare lat temu ulotke u GP),ale tam trzeba bylo najpierw dzwonic i sie umawiac - dowiedz sie u Gp. moze maja wiecej informacji. Wrzuc na NHS direct i poszukaj dentysty w swojej okolicy, oczywiscie raczej tylko prywatnie w tym momencie. A sama nie jestes gdzies zapisana?

Gość farba dulux do lazienek
Na rejestracje normalnie sie czeka - ja czekalam chyba 7 miesiecy,ale prywatnie wszystko mozna od reki. Wiadomo, kasa otwiera sporo drzwi...

Gość pytajaca mama
Jestem zapisana u tego samego co dziecko GP. Tak wlasnie obawiam sie ze nawet jak zarejst bede dlugo czekac. A ja potrzebuje pomocy dzis. Wlasnie sprawdzam nhs dental emergency, a jak nie to na szpital.

Gość adelaida
u dzieci moze to byc odmiana wirusa "herpes"Potrzebna jest konsultacja lekarza,niekonieczny dentysta.

Gość mamakubusiaa
zadzwon na nhs dental help nas przyeli od reki , powiedz ze dziecko boli i masz za darmo wizyte sami ci powiedza gdzie masz jechac

Gość lekarz 0
mam nadzieje,ze trafilas do lekarza-odp. Adelaidy prawidlowa...

Gość bzduryyy totalne!!
matkoooooooo swietaaaaa!!!!!!! jest tu jakis lekarz na sali??CHYBA NIE!!! ludzie czy wy wiecie cot o jest wirus herper??? po pierwsze i po ostastnie skad taka diagnoza skoro dziecko nie ma zadnych wypryskow na skorze...a herpes jest to wirus glownie atakujacy skore zewnetrzna!!!!!!

Gość bzduryyy totalne!!
typowe objawy to wysoka goraczka i zmiany skorne!!!!!

Gość up...
kuzwa,ty piszesz bzdury,nawet nie wiesz o co chodzi!!!

Gość bzduryyy totalne!!
Ja pissze odnosnie wypowiedzi ADELAIDA i wiem o czym ta osoba pisze!

Gość adelaida
ta osoba to ja i przestan krzyczec.Wiem o czym pisze,bo mialo to moje 8 letnie dziecko w Hiszpanii. Gingivoestomatitis Herptica Primaria Nic na zewnatrz-tylko dziasla.Nie znaczy,ze ma to dziecko autorki.Nasz dentysta powiedzial potem,ze decyzja konsultacji lekarza w problemach dziasel byla wlasciwa.I tyle ode mnie. Interesujace,ze nick "lekarz 0"temu wcale niezaprzecza ;-)

Gość lekarz 0
potwierdza :)

Gość pielegniarkareczqa;;;
po pierwsze -gdyby ten ktos o niku lekarz byl naim naprawde mysle ze napisal by cos wiecej niz tylko glupiePRAWDA!! ADELAIDA MA RACJE! polece sportale gdzie mozna zapytac PRAWDZIWEGO DOKTORKA np. doktorzy.pl commed.pl a co do twojej wypowiedzi podajesz nzawe Gingivoestomatitis Herptica Primaria aw czesniej pisalas herpes virus ? mysle ze cos pomylilas ;) ale moze doktorek nam cos powie wiecej???

Gość andreita
Gingivoestomatitis Herpetica Primaria-to wirus herpes,zdecydowanie. a ja to bym nie szukala kto lekarz,a kto pielegniarka,bo nikt diagnozy tu nie stawia.Co za czepianie sie bez sensu!

zdecydowanie TWOIM ZDANIEM TAK?? ale uwazaj bo mozna krzywde komus sprawic takimi durnymi postami jak twoje!! radze poczytac wiecej na DANY temat ;)

lub skontaktowac sie z owym doktorkiem ........moze razem wasza wspolna wiedza bedzie warta uwagi poswiecenia czyjegos zdrowia!!!!!!!!!!!!!.

Gość andreita
do niedoksztalconej pielegniarki nie mam nic wspolnego z adelaida,ktora o tej chorobie pisala-i jej dwa posty sa jak najbardziej sensowne.Ale z jezykiem hiszpanskim jestem na ty-i adelaida cytowala diagnoze hiszpanskiego lekarza (w ktorego nie wiem dlaczego by watpic)I,bede tak mila,ze wkleje zdanie z medycznego artykulu i nawet limk do calego-ale tlumacz go sobie sama! " En la cavidad bucal se producen variedades de enfermedades de etiologa infecciosa viral, especficamente en las infecciones herpesvirus la presentación frecuente, la gingivoestomatitis herpetica, sea primaria o recidivante, llamadas comnmente GEH." zrodlo: http://www.scielo.org.ve/scielo.php?pid=S0001-63652008000200022&script=sci_arttext

Gość adelaida
wielkie dzieki ,Andreita :-) powtarzam jeszcze raz,ze pisalam tylko o swoim dziecku i radzilam,aby udac sie do lekarza,a niekoniecznie dentysty. Ale jako,ze pielegniareczki od 7 bolesci i jakies "bzdury"chca sie popisac,to tez bede mila i aby czegos sie nauczyly tutaj,to wkleje uproszczona wersje w jezyku angielskim... Primary Herpetic Gingivostomatitis in Children What is primary herpetic gingivostomatitis? Children with primary herpetic gingivostomatitis (PHGS) develop many painful sores on the lips, tongue, gums, and inside the mouth. The mouth sores make swallowing painful, so your child may not want to eat or drink. The sores usually heal within 2 weeks. .. What causes primary herpetic gingivostomatitis? A VIRUS (germ) called HERPES simplex (HSV) causes PHGS. The virus spreads easily among young children through saliva (spit), shared toys, drink cups, or eating utensils.

Gość do dziewczyn wyzej
dzieki za te informacje!Andreita-nie pierwszy raz jestes prawdziwa korektorka ;-)