Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jolandakaszandaaa

dziewczyny w wieku 25+ chodzicie na solarium?

Polecane posty

Gość jolandakaszandaaa

jak czesto? chronicie sie jakos? ja chodze rzadko, ale jakos mam taka potrzebe wygrzania sie ale boje sie nowym zmarszczek ;/;/;/ widze po koleezankach jak wygladaja i strach

Gość jolandakaszandaaa
up

Gość jolandakaszandaaa
pewnie dlatego, że jesteś gruba i wstydzisz się rozebrać:classic_cool:

Ja mam ciemną karnację, ale przyznaję, że zdarza mi się chodzić- ale bardzo rzadko- raz na miesiąc.. Jeśli już o kolor skóry chodzi to radzę raczej zakupić dobre kosmetyki, balsamy, które nadają skórze ładny delikatny odcień. Też się boję zmarszczek.

Gość jolandakaszandaaa
ja etz mam ciemna karnacje.... ale bylam na wakacjach bylam czekoladowa, teraz robi sie coraz bardziej blada... mimo ze zakladam okulary zawsze jakos zawsze ta skora jest taka przesuszona...

Gość eereerrtrt
mam 28 i tez nigdy nie bylam, dla mnie to jest debilizm :) tak skore sobie niszczyc. jeszcze rozumiem opalanie na sloncu, bo slonce to jest naturalne, ale taki syf jak solara :O

Gość gtyhkiopl
opalanie to najwiekszy wrog skóry-15 minut w solarium to jka cały dzien n a plazy-amatorki opalania staja sie w młodym wieku pomarszczonymi raszplami-a rodzice ktorzy biora dzieci wgory na plaze i wysyłaja nad morze -są gównem -słonce to zło

Gość gtyhkiopl
polly -raz na miesiąc -to jest czesto a nie rzadko

Gość gtyhkiopl
co z tego ze sloncej est naturalne jak skóre rujnuj e-dermatolodzy twierdza -kazde opalanie to zło-

"jeszcze rozumiem opalanie na sloncu, bo slonce to jest naturalne, ale taki syf jak solara " To Cię zaskoczę- to ten sam typ promieniowania tylko z innym natężeniem. Więc na jedno wychodzi leżenie plackiem na słońcu czy krótka wizyta w solarium. Niestety opalone, zgrabne ciało zawsze będzie atrakcyjniejsze od bladego, więc jakoś sobie radzić trzeba.

gtyhkiopl: 7 min, zawsze z kosmetykami, raz w m-cu. Mam ciemną karnację (prawie czarne włosy i oczy)- a to też zależy od rodzaju skóry.

Gość gtyhkiopl
ja jestem blada jak trup- a zadna moda na opalanie mnie nie obchodzi-blada zdrowa skóra jest ladniejsza od opalonej pomarszczonej przebarwionej a dekolt pomarszczony-widzialam u wielu kobiet -fuuuj

Gość ganguro
ja mam 27 lat i chodze raz w tygodniu na 8 minut. Chodzi mi o to by nie być bladą, nie mam też zamiaru wyglądać jak skwarka. Wiem, że opalanie nie jest najlepsze dla skóry, póki co zmarszek nie mam. Solarium w jakimś tam, niewielki stopniu poprawia nastrój, widok lekko zabrązowionego ciała również. Bądąc bladą nie czułam sie satrakcyjnie. Jestem szczupła i mam wysportowaną sylwetke a lekka opalenizna to podkreśla.

Gość gtyhkiopl
wiadomo ze skora ciemna z natury mniej odczuwa szkodliwosc opalania- ale skors ciemna karnacje masz to po co ci opalanie?

Gość eereerrtrt
polly to nie jest to samo, slonce ejst naturalnym swiatlem choc tez szkodliwym, ale solara jest jeszcze gorsza bo sztuczna. to tak samo jak porownywac cukier w owocach do sztucznego cukru przemyslowego, to drugie jest bardziej szklodliwe.

Gość gtyhkiopl
ganguro--ja czytalam ze dopuszczalna dawka solarium - to 12 razy w roku-jak chodzisz co tydzien to masz rocznie ok 50 dawek - -a pomarszczone dekolty co u kobiet wielu widzialam to mnie obrzydzały ze hhoho- i mma zasade zero opalania

chodzę 1x w tyg. głowni w okresie zimowym żeby się wygrzać, i delikatnie dodać kolorku, uzywam kosmetyków przeznaczonych do solarium

Mając ciemną karnację też można mieć skłonności do np. bycia bladym. Myślę, ze raz na miesiąc to nie jest tragedia- jak zobaczę u siebie jakieś zmarchy to chyba w ogóle przestanę wychodzić na słońce :) Ale zgadzam się, że delikatna opalenizna ładnie podkreśla kształty. Natomiast zupełnie mnie odrzuca widok "pomarańczowych" dziewczyn i zawsze zastanawia mnie fakt, jak one uzyskują taki koloryt?

Gość ganguro
Trudno się mówi, i tak kiedyś wszyskie bedziemy brzydkie i pomarszczone, jedne mniej, drugie bardziej. Są dziewczyny, które biegają do solarium co drugi dzień. Są również tanorektyczki. Jezeli czuje sie dobrze z tym ze mam lekko brazową skóre to raczej z tego nie zrezygnuję.

Gość jolandakaszandaaa
hmm dzieki za wypowiedzi ja chyba sie skusze na 10 min jednak :D 12 razy w roku to raz na meisiac w koncu

Gość gtyhkiopl
ale generalnie unikac opalania powinno sie a jesli juz to kosmetyki z najwyzszym filtrem

Gość asdkasdjWALKDJK
laseczki i tak zmarchy nas nie omina ;/

Gość asdkasdjWALKDJK
dokladnie co do genow to sie zgadzam :)

Gość gtyhkiopl
sofia loren i brigite bardot-rocznik 34 obie -bardotka ohydnie pomarszczona bo sie duzo opała a sofia to ciacho przy niej

Gość gtyhkiopl
bardotka sie opalała i pomarszczona raszpla sie stała =ohyda

Gość gtyhkiopl
bogumila wander raz w gazecie pokazano dokladnie jej ryja i szyje zmarsczone mocno od opalania -fuuuj, była tez na zdjeciu z bladą edyta wojtczak -ktora sie swietnie trzyma a wander- pomarszczona raszpla i w wywiadach gadała z e ona w cieplych krajach spędza wakacje

Gość asdkasdjWALKDJK
hhmmm

Gość gtyhkiopl
gdy widze w gazetach aktorki celebrytki, starsze co sie duzo opałaly to mi sie rzygac chce - ich rowiesniczki ktore sie nie opalały to ciacha przy nich