Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Jarunia89

Czy w 15 tc powiedzą mi pleć,jak myślicie;>?

Polecane posty

Gość Jarunia89

Pytanie jak w temacie:) Idę dzisiaj do lekarza i mam nadzieję,że mi już powie płeć:)

Gość ojtam ojtam
mi powiedzieli w 14tc i się sprawdziło - kwestia jak się maluszek ułozy i jaki lekarz ma sprzęt i oko ;)

Gość chelaferka
mi powiedzieli w 11tyg na usg genetycznym i od tej pory tylko sie potwierdza, siurak rosnie:))

mnie powiedzieli pry pierwszym synku ze bedzie corka potem, juz nie pytalam , wiesz jakie bylo moje zdziwienie kiedy urodzilam synka :)

U mnie koło 20tc powiedział lekarz że dziewczynka, teraz z drugą ciążą już leci 16 tc i ostatnio lekarz patrzył na usg, ale nic nie widział za bardzo, więc przypuszczam że będzie druga córka, choć sam lekarz milczał :D

Gość jorek
Ja się dowiedziałam w 13 tyg, potem na połowkowym lekarz potwierdził i w szpitalu byłam raz na izbie przyjęć bo mnie brzuch bolał to zrobili mi usg i też ta sama płeć- czyli chłopczyk :)

czy mi się zdaje czy jak komuś podają płeć przed 15 tc to jest to chłopiec? Komuś przewidzieli tak wcześnie dziewczynkę i się sprawdziło? Bo zaczynam się coraz bardziej upewniać że jednak będzie znowu dziewczynka :-/

Gość jorek
Mozliwe, mojej siostrze powiedziała dopiero na połówkowym lekarka, a z kolei moja kolezanka na połókowym dopiero się dowiedziała ze to chłopiec będzie bo wcześniej się ukrywał więc to chyba od tego zależy, i od chęci lekarza.

No może, liczę że tym razem będzie chłopiec, chociaż sama już nie wiem. Niby ciąża od samego początku zupełnie inna i inne mam samopoczucie, ale to nie zawsze o wszystkim przesądza. Z jednej strony bym chciała znowu dziewczynkę, bo taka fajna i słodka i by się razem bawiły, no i mam już ubranka, kocyki itp. typowo dziewczęce. Ale z drugiej strony fajnie by było mieć też chłopca dla odmiany, no i mąż pewnie też by chciał mieć syna. Eh... dowiem się dopiero 5 stycznia, bo wtedy mam kolejną wizytę, połówkową :)

Gość Ja w 14 tc
na prenatalnym dowiedziałam się, że to raczej chłopczyk będzie. Zobaczymy czy się sprawdzi :P

Z córką dowiedziałam się w 17tym a synem w 13tym tygodniu ciążu. Za każdym razem sama pytałam czy już widać.

Gość kryspianka
sawa a co taki długi odstep miedzy badaniami? co ile chodzisz na wizyte? podobno dziewczynki pozniej sie daje wypatrzec, chłopaka łatwiej jak sie pokaze:) ja od 12 wiedzałm ze chlopak i oby sie nie zmieniło:)) na wizyty chodze co miesiac na kazdym mam ysg zeby widziec małego czy wszytsko oki

No wizyty co miesiąc, ale następna wypadała w wigilię, więc lekarz powiedział że przełożymy, ale następna z kolei wychodziła w Sylwestra :D więc też przełożył i stwierdził że przed wigilią będzie za wcześnie, tak więc dopiero po Nowym Roku mam przyjść i od razu mi zrobi połówkowe.

Gość kolejny raz mama
dowiedzialam sie w 14 tyg, ze dziewczynka i jak na razie sie potwierdza

Gość w 14 tyg
W 14 tyg na genetycznym powiedziala mi ze dziewczynka,zobaczymy czy sie sprawdzi. Chlopca widac szybciej wiec jak nie widac jeszcze siusiorka to bardziej prawdopodobne ze bedzie pipuszka ;)

Gość Jarunia89
No i lekarz rozwiał moje wątpliwości, powiedział,że 100%owej pewności nie ma ale widzi tam panienkę, czyli to co było moim marzeniem :) !!

Gość kaskaiii
Jak idzie się prywanie to i w 12 tc powinni rozpoznać;)

Gość oj tam,oj tam;-)
Jak pytałam w 14tc na prenatalnych,czy siusiak jest lekarz nie chciał nic mówić,krecił,że za wcześnie,że niewiarygodne... Pomyślałam sobie,cóż pewnie widzi dziewuszke,bo jakby to chłopiec był to by powiedział że np 'na 80%'. Do połówkowego już ten siusiak urósł.

Gość kasiakasia199999
Jeśli lekarz nie jest pewien to nie chce czasem mówić by niepotrzebnie nie wprowadzać w błąd:p

Gość kalamarnicakk
Mi w 12 tc powiedzieli ,że siusiak sie wylania :p

Gość mama dwóch dziewczynek
w 12 tc dowiedziałam się, że dziewczynka, lekarka powiedziała, że jeszcze nigdy się nie pomyliła w tej kwestii i jeżeli się pomyli to ponosi koszt zmiany wyprawki na męską ;-) oczywiście żartowała, ale twierdziła, że na 100% widzi... i dobrze widziała ;-) zależy na pewno od sprzętu, od bystrego oka lekarza i od ułożenia dziecka.

Gość 3456789
jak to martwić że druga dziewczynka??? Jak można zachodzic w ciążę będąc przekonaną że urodzi się chłopca. W ogóle to dziewczynki rozwijają się o wiele lepiej niż chłopcy, uważam że chłopcy w porównaniu do mojej córeczki - jej rówieśnicy to takie głuptasy. Planuję drugą ciążę i chcielibyśmy z mężem mieć drugą córeczkę. Aż przykro cZytać takie słowa. "martwie się że to będzie dziewczynka" - mamusiu, żal.pl nic więcej...............

mi w 15 tyg lekarz stwierdzil dziewczynke, potwiedzil 5 tyg pozniej no i urodzilam coreczke :)

Gość Jarunia89
Ja mam taką nadzieję,że to co rozpoznał lekarz sprawdzi się :)

Gość mkksjkjkjdskjdksd
ja dowiedziąłam się w 16tc

Gość mkksjkjkjdskjdksd
ja dowiedzialam sie w 16tc