Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamazdzieckiem

mama plus male dziecko

Polecane posty

Gość mamazdzieckiem

witam! nie dlugo moj mąż wyjezdza za granice w celach zarobkowych a ja zostaje sama z dzieckiem 10 miesiecznym. Zastanawia mnie ile mniej wiecej pojdzie mi pieniazkow na same wyzywienie. Moje wstepne kalkulacje wygladaja tak: *oplaty mieszkania(wynajmowac bede ze znajoma mieszkanie 2 pokojowe) 670zl *koty(karma ,zwirek) 150zl *telefon 40zl *dziecko(pieluchy,mleko,chusteczki)200zl *chemia domowa 100zl do wydania łącznie bede miala miesiecznie 2000 zl ale chce jak najwiecej oszczedzac bo mąż wiecznie nie bedzie za granica. Jesli bym miala mozliwość wyjazdu to z miła checia bym sie z mezem zabrała ale chwilowo nie moge:/ licze ze mniej wiecej na jedzenie na mnie i na dziecko pojdzie jakies 600-700zl .

Gość DziwnePodejścieDoŻycia
pieluchy mleko i chusteczki 200 zł w miesiącu? Dziecko przewijasz, karmisz i podcierasz raz dziennie ?

Gość do autorki....................
a gdzie jakies jedzenie?10 miesieczniak chyba samym mlekiem nie zyje ty podobnie...

no i 200 na mleko/pieluchy/chusteczki tez i sie wydaje nierealne u mnie ok 200 to byly same pieluchy

Gość Wystarczy doczytać
że autorka założyła że wyda miesięcznie ok 2000 zł więc chyba jest w tym już żywność prawda?

Gość mamazdzieckiem
pieluchy kupuje w lidlu badz w rossmanie i tam duza paczka kosztuje ok 30 zl miesiecznie nam idzie ze 2,5 paczki. Chusteczek malo idzie tylko na dworze,badz u kogos a tak to malego biore pod prysznic. Mleka maly nie chce na sile mu musze dawac na wieczor z kaszka. A tak to je serki,zupki i wszystko co moze 10 miesieczne dziecko.

Gość bo na takim forum jak to
do autorki.................... jak kupujesz pieluchu marki pampers to napewno 200;)

Gość mamazdzieckiem
tak licze w tym tez zywnosc dla dziecka mysle ze 2000zl to wcale nie jest malo na 2 osoby :)

no kupuje pampers

za 2000 miesięcznie można przeżyć spokojnie we dwójkę.. jednak chusteczki + pieluchy + mleko = 200 zł wydaje sie nierealne :)

Gość mamazdzieckiem
a ja uwazam ze to jest wydawanie pieniedzy w bloto. Jesli dziecku pasuja inne firmy to po co przeplacac? wole dziecku zabawke kupic niz tyle nie pieluchy wydac ktore i tak w koszy wyladuja :)

Gość mamazdzieckiem
chusteczki w lidlu sa za 3,99 i sa lepsze niz pampers bo sa bardziej mokre :) nawet nimi makijaż zmywam caly :)

dokładnie. Uważam, że kupowanie dziecku firmowych pieluch, kosmetyków z najwyższej półki i ubranek za miliony jest bez sensu. Niektóre jednak matki myślą, że jak będą używały renomowanej firmy to osrana pupa sama się od razu wyczyści..

Gość mamazdzieckiem
zapomnialam dodac ze dziecko tez jeszcze pierś ssie :) wlasnie u nas jest najgorzej z tym mlekiem,bo chyba juz kazdy probowal i zawsze konczy sie wymiotami:/ rozmawialam z lekarka i sama mi powiedziala ze nie ktore dzieci tak maja ze nie toleruja mm :)

jasne, jasne kupujcie ten najtanszy szajs i wmawiajcie sobie ze to jest lepsze:D:D:D:D

[zgłoś do usunięcia]do autorki.................... a ty myslisz ze to najdrozsze to jest najlepsze???:D bo co za firme płace bez sensu rozumiem jedzenie itd alen ie pampersy husteczki nie musza byc mega super punk widzienia zalezy od punku siedzienie moja drogia nastepna bogacza za dyche:D

bogaczka

rusz dupsko do pracy, zarob i nie bedziesz musiala kupowac tanizny bidoku

do autorki............................ życze Ci żebyś kiedyś żarła suchy chleb ze spleśniałym dżemem a dziecko przewijała w chusteczki higieniczne.

Gość ilhfikkyfii
Mój syn nie chciał nic-tylko bebiko bananowe. I co ja mogłam zrobić??Choć mnie stac i ta 20 bebilonów nanów i innych droższychmiesięcznie. I mi szło na huggisy mało-powiedzmy 6-7 pieluch dziennie jak był mały a teraz jak ma 19msc idzie 4 dziennie. To było gdzieś 200 zł miesięcznie. tylko tego bebiko pił moze 6 miarek dziennie.wiecej za nic nie dał sobie wepchnąć.

Gość rghr
Kupienie oryginalnych pampersów i chusteczek z tej firmy jest ekonomiczne. Tańsze chusteczki są prawie przezroczyste trzeba brać po dwie żeby nie przebiło. Pieluchy lepiej chłoną a te białe to w ogóle bajka, całą rzadką kupę wchłaniają. Za ceną idzie jakość nie ma co się oszukiwać, że jest inaczej.

widze ze ten spleśniały chcleb to twoja codziennosc:D:D ps. zle zyczenia zawsze wracaja do nadawcy biedotoooo

Gość rghr
A i mój malec też wymiotował po MM nie zależnie której firmy kupiłam

a dlaczego sama mama z dzieckiem nie przezyje za 2000zl ? mam znajoma co daje rade za 1600zl :) czytalam o tamtej pani z dzieckiem tylko ona nie ma na utrzymaniu zwierzakow.

Gość fanka anka
bez przesady dziecko 10 mies nie żyje samym mlekiem, przecież może jesc to samo co i mama, o ile mama w miare dobrze to ugotuje. Autorko ja używałam dla córki pieuch dada i na pieluchy i mleko szło nam ok 200 zł razem z jogurtami.